1984

Szijjártó államtitkára nem volt hajlandó közölni, hogy a kínai vakcinának mi az ára
Kormányváltás után - az elszámoltatás mellett - az összes titkosított anyagot feloldani, hogy lássa nép, mit is műveltek ezek valójában az ország és a magyar emberek kárára!
Nőnapon szólt be Budai Gyula Kálmán Olgának, aki Varga Juditnak szólt be
Teljesen rendben van Kálmán Olga beszólása!

A fasizmus egyik ismérve:
"A férfiasság kultusza. A mindennapi életben a hatalomvágy elsődleges megnyilvánulási terepe a szexualitás. Ennek folyománya a nők iránti megvetés"
Leveheti a maszkot, akit beoltottak az Egyesült Államokban
Akik végül nem oltatják be magukat, sárga színű maszkban mehetnek csak az utcára.
Matteo Salvini tárgyalt Csiszár Jenővel
Orbán nem fasiszta?
Ha egy madár úgy hápog, mint egy kacsa...

"Birka nép, buta nemzet

A két diktátor közös tulajdonsága volt, hogy mélységesen lenézte saját népét, megvetette a tömeget.

A Duce birkanyájhoz hasonlította országa lakosságát, amelyet a pásztornak botjával kell irányítania, és ez a pásztor természetesen ő maga volt. Hitler a Mein Kampfban is többször leírta, majd számos alkalommal hivatkozta elméletét:

A népnek ellenségképet kell mutatni, de mindig csak egyet, mert ha egyszerre kettő van, már összezavarodik és nehezebben irányítható.

Egyszerű, primitív állításokkal kell kiállni az emberek elé és azokat addig ismételni – mindig csak ugyanazt –, míg a legbutább is álmából felkeltve visszamondja

– sorolja a professzor, mire tartotta Hitler az őt magasba emelő németek képességeit. Objektív céljuk nyilvánvalóan a tömegek irányítása volt ugyanazon eszközökkel."

Ez ismerős valahonnan, fideszes gyökerek?
Matteo Salvini tárgyalt Csiszár Jenővel
Jó kis állás ez.
22 havonta kell csak csinálni valamit.
Pl tárgyalni egy olasz fasisztával az együttműködés lehetőségeiről.
Most, hogy a fasiszta Orbán facér lett.
Budapest veri életszínvonalban Bécset és Berlint is
Kérdezzük meg ez ügyben állandó szakértőnket, Lázár Jánost is.
Minimumus a vakcinátusban - nyitásnak indult, lezárás lett belőle, haza kéne menni
...vannak, akik nem tudnak dolgozni menni.

Dacára annak, hogy fejre állt az oltási terv, az orvosok és ápolók lehetőségeiken túl, saját egészségüket kockáztatva próbálják működtetni a rendszert, amihez nem nagyon kaptak segítséget az elmúlt tíz évben. Ugyanez a helyzet a pedagógusokkal, akiknek azt mondják pénteken, hogy nincs ügyelet az iskolákban, vasárnap pedig azt, hogy van ügyelet, oldják meg valahogy, miközben át kell állniuk a digitális oktatásra. Az ország tehát fog működni, a szereplők működtetik, függetlenül attól, hogy a fölöttük lévő állam, kormányzat mi a túrót csinál és hogy próbálja őket megetetni azzal, hogy itt van már a Kánaán.

www.klubradio.hu/adasok/kuncze-gabor-lesznek-meg-hasra-esesek-116634
Minimumus a vakcinátusban - nyitásnak indult, lezárás lett belőle, haza kéne menni
...intéz) ott volt a második kis négyzetecske, amelyet ha valaki beikszelt, akkor tudomásul vette, hogy a kormány tájékoztatókat küldjön neki és egy Fidesz-közeliként számon tartott cég kezelhesse az adatait – jegyezte meg. Ezért sokan nem regisztráltak. A hétvégi oltási malőrről azt mondta: azt végképp nem érti, hogy tudnak az adatok összekeveredni, „ez nem magyar kártya, hogy a Rodolfo megkeverte, aztán már csak ő tudja, melyik van legfelül”, a számítógépes rendszereknek vannak sajátosságai. Alkalmatlan emberek kezelik, akik hűek a rendszerhez, és ezért sok pénzt kapnak, csak most az életünkről van szó – vélekedett.

