Oszaka Naomi, a japánok volt világelső teniszezője üdvözölte a tokiói olimpia elhalasztásáról szóló döntést, és kijelentette: a házigazdák 2021-ben erősebbek lesznek, mint valaha.

A szervezőbizottság a múlt hónapban mutatta be azt a videót, amelyben nyilvánosságra hozták a játékok mottóját – United by Emotion, azaz az érzelem egyesít –, a főszereplő pedig a 2018-as amerikai és a 2019-es ausztrál nyílt teniszbajnokság győztese volt. Azóta azonban kitört a koronavírus-világjárvány, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a japán kormány pedig arra kényszerült, hogy a jövő évre halassza a seregszemlét.

Mindenki tudja, milyen sokat jelent nekem az olimpia, és milyen büszke leszek, hogy a hazámban szerepelhetek rajta

 – írta közösségi oldalán Oszaka, aki jelenleg a tizedik helyen áll a világranglistán.

A japánok teniszsztárja szerint 2021-ben erősebbek lesznek, mint valaha

Természetesen csalódott vagyok, hogy nem idén fog sor kerülni erre, de 2021-ben erősebbek leszünk, mint valaha. Száz százalékig támogatom Abe Sindzó miniszterelnök és a NOB bátor döntését a halasztásról

– tette hozzá.

A 22 éves sportoló szerint a sport újra egyesíti majd az embereket.

Most mindenkinek az a dolga, hogy összefogjon, és megmentsen annyi életet, amennyit csak lehet. Számomra ez az olimpiai eszme

– fogalmazott a teniszező, akit több mint 500 ezren követnek a közösségi oldalon.

Japán honfitársainak azt üzente Oszaka, hogy maradjanak erősek, tartsanak ki, és amikor 2021-ben eljön az idő, mutassák meg csodálatos országukat a világnak.

A tokiói olimpiát július 24. és augusztus 9. között rendezték volna, kedden azonban a világjárvány miatt 2021-re halasztották, de pontos időpontja még nincs.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.