Az ukránokról pedig azt mondta Európa érdeke, hogy Ukrajna megvédje magát

Budapestre utazott Jan Lipavský cseh külügyminiszter, aki Szijjártó Péter kollégájával tárgyalt. Ezt követően közös sajtótájékoztatót tartottak, ami elég kínosra sikerült.

Először a magyar külgazdasági- és külügyminiszter beszélt, az Európai Unió Tanácsának közelgő magyar elnökségét hozta szóba – írta a telex.hu. Állítása szerint „igazi közép-európai” témákat akarnak napirenden tartani majd. Az illegális migráció elleni küzdelem eredményességéről, az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésének felgyorsításáról is beszélt. Csehországot a hatodik legfontosabb kereskedelmi partnerként jellemezte, a kereskedelmi forgalom tavaly meghaladta a 14 milliárd eurót.

Kínos! Szijjártó Péter mellett állt a cseh külügyér és úgy szidta az oroszokat a háború miatt

Szijjártó Péter Jan Lipavský cseh külügyminiszterrel találkozott/Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezután Jan Lipavský beszélt, ami meglehetősen kellemetlen lehetett Szijjártónak. A cseh külügyér hosszasan beszélt az orosz-ukrán háborúról.

„Úgy gondolom, ismeretes az a tény, hogy Csehország az orosz imperializmust tekinti a legnagyobb fenyegetésnek és kockázatnak Európára nézve. Csehország addig fogja támogatni Ukrajnát, amíg az szükséges. Európa érdeke, hogy Ukrajna megvédje magát, hogy megvédje magát az orosz agresszióval szemben, és visszaszerezze a teljes területét. Ez nemcsak realisztikus, de szükségszerű cél is, hacsak nem akarjuk, hogy Oroszország a jövőben még inkább fenyegessen bennünket. Erővel kell megakadályoznunk, hogy Európában újrarajzolják a határokat, mert ez a nemzetközi rendet, a nemzetközi stabilitást és prosperitást veszélyeztetné.”

Úgy véli ebben a pillanatban Európa biztonságáért az ukránoknál senki sem tesz többet, ezért Zelenszkij elnök béketervét támogatják és ezt tekintik a háború befejezésének legvalószínűbb módját.

„Oroszország tulajdonképpen az összes biztonsági alapelvet megsérti, katonai eszközökkel támad atomerőműveket, és az a veszély fenyeget, hogy ezeket elfoglalja, megszállja és megkaparintja az irányításukat. Úgyhogy ezek azok a fontos biztonsági kérdések, amelyekről mi beszélünk”

– szögezte le Lipavský.

Szijjártó Péter újságírói kérdésre azt mondta:

„Mi azt gondoljuk, hogy sem Oroszország, sem Ukrajna nem tudja megnyerni ezt a háborút, függetlenül attól, hogy mennyi fegyvert szállítanak vagy nem szállítanak a térségbe, és ha senki se tud nyerni, akkor meg jó lenne minél előbb tárgyalásokkal lezárni az egészet.”

Forrás: telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Oroszcsicska hazaáruló ez a Peti gyerek...
Remélem egy kormányváltást követően elmegy Lavor haverjához valahová szibériába...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Maccska: először is nyanya az anyádpicsája. Már többször írtam. Nem jut el a csökkent agyadig te barom? Becézgesd a feleséged már ha van.

Te úgy nyalod Putyin seggét (orbán mellett) ahogy akarod leszarom mindegy is, hogy ingyen vagy pénzért, de minket hagyjál békén, nem fogsz minket eltántorítani a véleményünktől, pláne egy ilyen szar ember mint te is.
Horizont
@Maccska: te szerencsétlen balfasz vén hülye nem is volt kommunizmus.
Annyi mindent nem tudsz még ezt se, te fröcsögő, köpködő mindenkinél mindent jobban tudó hülye.
A nyomunkba se érhetsz annyira kevés vagy, te pénzért segget nyaló.
Cherry
Meleg retek, nem kell elfelejteni hogy Soros ösztöndijjal tanult ez a mocskos kis buzi hahahhaha
Horizont
@Maccska: menj a picsába te seggfej.
Nanya
@Horizont: Kommunizmus természetesen nem volt csak kommunisták !
Az most mind fidesses és mindenütt ott vannak. A hivatalokban,az összes államapparátusban,de főleg a kormányban.
És kedves jó istenem ,ezek kommunistáznak le rendes embereket !
telegdilaci
@MaccskaEgyébként a Fidesz is tele van volt komcsikkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.