Új szakképzés 2011-től: jön a duális képzés és 17 évre csökken a tankötelezettség. A tervek szerint 2012 szeptemberétől az új szakképzési rendszerben tanulhatnának a diákok, kísérleti jelleggel pedig akár már a jövő tanévben bevezetnék a duális képzést néhány intézményben. A hároméves képzésben a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnének a gyakorlati oktatásra, a tankötelezettség pedig 17 éves korig tartana – hangzott el a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Forrás: budapestnet.hu
Feltöltő: kanizsai
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pikírt02
Ebből a cikkből én arra következtetek, hogy nőni fog - az amúgy sem kicsi - munkanélküliek tábora!! Javítsatok ki, ha nem így lenne!
csutak
@pikírt02: Viccelsz?
Miért lenne több pályakezdő munkanélküli?
Lassan észhez tér a gazdaság, ahová fog kelleni az az ember
AKI DOLGOZIK! Aki a terméket előállítja.
Mert diplomással már lassan Dunát fognak rekeszteni árvízkor!
szaboria
@pikírt02: Figyelni kell a jelenlegi rendszerben közép iskolai ideig van a szakképzés a régi szerint 3 év kellett ezt fogják vissza állítani. A tanuló padban nem lehet szakmákat elsajátítani ahhoz gyakorlat kell. A mi időnkben 1 hét iskola 1hét gyakorlat a 3.- ba már kihelyezett üzemekbe kellet dolgozni. Sok iskolába tanműhelyek voltak
pikírt02
@szaboria: Erre a szakmunkásképzésre én is emlékszem, de ezek a cégek már régen nincsenek sehol, legalábbis mifelénk. Akkor hol lesz a gyakorlati képzés? Akkor már épülnie kellene a gyáraknak, üzemeknek, ha biztosítani akarnák megfelelő hátteret!
csutak
Én az autószerelést a futójavítóban "élesben" tanultam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.