rdos

Le kellett állítani a paksi atomerőmű 2. blokkját
Tessék mondani! Ha október 31-én nem lesz elegendő víz a Dunában, akkor a "karbantartást" tovább folytatják? :-)
Nagyon rossz hírt hozott a meteorológiai szolgálat: egyelőre marad az aszály, és aggasztó a talaj vízhiánya
Mára Komáromtól Paksig a Dunán lényegében minden mércén az eddigi legkisebb dunai vízszintet mérték. Úgy tűnik, most még mindig az a gond hogy nincs elég víz. :-(

http://www.vizugy.hu/?mapModule=OpGrafikon&Al...
Orbán újabb sportközpontot avatott Felcsúton és megmondta, mi az első számú nemzeti ügy
A múltkor még a hazai népesség fogyás megállítása volt az 1.számú nemzeti ügy. Szerintem ha minden héten más az 1.számú nemzeti ügy, akkor valami baj lehet mini szterelnökünk memóriájával. :-(
Nagyon rossz hírt hozott a meteorológiai szolgálat: egyelőre marad az aszály, és aggasztó a talaj vízhiánya
El lehet humorizálni a kérdést. Azért a víz az úr.

A vízzel "csak" két probléma szokott lenni. Ha túl sok, vagy ha túl kevés van belőle.

Most - százötvenedik - százhetvenedik - kétszázadik éve nálunk csak az a probléma hogy sokszor túl kevés, sokszor meg túl sok. A víz. :-(

Nem az égiekre - csapadékra kellene hagyatkozni, hanem a hasznosítatlanul elfolyó felszíni vizeinkre. :-( De persze lehet humorizálni bajszosszar bajuszán. :-(
Nagyon rossz hírt hozott a meteorológiai szolgálat: egyelőre marad az aszály, és aggasztó a talaj vízhiánya
@wagabund: :-) Köszi. Örülök ha töprengsz. :-) Sajna van min. :-(

Folyami viziút kihasználtságra a jóval kisebb Rajna - Majna mostani állapotja.

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/cen...

Ha eltolod a Duna felé, a sógoréktól Pozsonyig, esetleg Bp-ig van némi belvizi hajó forgalom, de meg sem közelíti a Rajnáét. :-( És ez csak a hajózás.

Többpártunk és mindenkori szabadon? választott kurmányunk évek óta szeretne csinálni egy öntözési hivatalt. Előtte meg kellene ismertetni a régi józan paraszti vízgazdálkodásunkat hivatalnokokkal, egyben ki is derülne, miért nincs rájuk szükség. Eleinknek csatornáik voltak igen nagy számban (Takács Károly kiásta, figyelem a régészet az természet tudomány!), hivatalról nincs írásos emlék (na ez meg persze agitPRop volt már akkor is :-().

Az öntözésen túl az is kiderülne, hogy nem hátrafelé nyilazó "szittya magyar szítja" a mi népünk hanem a mainál is fejlettebb vízgazdálkodást folytattak paraszti eleink (hivatal nélkül!). Ja és még az is kiderülne hogy nem jöttünk mi sehonnan sem, de ez már messzebbre vezetne.
Nagyon rossz hírt hozott a meteorológiai szolgálat: egyelőre marad az aszály, és aggasztó a talaj vízhiánya
@wagabund: Szinte a teljes mai politikumunk vízlépcső ellenes (a meder süllyedés miatt már csak a duzzasztott folyóvíz vezethető ki gravitációsan az ártérre).

Miért ellenzik? Azért hogy vegyünk orosz olajat és földgázt (nehogy már saját magunkat részben ellássuk!), nehogy már még több mezőgazdasági terméket állítsunk elő és hogy az Eu legnagyobb vizi-útja a Duna-Rajna-Majna csatorna kihasználatlan legyen. :-(

Hogy ez kinek az érdeke? Nem a mi érdekünk és nem az Eu érdeke. A maradék szereplőkből tessék válogatni, meglesz a tettes, meglesz az is hogy politikumunk kivel kollaborál. :-(

És csak onnan indultunk, hogy nem esik az eső. :-)
Nagyon rossz hírt hozott a meteorológiai szolgálat: egyelőre marad az aszály, és aggasztó a talaj vízhiánya
folytatás:

... a török háborúk időszakában leromlott - elfajzott maradványa volt csupán. :-(

Tanulni az okosabbtól nem szégyen és ha történetesen ők az eleink voltak, az csak külön öröm.

Amit a reformkortól kezdve vízgazdálkodás címen művelünk az az állandó csapadék többletű országok lejtős csatornázásának az ész nélküli átvétele. Ugyanis a KM-e csapadéka szélsőségesen változó. Ezért amikor belvizes időszak volt, akkor a sziket kimosattuk és elfolyattuk.

