36

Krémesebb az osztrák joghurt, a magyar viszont egyre dárgább - A gazdaság hetedik hetének történései
Kanadából jön az árú.
Benfentesek, már tudták, hogy nem lesz a TTIP-ből semmi. A német Bayer, meg is vásárolta az amerikai Monsantot, még Trump győzelme előtt. Így van már Európában, így nálunk is génmódosított cucc, csak Bayer cimkével.
Az emberi egészség nem számít, csak a haszon. Öregapám is azt mondta, mielőtt egy felest legurított, hogy proszit-helyett, profit.
Krémesebb az osztrák joghurt, a magyar viszont egyre dárgább - A gazdaság hetedik hetének történései
Haha. Ezt az élelmiszer dolgot nekem, már a kétezres évek elején elmagyarázta egy német, aki állat eledel boltot nyitott itt Magyarországon.
Erősen ajánlotta, ha a kutyámnak hosszú életet akarok, akkor nem veszek neki ciril betűs tájékoztatóval is ellátott eledelt. És ne legyen Közép-Európában gyártott!
Az emberi élelmiszerrel is így van, mondta.
A franciáknak elegük van az oroszok mesterkedéséből
@Szókrakész: Ja. Kína, mindíg kimarad a "gyanús" országok közül, mert ha ők beintenek a világgazdaságnak kampec.

Erről a mindíg kell ellenség dologról pedig, a politikai tisztek jutnak eszembe. Ezek a vasfüggöny leomlása után sem maradtak munka nélkül, csak anno katonák voltak, ma újságírók.
Bill Gates szerint világméretű járvány jöhet
Már az idei influenzának nevezett kór sem akar múlni. Ez már a jelen, nem a "10-15 év múlva."
A túlnépesedett föld, ha nem mesterségesen is, de elkezdi leépíteni a populációt.

Három gyár, nem zár be. Fegyvergyár, gyógyszergyár, koporsó "gyár".
Ónos eső nehezíti a közlekedést
@papa.49: Látom már. -Eddig tényleg nem tudtam hol fekszik földrajzilag(őszintén, nem is igazán érdekelt)-pedig, szinte minden nap olvasok róla.- A gyerekeknek is megmutatom. Hátha kérdezik tőlük a földrjaz, vagy töri órán.:)))
Ónos eső nehezíti a közlekedést
@papa.49: Hűha, most egy nagy hiátusomra hívtad fel a figyelmem. Töredelmesen bevallom, hogy nem tudom, hol van Felcsút. Be is írom a gugliba.:)
Ónos eső nehezíti a közlekedést
@papa.49: Zalát is rendszeresen kihagyják. A meteorológus valamiért, mindíg pont úgy áll a jelentéskor, hogy észak-dél irányban, takarja a nyugati megyéket. Igaz is...Innen már szinte mindenki lelépett Ausztriába élni/dolgozni, úgyhogy ez, képletesen "már nem Magyarország része".
Jön az új nemzeti konzultáció, csapást mér a Fidesz az olimpiaellenes mozgalomra
"Miután a Momentum, Nolimpia kezdeményezése eluralta a közéletet"
Érdekes. Én itt, Zalában egy szót nem hallok erről a "belpesti fa...ág-ról".:)
Tüntetnek a Nyugatinál az Alexandra károsultjai
Ismét kiborult egy csontváz a szekrényből. Felügyelet, ellenőrzés, semmi. Mindez, már 26 éve így megy.
Egy saját emlék jut erről eszembe. Szülővárosom vasúti pályaudvara, egykor csodaszép épület volt. Az évtizedek alatt, semmit sem renováltak rajta. Csak használjuk. Majd ha valakinek a fejére esik egy darab belőle, akkor lesz tragédia. Akkor majd, mindenki mindenkit szid és okol.
Felelős van, de büntetés, nincs. Csak évekig pereskedés.
Napjaink tragédiái: Zsolnay porcelán, Questor, bróker Marcsi, Pápai hús stb.
Csak minden azoknak kedvez, akik milliárdokat lopnak.:(
A román szenátus is a tüntetést kiváltó Btk.-módosítás ellen döntött
Korrupció?!
Romániában egy jobb nővéri állás ára egyenlő egy rosszabb környéken található lakótelepi lakás árával.

