Két vonat ütközött egymásnak Cegléd és Ceglédbercel között, többen megsérültek a balesetben.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról számolt be, hogy három embert kórházba visznek. 

Vonatok ütköztek Ceglédnél

Csámpai Attila azt mondta, hogy az egyik szerelvény be akarta tolni a másikat. Közben azonban műszaki meghibásodás történt: az egyik vonat fékje elromlott, ami balesetet okozott.

A szóvivő az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy a ceglédi hivatásos tűzoltók mentesítő járatra segítették át az utasokat.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: három embert visznek kórházba. Egy férfi súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, valószínűleg eltört a karja. Egy másik férfi és egy nő könnyebben sérült meg.

Urbán Attila, a Mávinform sajtóügyeletese azt írta, hogy egy Ceglédre tartó személyvonat mozdonya elromlott. Egyeztetés után a mögötte közlekedő Rétköz InterCity megpróbálta betolni a városba az üzemképtelen szerelvényt, a lendületadást követően azonban a személyvonat ismeretlen okból befékezett, és az InterCity alacsony sebességgel ráütközött. 

A helyszínelés idejére lezárták az egyik vágányt Ceglédbercel és Cegléd között. A Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza vonalon 50-100 perccel hosszabb lehet a menetidő – olvasható a Mávinform közleményében.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mit csinált a hátsó vonat masinisztája, mind-e közben???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Mit csinált a hátsó vonat masinisztája, mind-e közben???
sziha
Kezdodik. Nem eleg a metro, mar itt is szarok a fekek? Hova is megy el a sok penz karbantartasra hivatkozva?
justhpeter
@sziha: Hány prémiumos vezetője van a MÁV-nak ? Még kevés is a karbantartási pénz. Csak az utasok nem tudnak róla, milyen műszaki állapotú szerelvények közlekednek. Amúgy meg minek fék az InterCityre ? Nem megy az annyira gyorsan.
sziha
@justhpeter: meg ugyis mindig kesesben van a MAV, minek fekezni? Igy mar vilagos.
Azt a kevest penzmagot is sajnalod azoktol a szakmajukat kivaloan ismero, egyre jobban teljesito alig 10 fos gardatol? Ez nem szep. A csopp fizetesuk melle igenis, megerdemelten tettek felre kicsit a szukosebb honapokra.
desiro
Érdekes eset sok kérdő jellel.
A fotón az látszik,hogy a tolást végző mozdony és a szerelvénye össze van kapcsolva az
elől lévő szerelvénnyel, tehát ha tolás közben az elől lévő bármely ok miatt fékezett, akkor nem tudott ráfutni. a tolt vonatoknak külön szabályai vannak a tolást végző mozd.vez. felé folyamatos jelzést kell adni. A sebesség max 25 km/h.F1-es- F2-es utasítás.
desiro
@papa.49: Majd a vizsgálat kideríti.
desiro
@justhpeter: Rossz fékkel egy vonat sem indul el. erre garancia a mozdonyvezető és a kocsi vizsgáló, jobban teszik féklakatos. Nem írom ide az összes szabályt amit be kell és be is tart a saját érdekében is a mozdonyvezető.
papa.49
@desiro: a 7.40 re Csak szerintem azt soha nem fogjuk megtudni, hogy mi okozta a balesetet, mert már megy a ködösítés, már tegnap le kellett volna írni, hogy miért történt a baleset...
wpym
Ki fogjak vizsgalni a tortenetet; azt viszont tudni kell, hogy a balasetvizsgalat nem megy egyik pillanatrol a masikra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.