Az intenzív öntözéses mezőgazdaság pont a mi klímánkon a fenntartható!
Nagyon rossz hírt hozott a meteorológiai szolgálat: egyelőre marad az aszály, és aggasztó a talaj vízhiánya
Európa 2. legnagyobb folyója a Duan kihasználatlanul csorog át az országon. :-(

A víz de még az árvíz is az erőforrás. Árpád-kori eleink tudták ezt. Hol van a helye az árvíznek? Magyarul értjük, tudjuk a választ. Ugyanis nem bonyolult.

Az ártéren.

Eleink az árterek terepszintje fölé kiemelt, a mainál 20-szor sűrűbb csatorna hálózattal juttatták ki az árt annak a terére. :-)

Gravitációsan!

Ma a belvizeket a Tisza középvizi vízhozamát felülmúló összegzett vízhozamú átemelőkkel "oldjuk meg".

A mesterséges középső szintes fenekű csatornák fenékszintje valahol a középvízinél, vagy kissé alatta lehetett.

Történelmi toposz a KM-e árpád-kori élelem, hal, vad, gyümölcs bősége. Csak ezt a bőséget a természet (hatalmas nagy lapos feltöltődő ártereink és szélsőséges vízjárású folyóink) és a korai köznépi magyarság agro- és vízgazdálkodás technológiai ismereteinek (és grandiózus földmunkájának) együttese eredményezte.

Árpád hont foglaló, szerintük visszajövő magyarjai ehhez vajmi keveset tettek (semmit). Az árokrendszer kiásásához nagyságrendileg és minimum 10 ezer embernek 100 évi munkájára volt szükség. Ez a sűrű árok-csatorna rendszer a 900-as évek elején már működött! Nem kizárt korábbi, vagy jóval korábbi kezdete sem, ahogy a nyilván magyarul beszélő köznép is itt kellett hogy legyen már korábban is, igaz ez utóbbi észrevételem már a sajátom. Hiszen nekünk gyöttment szittyának kell lennünk, akik mindent a fejlett Eu-tól tanultak meg, hát ahogy a szeretetet, úgy a csatornázást, a halastavakat sem a papoktól tanultuk.

Mindezt 15. éve tudhatnánk (a vízügy is tudhatná), ha olvasnánk Takács Károly régész kutatásainak az eredményét:

Rövid ismertető:
http://www.origo.hu/kornyezet/20130528-ontoze...

Részletes:
epa.oszk.hu/00400/00414/00001/pdf/takacskaroly.pdf

A vagy harmincadik éve megismert ártéri vagy fokgazdálkodás ennek a grandiózus rendszernek a török háborúk időszakában...
Gulyás Gergely: Orbán dönti el, hogy beleírja-e az "ajándék repülőutakat" a vagyonnyilatkozatába
Az a benyomásom, hogy pl. Mo. Ukrajna politikájára némi ráhatása lehet legújabb és legfőbb szövetségesünknek.

https://hvg.hu/vilag/20181002_Szokatlan_modja...

Ennek fényében erősen relativizálódnak miniSzterelnökünk "önálló döntései". :-)
Orbán felmosta a padlót a repülőútjait firtató ellenzékiekkel
@cikicakk55: Lehet hogy a vagyonosodáshoz bizonyos esetekben nem cukkerberi IQ-ra van szükség hanem a tizedére?
"Az elmúlt harminc év legnagyobb korrupciós beismerését tette meg Orbán" – ellenzéki kollégája szerint méltatlanná vált a kormányzásra
@Yoda69: Ezért raktam idézőjelek közé a jobbklikkes "ellenzéki" képviselőt. Bár eddig a DK is csak mondta hogy feljelentést tesz, vagyis eddig még nem tett.
"Az elmúlt harminc év legnagyobb korrupciós beismerését tette meg Orbán" – ellenzéki kollégája szerint méltatlanná vált a kormányzásra
Nem is tudom mi lenne velünk ilyen éles eszű "ellenzéki" képviselők nélkül. :-( Bármelyik kommentelő is pont ezt mondta. Csakhogy. A "kormányzatra méltatlanná válás" kijelentés és egy egy hasonló pl. itt leírt komment pont ugyanannyit használ. Semennyit. :-(

Bízva képviselői mentességében bátran feljelenthetné a méltatlanná vált személyt. Ez már akár érhetne is valamit.

