Két településen tartanak ma időközi választást, a Zala megyei Németfaluban polgármesterre voksolhat a 159 választópolgár, míg a borsodi Tornakápolnán polgármestert és képviselőt választhat a 22 választásra jogosult lakos.

Két településen lesz időközi önkormányzati voksolás ma: Németfaluban polgármestert, Tornakápolnán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak.

A Zala megyei Németfaluban azért lesz időközi polgármester-választás, mert a község korábbi polgármestere, Galambos László István (független) nyugdíjba vonulása miatt augusztus 31-ei hatállyal lemondott tisztségéről. A választáson két független jelölt, jelenlegi képviselő indul: Ragánné Gyalog Erika és Salamon Ferenc. A település névjegyzékében 159 választópolgár szerepel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornakápolnán polgármestert és képviselő-testületet is választanak, mivel a testület szeptemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, Doszpoly Lóránd és ifjabb Mató Gábor indul. A két képviselői helyért négyen szállnak ringbe – idősebb Mató Gábor, Szőr Mária, Szőr Attila és Porcs József –, mindannyian függetlenek. A választói névjegyzékben 22 szavazópolgár szerepel.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél