A gázipari cég megjelenésével jó eséllyel átlépi majd a 20 milliárd forintot az FTC éves költségvetése, amely a legutóbbi elérhető adat szerint 17,2 milliárdra rúgott a ­2022-es éves beszámoló szerint.

Küszöbön áll egy újabb nagyszabású szponzori szerződés a magyar futballban, egy világvállalattal tárgyal a Fradi. Bár a vállalat neve egyelőre hivatalosan nem publikus, nyílt titok, hogy a Gazpromról van szó.

Az orosz cég a világ legnagyobb földgázkitermelője, nemrég még a német Schalke 04 gárdájának volt a mezszponzora, illetve sokáig a kiemelt támogatók között tartották számon az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) is. Mindkét helyen felbontották a szerződést Oroszország ukrajnai háborújának kezdetét követően.

Ugyanakkor a belgrádi Crvena zvezda mezén továbbra is ott látható az orosz óriáscég neve és logója. Szerbiai értesülések szerint évi ötmillió eurós (közel 2 milliárd forintos) támogatást nyújt a vállalat idényenként az elmúlt évek során több alkalommal is Bajnokok Ligája-főtáblájára jutó szerb egyesületnek.

Az oroszok már a Fradinál vannak – Újabb milliárdok érkezhetnek a rekordbajnokhoz a Gazprom érkeztével

Fotó: Euractiv

A gázipari cég megjelenésével jó eséllyel átlépi majd a 20 milliárd forintot az FTC éves költségvetése, amely a legutóbbi elérhető adat szerint 17,2 milliárdra rúgott a ­2022-es éves beszámoló szerint.

" Ismerve a Gazprom anyagi lehetőségeit és korábbi szponzorációit, az orosz cég olyan támogatást nyújthat, ami a Ferencváros költségvetését jelentősen megnöveli, biztos, hogy éves szinten több mil­liárd forintos szponzorációról lehet szó"

– mondta el a Blikknek Szabados Gábor sportközgazdász.

A Gazprom döntésében minden bizonnyal szerepet játszhat, hogy a Ferencváros az utóbbi években komoly nemzetközi sikereket ért el a nemzetközi porondon, mindhárom európai kupasorozatban sikerült csoportkörbe jutnia, két alkalommal pedig a tavaszi, egyenes kieséses szakaszba is eljutottak a zöld-fehérek. Az európai kupaküzdelmekből az orosz csapatok ki vannak zárva, az orosz szponzorok sem kívánatosak mostanság Európában. Így kapóra jöhet nekik a budapesti megjelenés, hiszen egy Európában sikeres klub mellé sorakozhatnak fel, ami PR-szempontból remek lehetőség a Gazprom számára.

További érdekesség, hogy a MOL újpesti szerepvállalásával – az olajipari vállalat a közelmúltban mintegy 6 milliárd forintért megvásárolta az Újpest FC-t – a magyar labdarúgó bajnokság jövőbeni két várhatóan meghatározó klubja, az ősi riválisnak számító FTC és Újpest mögött olaj-, illetve gázipari cégek állnak majd.

Forrás: Blikk.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Na, erre biztos rámozdul a szuvenírvédelmi hivatal...
A Fradi külföldről pénzelt ügynökszervezet lesz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: 10.49

El tudod képzelni, hogy egy ilyen országra rábízzák a soros elnökséget? Csak azt remélem, az EU ennyire nem ellensége saját magának.
kereső
@Nyírfa: Nem tudom hogyan tudják megoldani, hogy ne töltse be az ország az elnökséget, hiszen ez az Eu alapszabálya szerinti elnökségi mgbizatás..amely fél éves rotációban minden tagállamot megillet. Varga Mihály tegnap már arról "értekezett", hogy készen állnak az Eu költségvetésének megtervezésére. Egyetlen módja lett volna ennek elkerülésére az Eu-nak, ha időközben felfüggesztik az ország szavazati jogát. És súlyosbitja a helyzetet, amikor orbán éppen akkor "foglalja el brüsszelt", amikor is még nem állt fel az új EP, zajlik az új EB elnökének, és tagjainak megválasztása...szóval lesz mit a zavarosban halásznia. Pesszimista vagyok...akárcsak az országot illetően,.
Nyírfa
@kereső: 11.02

Néhány hónapja már felvetődött az EP vezető politikusai által, hogy korlátozott jogokkal engednék csak az Orbán-kormányt az elnökségi pozíciót betölteni. Vagyis, kapna egy gyámot , amely személy, bizottság, ország felügyelné a működését, s annak engedélye nélkül semmit nem intézhetne.
Még ezt is, így is sokallanám, vannak helyzetek, amikor szabályt kell szegni, mert az életben maradásunk függ tőle.
Orbán , tekintve, hogy sarokba szorította saját magát, nagyon sokat vár a választásoktól, hatalmas, minden eddiginél nagyobb csalásokra , álhírekre, megvesztegetésekre készül, szövetkezik.
Én, biztos, hogy az útját állnám, de negatív példaként áll előttem a belga miniszterelnök esete az MCC-rendezvénnyel.
kereső
@Nyírfa: Magyarországon nem hir, de a belga biróság két birája dobta vissza orbánék fellebbezését, a harmadik meg azután -es alkotmányban rögzitettek. adfott helyt neki, miután a belga miniszterelnök megszólalt. Most meg a brüsszeli polgálmester fellebviteli birósághoz fordult, mert a miniszterelnök ezzel korlátozta az önkormányzat jogait, amelyet szintén az 1867-es alkotmányban rögzitettek. A miniszterelnök magyarázatra kényszerült a parlamentben is.. A x@rkavaró orbán miatt.
Nyírfa
@kereső: 11.24

Azt még olvastam, hogy a polgármester nem nyugodott bele a határozatba, de utána már nem követtem a fejleményeket. Hogy magyarázkodnia kellett a miniszterelnöknek, az zene füleimnek, de vajon levonja-e a raport tanulságait? Sokan félreértik a demokrácia, a szabadság fogalmát, keverik a szabadossággal, a bármit megtehetsz gátlástalanságával. És valóban, bármit megtehetünk, csak nem következmények nélkül.
És erre éppen a demokráciában kell nagyon ügyelni.
kereső
@Nyírfa: youtu.be/D7m71bvY5jU?feature=shared
Pottyondi Edina : " A béke szine narancssárga, a jelképe dögkeselyú..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.