Nyírkarász polgármestere, Szalmási József a rendőrségen tett vallomást arról, hogy Kovács Sándor, a helyi fideszes képviselő arra utasította, hogy egy barátja által vezetett cég építse fel a város piacterét, ellenkező esetben elveszíthetik a projekt számára nyert uniós támogatást. A 24.hu értesülései szerint, bár a rendőrség elindított egy nyomozást, amikor kiderült, hogy Kovács barátjának cége évek alatt egy milliárd forint értékű közbeszerzést nyert a környéken, és Hadházy Ákos független képviselő feljelentést is tett az ügyben, a nyomozást három évvel később megszüntették.

A fideszes polgármester szerint Hadházy be is kaphatja – újabb közbeszerzési botrány a Fideszen belül

Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

A nyomozást úgy sikerült megszüntetni, hogy a lezáró határozatba olyanokat írtak a rendőrök, hogy „a közbeszerzési dokumentumokból megállapítást nyert, hogy egy behatárolt földrajzi körzetben elhelyezkedő hét település önkormányzata és az egyesület (a Jót s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesület, amit ma is Kovács Sándor felesége vezet) beruházásaik megvalósítására kevés kivétellel ugyanazon hat gazdasági társaságot választották ki és kérték fel ajánlattételre, melyek közül kivétel nélkül a többnyire egyedül pályázó GÉ-65 Mérnökiroda Kft. ajánlata került ki győztesként, mely tények egyidejű és együttes fennállása a gazdasági szereplők összehangolt magatartására utalhat, illetve versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűncselekmény gyanúját keltheti”.

Telefonlehallgatások és tanúkihallgatások történtek, amelyek során Nyírkarász polgármesterét is megkérdezték, aki jelenleg is a Fidesz jelöltje az önkormányzati választásokon. A polgármester a rendőrségen azt állította, hogy Kovács Sándor képviselő manipulálta a közbeszerzést és zsarolta őt, hogy egy bizonyos cég nyerje el a falu termelői piacának építési projektjét, amelyhez 50,5 millió forint uniós támogatást kaptak.

A rendőrség végül azzal zárta le a nyomozást, hogy a feljelentő által vélelmezett bűncselekmény megvalósulását „a foganatosított eljárási cselekmények egy részének eredménye” nem zárja ki. De ehhez hozzátették, hogy „ezek a pályázatok készítésére, a beruházásokat kivitelező vállalkozások kiválasztására irányuló összehangolt magatartás vagy irányítottság mértékét, mélységét, az abban résztvevő személyeket illetően nem kellően egzaktak, cselekményre, illetve személyre mutatóak, és ilyen adatokat az eljárás során nem lehetett beszerezni, még a kiterjedt bizonyítás és a leplezett eszköz alkalmazás ellenére sem”.

Hadházy szerint a nyomozást lezáró határozatban olyan bizonyítékok szerepelnek, amelyek alapján „Kovács Sándor fideszes képviselőnek már régóta börtönben kellene lennie”.

A 24.hu felvette a kapcsolatot Szalmási Józseffel, Nyírkarász polgármesterével, aki kifejtette az üggyel kapcsolatos véleményét.

Hiába verklizik itt a 24.hu, úgyse tudnak tenni semmit. Se a rendőrség, se a Hadházy, se önök. Hadházy be is kaphatja.

A polgármester arra a kérdésre, hogy milyen a kapcsolata Kovács Sándorral az események után, azt válaszolta, hogy továbbra is jó viszonyban vannak, és a rendőrségen tett nyilatkozatairól most ezt mondta:

Lehet, piás voltam akkor.

Forrás: 444

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Úgy látszik hogy a polgármester nemi szerve közhasználatú tárgy mert mindenkinek joga van azt bekapni, a polgármester is engedélyezi ezt mert ő mondta, hogy "Mindenki bekaphatja!"A polgi nemi szerve most már mindenkié!Ami mindenkié az senkinek nem kell!Tudja ezt a polgármester?Akkor mit fog vele csinálni?Ráírja hogy "CS.P"!,azaz csak pisilni!
NKF
Hogyan lehetséges ez a Szarházy mindent tud? Vas megyétől Nyírségig?
KisTehen
@NKF: sok házmestert ismer az országban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.