Megtette? Nem. Meg fogja tenni?
Orbán felmosta a padlót a repülőútjait firtató ellenzékiekkel
Ez egy beismerő vallomás. :-)

Aztán egy számolási hiba (1988-ban, vagyis harminc évvel ezelőtt) hiszen akkoriban nem valószínű hogy biznicdzsettel ment a Máv-Előre - Bodakajtor SC meccsre. :-)

Szeretné azt az embert látni akinek leköteleződött? Paks2 az micsoda ha nem elköteleződés (ráadásul ezért még orosz biznicdzsetet sem kap)? :-)

Tényleg forró lesz az ősz, de a biznicklásszon. :-)
Gyurcsány Ferenc az utcai ellenállásban látja a megoldást
"a kabinet lehetőségeinek töredékével rendelkező ellenzék a diktatúrában nem tudja ellátni feladatát"

Következtetés? Akkor az un. "ellenzéknek" ki kellene vonulnia a parlamentből, vissza kellene adnia a mandátumát, mert nem tudja ellátni a feladatát. :-( Ennyi "feladatot" talán csak el tudtok végezni tisztelt "ellenzékiek". Nem de bár? :-)

Mert legyen világos fecó! Nem csak a fideszre és csatolt részeire (kádéenpé, lehetett volna más, jobbklikk, boccs ha valakit kihagytam) nincs szükségünk, hanem rátok sem. :-)
Sargentini-jelentés – Megszavazta az EP a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést – videó
Keresem a túl kedves vezetőnk zakójának okait. :-) Azt hiszem rájöttem. MoszkoVitya elfelejtette meghívni új keletű keleti barátait Brüsszelbe, beszélek félre, Strasszburgba. :-) A türk népek elnökei igazi bázisdemokrataként tuttira mini szterelnökünk mellett voksolt volna. :-)
Sargentini-jelentés – Megszavazta az EP a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést – videó
Az egészről a cöf tehet. Miért nem lehetett Brüsszelbe is, ... beszélek félre Strasszburgba is :-) megpancsóbuszoztatni a lengyel vendégeket egy kiadós civil menetre? Nyilván a 6ás nem maradt volna el. :-) Bencsikeftárs! Máskor légy jobban résen. :-)
Zseniális mémmel figurázták ki Orbán elszólását – fotó
Mára befejezve. A kérdés nem az hogy mi lesz veled, hanem az, hogy mi lesz velünk? Rövidesen megtudjuk. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=vVZzqAJnRrU...
Zseniális mémmel figurázták ki Orbán elszólását – fotó
@Horizont: Ha rám hallgatsz, ne gyűlölj! Figyeljük a magyar nyelvet! A gyűl ölet (gyűlölet). Ha gyűlölsz, az Téged öl meg. :-( Biztos csak véletlen, bár szerintem nem az.

Ja, és a szer etet. :-) Nyilván megválasztom hogy kit etetek a szer-etetemmel. :-)

Még egyszerűbben, attól hogy nem szeretem, még nem gyűlölöm. Csak megkérdezem, ki ez a focista, aki azért volt mindig könnyen leszerelhető, mert ha megkapta a focilabdát, akkor ő akart gólt lőni, :-) Szerinted mennyit lőtt (ha lőtt volna, focista lett volna :-))? A foci az ugyanis csapat játék, de ezt nem tőlem fogja megtudni túl kedves vezetőnk. :-)
Zseniális mémmel figurázták ki Orbán elszólását – fotó
@Horizont: Jaj, dehogy is nem nézzük el neki. Feléje lejtő pályán - sport nyelven szólva - teljesen mindegy hogy mit nézünk el neki, vagy mit sem. :-( Pl. az is el van nézve neki, hogy bár a focit szereti a legjobban de ahhoz sem ért. :-) Igazándiból csak 2 dologhoz ért. Az 1. intrikázhoz és a 2. saját lábon álláshoz. :-(

A nagy kérdés az az, hogy az Eu mit fog neki elnézni és mit nem. Rövidesen kiderül.
Zseniális mémmel figurázták ki Orbán elszólását – fotó
Miért az átkosbeli vicc jut eszembe?

A nyuszika lélekszakadva rohan az erdőben. Találkozik a medvével:
- Miért szaladsz nyuszika?
- Te nem hallottad? Jönnek a kommunisták és minden medvét lelőnek.
Ketten futnak tovább. Kis idő múlva megáll a medve:
- Te, nyuszika, te miért szaladsz, te nem is vagy medve!
- Na persze, de tévedtek ezek már ennél nagyobbat is.

http://napivicc.hu/vicc.php?KSojLC4xLy8RFxQPF...

Brüsszel vs. Strasbourg :-)

Túl kedves vezetőnket nem azért "szeretjük" mert jó földrajzból. :-) El van nézve neki és télleg jobb hogy nem Moszkvába ment. :-)
Több helyen is rekordalacsony a Duna vízállása Magyarországon
Pakson is megdőlt a negatív rekord, csak erről nagy a csönd. Vízügy fél napja nem adja az óránkénti adatokat. Biztosan csak véletlen.

https://www.vizugy.hu/?mapModule=OpGrafikon&A...
Ezért akarják eltitkolni a hazai kórházi fertőzésekről szóló adatokat
Nincs itt semmi látnivaló. A NVI (nemzeti választási bizottság) most kozmetikázza az adatokat, a miszter úr meg már kitalálta a magyarázatot is. Elfelejtettek imádkozni az eü dolgozók bemosakodás alatt, azért volt az a pár fertőzés. :-(