Egyetértett Lakner Zoltánnal abban, hogy egyre kevésbé erős szürkeállományban a környezet, amely körülveszi a miniszterelnököt. Ez azzal egészült ki a volt miniszter szerint az elmúlt másfél évben, hogy kiderült, Orbán Viktor szeret katonásdit játszani, „parancsra csinálunk mindent”. A lényeg a központosítás, ő megmondja, hogy mit kell csinálni és azt is, hogy mit kell mondani, hiszen látszik, Müller Cecíliáék ugyanazokat a szövegeket hangoztatják.

Amikor hirtelen jön valami, akkor csúszik be az, ami pénteken történt: a miniszterelnök közli, hogy leállítják az oltást, mert nem működnek az adatbázisok, majd rá egy órára „a megfelelő beszélő nyelv” azt mondja, hogy ez álhír, igenis rendben megy az oltás, aztán hivatalosan megállítják, de kiderül, hogy aki elmegy, mégis beoltják. A zűrzavar azért van, mert senki nem tudja, mit kell mondania, nem a tényekből nyilatkozik, hanem fölfelé néz, vár, és ha nem kapja meg a szöveget, „hülyeségeket beszél”.

Hasra esések még lesznek, hiába beszél sikerről a miniszterelnök. Most például azt mondja, hogy egyenesben vagyunk – csak akkor tegye hozzá azt is, hogy melyik irányba megyünk, mert most éppen úgy tűnik, hogy visszafelé indultunk el – jegyezte meg Kuncze Gábor. Ott vannak a gazdasági problémák, a bezáró vállalkozások, a munkanélküliség, százezreknek nem segít senki. Hiába a kommunikáció, mögötte emberek...
Minimumus a vakcinátusban - nyitásnak indult, lezárás lett belőle, haza kéne menni
"Kuncze Gábor volt belügyminisztert, országgyűlési képviselőt kérdeztük arról, ami a hétvégén történt az egészségügyben. Azt mondta: kétségtelenül nehéz helyzet a vírus miatt, és ha egy egy jól szervezett állam találja szembe magát ezzel a járvánnyal, feltehetően akkor is problémák lettek volna. De a magyar állam nem ilyen. Pandémia nélkül is elég rátekinteni az egészségügyre, az oktatásra (most különösen az egyetemekre), a kultúrára, azon belül színházi szférára, és azt látni, hogy nincsenek koherens elképzelések, a szakmai szempontok helyett egy ember akarata érvényesül.

Hangsúlyozta: ez a magyar állam már nem működött, de ezt eddig nagyon jól tudta palástolni kommunikációval, nevezetesen ellenségek képzésével és az ezek elleni „harccal”. A hívek legfeljebb úgy gondolták, hogy kicsit kevesebb a pénzük, a gyerek meg elmegy külföldre dolgozni, „de hát szegény Orbán Viktort támadja az EU, a migránsok meg a Soros”. Aztán amikor jött a valódi ellenség, a vírus, akkor kiderült, hogy azt nem lehet kommunikációval legyőzni. Mondhatja a miniszterelnök, hogy lenyomtuk a vírust a birkózószőnyegre, és mi támadunk, az meg védekezésik, de a vírus legfeljebb akkor kerül a birkózószőnyegre, ha „hanyatt esik a röhögéstől” – fogalmazott. Hozzátette: nemzeti konzultációt indítanak a nyitásról, aztán hirtelen zárnak, pedig matematikusok jelezték előre, hogy jöhet a harmadik hullám. Azonban a miniszterelnök erről nem vesz tudomást, megy a saját feje után.

