Az orosz-ukrán háborúban tevőlegesen részt vevő orosz cég lehet a Ferencváros fő szponzora. De mit szól ehhez a B-közép?

Rácz András, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, Oroszország-szakértő Facebookon közzétett egy bejegyzést, mely szerint:

Véres rubelek milliói kerülhetnek a Fradihoz – Rácz András egyértelmű állásfoglalása: a Gazprom tevékenyen részt vesz az ukrajnai háborúban

A Ferencváros szponzora a Gazprom lehet/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

„Még mindig remélem, hogy nem igaz az, hogy a Gazprom tényleg a Ferencváros fő szponzora lesz”.

Rácz szerint óriási baj, hogy az orosz petrolkémiai cég „véres pénzével” tömik majd ki a Fradit. A Blikk írt először arról, hogy a Gazprom lehet a csapat mezszponzora – írta a telex.hu. A Külgazdasági és Külügyminisztérium elismert a szponzorációt, ám ők nem látják olyan borúsan a helyzetet.

„minél több nemzetközi nagyvállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb, és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán”

- vélte a minisztérium.

Rácz András szerint viszont

„a Gazprom nem egyszerűen egy orosz állami vállalat, hanem egy olyan orosz állami vállalat, amelyik tevőlegesen, harcoló erőkkel vesz részt az ukrajnai háborúban”

- írta. Szerinte a cégnek három katonai magánvállalkozása van, a Potok, a Plamja és a Fakel. 2023 -ben létrehozták a Gazpromnyefty Ohrana vállalatot, melyből leágazott a ez a három vállalkozás.

A három cégek az orosz védelmi minisztérium által létrehozott katonai magánvállalat alárendeltségében működik

„Ezzel együtt a Gazpromhoz köthető katonai magánvállalatok harcoltak Bahmutnál tavaly tavasszal, illetve a dél-donyecki térségben is”

– véli a szakértő,. Az orosz államhoz köthető Wagner-csoport zsoldosai követtek el mészárlást már Maliban, a Fradinak pedig volt mali játékosa is.

A Gazpromnak Rácz szerint ez azért jó, mert Ukrajna lerohanása óta ki vannak tiltva minden az európai futballból. A Fradi támogatásával egy uniós és NATO-tag országban kerülnének vissza az európai fociba, sőt így a Fradit is meghívhatnák játszani Oroszországba.

Rácz nem érti, a Fradinak és Szijjártó Péter külügyminiszternek miért jó ez. Így több országban ki fogják fütyülni a fradistákat,, „sportdiplomáciai bonyodalmak” is előfordulhatnak, arról nem is beszélve, hogy a magyar-ukrán viszonynak ez csak árthat.

„Lehet, hogy van az pénz is, amiért a Ferencváros vezetése usankát tenne a zöld sas fejére...? Esetleg belemenne abba is, hogy egy jókora medve szobra kerüljön a zöld sas mellé...? Vagy mostantól kétfejű legyen a sas, cári koronával?”

- véli Rácz, de vajon mit szól majd ehhez a Fradi B-közép?

Forrás: telex.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Thorba
A hazaárulókat várják a hangosbemondónál.

Maccska, Kis Ökör, stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Feller_Peti: Feka_Peti, te mocskos szájú budos bolsevik geci. Meg neked van pofád hazaarulozni, meg háború partolozni a demokratikus oldalt? Ti vagytok azok, akik elfogadjatok a veres rubelt az agresszor ruszliktól, ti vagytok, akik a ruszki diktátor faszát szopjatok, akik mar kétszer is levertek a magyarok forradalmat.
Szemet, geci moszkovita hazaáruló kommunista féreg vagy.
Feller_Peti
@Yoda69: Tudtommal ti fogadtatok el véres adományládikás dollárokat MILLIÁRDOS tételben.
Amit a mai napig nem tudtok a hatóságoknak sem megmutatni, hogy kitől érkezett.

Háborúra uszító ballibernyák balfaszkám így van-e? Vagy talán tévedek??
Yoda69
@Feller_Peti: Tevedsz. A hatosagok nem tudjak bizonyitani hogy kiktol erkeztek az egyeni tamogatasok, ezert is nem inditanak eljarast MZP-ek ellen. Minden mas csak rogani propaganda, amivel neked is teletomtek azt a birkaagyadat.
Feller_Peti
@Yoda69: Próbáld csak mentegetni magad. A magyar nép átlát rajtatok gyurcsaányista/ Sorospénzelt balfaszkám.

Nem csörög a haraszt...

Az OTP ha már feljelentést tett, ott komoly gond van veletek,
és az nem csak sima rágalom, mint amit ti nyomtok itt le a kormány, a magyar nép ellen...

Sorozatszámozott milliárdokról nem tudtok elszámolni. Ezt mindenki már nagyon jól tudja, érti, látja.

Gerinctelen hazaárulók.
Clavigo
@Feller_Peti: javítalak,,te idióta bozgor csicska... A határon innen ezt így mondják... " Nem zörög a haraszt..."... Nem ártana ,ha kicsit " csiszolódnál agyilag",,,! Mondjuk egy köszörűkő alatt...
Feller_Peti
@Clavigo: Tévedsz. Ne várd meg hogy ismét megmutassam a területi különbségeket és kitérjek a nyelvjárásokra...

Nem jártál sem belpesten kívül, külhonban meg végképp nem... Nem ártana ha kidugnád a panelpatkány orrod, és csiszolnád a liberális agyad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.