A kazah középsúlyú ökölvívó klasszis, Gennagyij Golovkin megvédte világbajnoki címét mindhárom szervezetnél (WBC, IBF, WBA), mivel döntetlennel végződött a Las Vegasban rendezett szombati összecsapása a mexikói kiválósággal, Canelo Alvarezzel.

A rendkívül intenzív és látványos, egyes kommentátorok szerint „brutális” tizenkét menetes meccs után az egyik bíró Golovkint, a másik Alvarezt hozta ki győztesnek, a harmadik pedig ugyanannyi pontot adott mindkettőnek, így döntetlen lett a vége. A nagy ütőerővel rendelkező Golovkin végig támadta az ellenfelét, hatalmas ütéseket mért rá, de megrendíteni nem tudta.

Golovkin brutális 12 menetet vívott Alverezzel Las Vegasban

A kazah ökölvívó tizenkilencedszer védte meg a WBA-beli világbajnoki címét, ötödször az elsőbbségét az IBF és harmadszor a WBC világszervezetnél. A 35 éves Gennagyij Golovkin a döntetlennel tovább javított páratlan mérlegén, immár 37 győzelmet és egy döntetlent könyvelhet el vereségek nélkül, ráadásul úgy, hogy majd minden meccsét – 33-at – kiütéssel nyerte. Golovkin mindössze egy győzelem választja el az amerikai középsúlyú Bernard Hopkins rekordjától, aki 1995 és 2005 között 20-szor védte meg világbajnoki címét. A 27 éves mexikóinak a mérlege 49 győzelem, egy vereség és két döntetlen.

(MTI/mno.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.