Tegnap délelőtt és késő délután néhány percre megálltak a tollak a kezekben a Bank Centerben, abbahagyták az elemzéseket a Nemzeti Bankban, és kis híján kiköpték kávéjukat a turisták a Szabadság tér éttermeiben. Egy 5 tonnás ezüst monstrum ereszkedett alá óvatosan manőverezve, hangosan kerepelve a belváros közepén, a Hotel President tetejére. Egy helikopter. Nem is akármilyen, egy gyönyörű Aerospatiale AS365 Dauphin II, mi pedig ott voltunk és levideóztuk. Ámátőr módon egy iPhone-nal, hiszen csak az volt kéznél, de talán nem is ez a lényeg. A helikopter a Bige Airé, ami a Bige Holding része. A cégcsoport zászlóshajója a 113 milliárd forint értékű Péti Nitrogénművek Zrt., tulajdonosa pedig Bige László, aki a Napi gazdaság 100 leggazdagabb listája szerint 76 milliárd forintos vagyonával Magyarország 5. leggazdagabb embere. Helikoptere belülről nagyjából úgy néz ki, mint egy Rolls-Royce (belső fotót sajnos nem tudtunk készíteni), maximális sebessége a pilóta szerint jóval 300 km/h feletti, ára pedig ebben a kivitelben több mint 10 millió dollár, azaz mintegy 2 milliárd forint. Titok, hogy kiket vitt a Presidentbe, annyit azért elárulhatok, hogy az egyik legnagyobb magyar vállalat képviselőit. A magyar burzsoázia kétségkívül világszínvonalon nyomja, el kell morzsolnom egy könnycseppet. Irigykedni/utálkozni csak kulturáltan.

Forrás: Burzsuj
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
"Ki géppel száll felébe" az könnyen röhög a 16% os adóval. (Hol van már a Kóka a kis piros helikopterével.)
csutak
Szálljunk le a földre emberek, sok a tévinfó ebben a rövid cikkben.
Nem kerül kettő milliárdba egy ilyen helikopácsoló4
A sebessége nem éri el a 300-at hiába hablatyol a pilóta. Információs források az internet (www.aranysas.hu, www.aeromagazin.hu,http://csutak.fw.hu/ground/rep.htm, stb)valamint személyes ismerősök a szolnoki helikoppantós csapattól!
nyanya001
Félreértés ne essék engem nem zavar a 2milliárd
értékű helikopter!
Az a baj, hogy a minimálbéres is 16 % adót fizet
és az ilyen mágnások is.
Persze Orbánék azt mondták aki többet tesz le az asztalra az többet is érdemel.
Csakhogy maholnap a minimálbéresek éhen halnak!
És jövőre is ők járnak rosszabbul!
Orbán takarodj!
Dr.luigilongo60
96-os gyártásut találtam, 3 200 000 dollár az ára.
mindenlében
Ha tudnátok mennyi gondja-baja van egy ilyen gazdag embernek, nem irigyelnétek. A biztosítás, a biztonság, az üzemanyag árak, a követelőző nők, a sok poronty, ráadásul sosem tudni, mikor indul el az Auróra.
nyanya001
@mindenlében: Most elmorzsoltam 2 könnycseppet:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.