Kuncze Gábor szerint nem túlbonyolított a rendszer, hanem központosított. „Mindenhova katonákat vezényelek, mindent én tudok, nem érdekelnek a szakemberek” – fogalmazott Orbán Viktorra utalva. Az operatív törzsről azt mondta: „áll két rendőr között egy néni, mondanak valamit, amiben többnyire nincs érvényes találatuk, majd büszkén megyünk tovább”. A magyar állam már korábban beleállt a földbe, most pedig azt látjuk, hogy a lábai fölfelé mutatnak és rúgkapál – vélekedett.

Az oltási regisztrációnál (amelyet a propagandaminisztérium...
Blikk: Szlávik János lánya Dubajba utazott nyaralni, miközben itthon tombol a járvány
Minden fideszes nyaloncnak meg van az ára. Pont Szlávik "lepukkant mulatós zenészre hajazó" Jánosnak ne lenne meg az ára?
Újabb fideszes mondta meg, hogy mit csináljon egy ellenzéki városvezető, ha pénzt akar a kormánytól
Természetesen nem szégyelli magát emiatt. Ezeknek már ennyire el van torzulva a gondolkodásmódjuk, a személyiségük, a világképük.
Varga Judit nőnap alkalmából beszólt a nőknek
Varga Judit, esetleg Handó Tündéről pár szót, hogy ő miért és miben bátor nő?
Ha a Fideszben mindenki tudta, hogy Szájer buzi (ráadásul a mocskosabbik fajta: gruppen szex, különféle perverziók, stb), akkor Handó Tünde is tudta.
Szóval...
Vona Gábor: nem kizárt, hogy visszatérek a pártpolitikába
Három problémám van Vonával (mindhárom elég súlyos ahhoz, hogy csak megvetéssel tudjak ránézni erre az emberre):

1.Szó szerint cserben hagyta a sajátjait - tőle akár meg is szűnhetett volna a Jobbik
2. Még mindig adós az egész társadalom felé a 2006-os események feltárásával, magyarázatával
3. Két választás is elbukott miatta, mert nem volt hajlandó az összefogásra (igenis nagyban felelős azért, hogy itt tart az ország!)
Mondjuk a Moderna vakcina megdöbbentő mellékhatását! – Képek!
Az az új koncepció, hogy elkezdik fikázni a Moderna vakcinát, aztán meg úgy állítják be, azért nem rendeltek többet, hogy megvédjék a magyar embereket?
Mert Orbán mindig mindent jól csinál és soha, de soha, de soha, de soha nem veszíthet! - ennek egy kicsit személyi kultusz szaga van

Ezekre tényleg tökéletesen jól illik rájuk ez a megközelítés: "Én így szállok le. Mondja a biciklis, aki leszállás után egyből az árokba zuhan"
Varga Judit nőnap alkalmából beszólt a nőknek
Nemzetközi Nőnap. E örö e bódottá!

"Egy szál harangvirág,
ennyi csak, mit adhatok,
és kívánok még
nagyon sok boldog Nőnapot.

(és most jön a beszólás)

De látom (Margit), téged csak a virág érdekel,
mit mondok, az sajnos a füledig nem jut el.
De elnézem neked, mert engem szeretsz,
s így rossz ember nem lehetsz."

www.youtube.com/watch?v=Y4Jfx5MPLgQ

Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargiiiiiiiit!
Népszava: túlterheltek a COVID-osztályok
@ómió: 0941

Te is elhiszed, amit irkálsz, vagy csak másokat akarsz megvezetni?

1. A Moderna, csak az egyik (!!!) vakcina, ami nem is decemberben, hanem a harmadik negyedévben jönne. A többi vakcina ütemezés szerint érkezik!

