Jelentősen csökkenhet 2017-ben a közösségi oldalak, így például a Facebook népszerűsége, egyre többen meg is szüntethetik regisztrációjukat – többek között ez derül ki a Telenornak az idei évre vonatkozó technikai előrejelzéséből.

Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a végtelen közösségi interakció terhessé válhat, a közösségi médiát egyre inkább ellepő kétes hitelességű hírek és a magukat tökéletesnek mutató „barátok” hatására az Y generáció (1980 és 1990 között születettek) egyre többször inaktívvá válhat.

CHATROBOTOK TERJEDÉSE

A másik meghatározó trend a chatbotok terjedése lesz a kutatók szerint. A máris sok cég által használt a technikával hasonlóan lehet csevegni kérdés-válasz formájában, mintha egy emberrel chatelne a fogyasztó, de a válaszokat mesterséges intelligencia küldi. A chatrobotok különösen hasznosak lehetnek a mobilszolgáltatók, de minden olyan vállalat számára is, amely ügyfélszolgálatot működtet, hiszen az algoritmusok a nap minden órájában, időzónától függetlenül segítséget tudnak nyújtani az ügyfeleknek – olvasható az előrejelzésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.