2. propeller.hu/itthon/3641681-hadhazy-akos-szerint-egyaltalan-nem-allunk-jol-oltassal

És ehhez a témához milyen megjegyzést fűztél?
"Bezzeg a még nálunk is rosszabbul álló Nyugat! Az már "döfi"!" - te nem vagy normális (azért mert hülye vagy, vagy azért mert hazudsz, az már részletkérdés)
Hadházy: eddig csak a beérkezett vakcinák felét használtuk fel
"Hozzávetőleg kétszer annyi nyugati vakcina maradt raktáron, mint amennyi kínai oltást beadtak zömében idős embereknek az év 8. hetének végéig – írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos. A politikus kifejtette, hogy az Európai Járványügyi Központ számaiból látszik, hogy az összesen beérkezett 1.695.265 dózisból az első vagy a második oltásra 949.985 adagot használtak fel."
444.hu: Győrből Miskolcra szólt az oltási behívó, tombol az oltási káosz
Az oltásfiaskó mellett üzentek Orbánék: „Te vagy a hülye!”

"Elborzadok attól a gondolattól, hogy az évtizedek óta kaotikus egészségügyi nyilvántartás „technikai problémája” most

akár emberéletet is követelhetett volna.
Mert ha adott esetben Julika néni már kapott egy Sinopharmot, ami elölt kórokozót tartalmaz, majd most az adatkáosz okozta „technikai probléma” során erre ráböktek volna egy vektoros AstraZenecát, az – még laikusként is kijelenthető – Julika néni életébe is kerülhetett volna."

alfahir.hu/2021/03/08/oltas_oltasgate_egeszsegugy_vakcina_orban_viktor_kasler_miklos
Gajdics Ottó: Náciznak a kommunisták
A Fideszen kívül kommunisták a Munkáspártban vannak, ők pedig szeretik és támogatják a Fidesz intézkedéseit (ez valójában nagyon ciki a Fideszre nézve)

Akiket ti kommunistáztok, azok sosem voltak kommunisták veletek ellentétben (mondjuk ti sem kommunisták voltatok, hanem a kommunizmus eszméjét támogató hatalomhoz vonzódó fartúró szocialisták)

Most meg náciként egy fasiszta állam kiépítésében segédkeztek egy nárcisztikus patológiai hazudozó autokratának (szóval egy kommunista eszmét támogató szocialistából a fasizmus eszméjét támogató nácik lettetek [persze megint csak a hatalom vonzásában!] - milyen érzés az egyik pöcegödörből a másikba esni?)

Abban a hazaszeretetben, amelyik magának kisajátítja, (le)rabolja; pusztítja a közös értékeket, köztük a természetet, ahol éri; régi - akár védett - (mű)alkotásokat, épületeket rombol le, vagy közpénzből felújítva juttatja magánkezekbe, ahová egy átlagember már soha többé be sem teheti a lábát; az országban élők nagyobbik felét nem csak megveti, hanem gyűlöli, kirekeszti, megalázza az emberi méltóságukban... nos, ebben a fajta "hazaszeretetben" nincs semmiféle szeretet (ezt hívják képmutatásnak!)

De a kereszténységetek is képmutató. Egyszerűen azért, mert nem viselkedik úgy egy keresztény, ahogy ti viselkedtek - magánemberként és közösségként egyaránt. Egyszerűen szólva a Tízparancsolat egyetlenegy pontját sem tartjátok be - a továbbegyszerűsített keresztények Két parancsolatát sem. (szóval...)

Mindent meg lehet magyarázni (és mindent meg is magyaráztok), de az ellenkezőjét is (azt is jól meg tudjátok magyarázni). Innentől kezdve csak az őrület kufárjai, szolgái vagytok a sok hülye dumával és semmi több!
Szabolcs áldozatos védekezése a járvány ellen - Stadionépítési harmadik hullám?
...szenvednek, nevelik a gyerekeiket és könyörögnek az ingovány szélén, hogy azokat ne rántsa majd le a mocsár.

A környékbeli falvak nyomorán túl, 19 milliárd forintért stadion épül. Kinek? Kinek fognak játszani ott? Kik fogják megtölteni majd? Ezek az emberek biztosan nem. Vagy meg sem érik, hogy elkészüljön, vagy nem lesz már lábuk elmenni. Talán a helyi kölykök egyszer még játszhatnának a fényes reflektorok alatt, ha lenne valaki, aki foglalkozna velük. Ha lenne pénz edzőcipőre, bérletre vagy egy bringára, amivel be tudnának jutni a városba. És persze normális ételre a jó kondihoz. Vezethetnék egyszer majd valami hasonló építkezés teherautóit, vagy irányíthatnák a darukat, ha elérhető lenne számukra normális közoktatás. Egyszer talán tervezhetne közülük is valaki valamit, ha be tudna jutni egy egyetemre. Talán egy stadiont. Egy stadiont, ahol szívesen szórakoznának hétvégenként az emberek.

Így is lehetne egyszer, ha a mostani árát a helybéli emberekre fordítanák. Lenne kilátás, lenne segítség, lenne remény és lenne cél.

Lehetne élet, temetések helyett. Lehetne. Ha nem ilyen vak, érzéketlen, valóságtól elrugaszkodott emberek vezetnék ezt az országot több, mint tíz éve."
Szabolcs áldozatos védekezése a járvány ellen - Stadionépítési harmadik hullám?
"Temetők a stadion tövében

A minap pont a végére értem annak a cikknek, amiben arról volt szó, hogy a duplájánál (19 milliárd forintnál) jár a nyíregyházi stadion ára, amikor megcsörrent a telefonom.

Egy barátnőm hívott. Belenyüszítettem a telefonba minden dühömet, elkeseredettségemet, tehetetlenségemet – és igen -, gyűlöletemet is a hír kapcsán. Tudom, hogy hatásvadász, populista dolog oktatásra / munkahelyteremtésre / felzárkóztatásra / emberéletre átszámolni ennyi pénzt – mondtam neki -, de nem tudok nem erre gondolni, főleg ha arról a térségről van szó.

Nem, nem az – mondta halkan és elmesélte, hogy most halt meg a férje 42 éves unokatestvére egy Nyíregyházához közeli kis faluban. A férfi egész élete – sokakkal együtt – efelé a vég felé volt predesztinálva. Helyi iskola, fizikai munka, napszám aztán már az se nagyon. A szegénységből a mélyszegénységbe zuhanás. Élet szinte semennyi pénzből, a semmiért, egy sehová sem vezető úton. Értelmetlen, nyomorúságos, üres, átszenvedett napok, amiből egyedül az alkohol billent ki. A bódulatot pedig nem valamelyik fideszes pincészet minőségi bora hozza el, hanem a legolcsóbb tablettás, kannás bor és a házipálinka. Lassan ölő, gyilkos holmik. Az evés csak azt a célt szolgálja, hogy ne haljon éhen a test, és ne fájjon a gyomor. Kenyér, krumpli, zsír, hagyma, néha tojás. Egy cél van csak, hogy megszűnjön ennek a létnek az érzékelése. A kezdeti spirál örvénnyé tágul. Nincs segítség, nincs kapaszkodó, csak a szédült zuhanás. Betegségek betegségek után. Levágott lábujj, aztán láb. Mocskos, haszontalan alkoholista vagy, de nem te vagy a falu rossza egyedül. Szinte mindenki így él, amíg meg nem hal.

Az egyedülállók és a házasok is, maximum nem egyforma mélyen tartanak. Van, akinek még megvan minden lábujja, van, akinek működik még a hasnyálmirigye és vannak, akiknek fogalmuk nincs, hogy mijük működik, és mijük nem, mert kiestek a biztosítottak köréből.
A nők nem isznak valamiért – mondja a barátnőm. Erősebbek. Tűrnek,...