Magyarországon pedig, a legnagyobb autóipari cégek a legkorruptabbak-biztos helyről tudom. A nagy beszerzéseiket otthonról eszközlik. A magyar középvezetők viszont seftelnek.
Az LMP kiakadt Botka húzására, nem közösködnek 2018-ban
@karma1: Horn, jól látta a helyzetet. "Egyedül vagyunk, Tibor!" Ez azóta sem változott.
Merkel elárulta, mikor lesz csak erős Európa
Euroövezet stabilitása?! No, igen. Hallgatnak Görögországról, mint a kuka. Visszafizethetetlen az adósságuk.
Haldokolnak a hattyúk a madárinfluenzától
@nyanya001: A közpénz ellopásán kívül, tudnak még valamit. Az export-import megszűnését. Bár fenti, írásommal nem gondoltam a capcarára, csak az állatvilág pusztulására és az ember ínséges jövőjére.
Haldokolnak a hattyúk a madárinfluenzától
Szerintem, hamarosan nem lesz, élő állat export és import. Mindekinek az marad, amit a hazája nagynehezen megteremt.
(Csak tudhatnak valamit, a Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor félék, amiért minden kapacitást igyekeznek felvásárolni.)
Naponta 10 cukorbetegség miatti amputációt végeznek - Diabéteszes lábambulancia Nyíregyházán
Rám, csak rámnézett a doki és már cukorbeteg is voltam. Ez most trendi náluk.:) Emlékszem, nyár volt. Dög meleg. Bementem a rendelőbe. Izzadtunk mint a ló. A vesémet fájlaltam. Rámnézett. "Ahha." Mondta. "Iszik is, mármint alkoholt?" Persze, mondtam. Vizet, sokat. No, akkor, Metformint tessék elkezdeni szedni. Ha, már nincs tőle hányingere és nem megy a hasa, akkor 2000 mg/nap. Azóta is megy a hasam tőle és gyakran cseng a fülem és szédülök, annyira lehúzza a vércukromat. Szinte minden nap van tőle, valami bajom. Amióta tudom, hogy nőknek is adják, PCOS-re, férfiként, abban is reménykedem, hogy még gyerekem is születhet tőle.:)))
Hová lett a magánnyugdíj? A Fidesz szóvivője elképesztő választ adott
@1magyar: Fél Brüsszelben pedig, éjjel nem volt áram. "Nagyon megrémültek és nem tudják, hogy mindez, miért történt" írja a 444. Érdekes én éjjel alszom. Nem azt nézem van-e áram. No, de nem is az a fontos, liberáliséknak hogy esetleg, Magyarországon nem lesz/lenne áram, hanem az, hogy Brüsszelben nincs.

Nekem erről mindjárt a szélturbinák jutottak eszembe. Lehet hogy elállt a szél.:)))
110 ezer aláírás gyűlt össze az olimpiás népszavazáshoz
@Strong: A vidék, miért nem?! Megírta Mécs János: "istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval, melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket, nem tudom megszokni..."

Hozzám és a családomhoz, ne is jöjjönek vidékre, demokraták-liberálisék, se aláírásért, se szavazatért, mert ott és abban a pillanatban aprítom darabokra, tüzelőnek, a szaros kis pavilonjukat!!! (És nem vagyok egyedül a véleményemmel)
Metabolikusan egészséges elhízás
Magas vérnyomás. Magas vércukor és koleszterin szint, azóta van definiálva, mint betegség, amióta méri az ember és a gyógyszeripar gazdagszik rajta.
Kidolgozták a metodikát: Vérnyomás csökkentő hatása(mellékhatása), egy idő után a cukorbetegség. A cukorbetegségre és a magas koleszterinszintre szedett szerek viszont elbutulást okoznak.
Nagyon jó ez a cikk.
Így trükközik ki a munkaadók a rájuk kényszerített béremelést
Van jó és rossz tapasztalatom is. Kereskedelemmel is foglalkozó, gép iparra specializálódott, kis vállalkozásban, emelkedtek a fizetések. Nem is kicsit. Havi 30 ezerrel. Leépítés nem volt.
Élelmiszer kiskereskedő viszont, inkább elbocsájtott egy alkalmazottat és boltot zárt be, hogy növelni tudja a béreket. De, legalább a tulaj is beállt dolgozni.

A magyar kereskedő és tulajdonos, először a saját jólétét nézi,-nem enged az életszínvonalából- azután az alkalmazottét. Mindenesetre, nem könnyű a szitu.
Ebben a házban született Donald Trump
Tetszik a stílusa.
Mondjuk, nekem a legtöbb amerikai kertes ház tetszik.
(Milyen furcsa-magyar szemmel nézve-, hogy nincs kerítés)
Tényleg katonai puccs készül Trump ellen?
Nem is rossz ötlet. Csak úgy kell kivitelezni, mint Törökországban. Trump leszámolhatna a sok erőszakos, veszíteni nem tudó ellenzékivel. Nem lenne üres az a sok FEMA tábor.
Még a légteret is lezárják Putyin miatt, úgyhogy a földön ne is akarjon közlekedni
Olvasgatom napról napra a Putyin elnök látogatásával kapcsolatos cikkek címét. Csak a címét és tovább nem, mert csupán hisztériakeltés az egész. Unalmas.

Egyébként, ha a kínai, vagy amerikai elnök érkezne, ugyanezek az óvintézkedések történnének meg.
Nagy a paphiány a Győri Egyházmegyében, bezárhatják a plébániák felét
@Cicamama55: Nagyon jót írtál. Én is pont ezen agyalok egy ideje. Reformátusok, így meg úgy. Mindíg erről hallunk. És, igen. A katolicizmus, túl "bonyolult" a kormánynak. A reformátusokat nem akarom bántani, mert szavatartó ismerőseim reformátusok. De a hatalom, nagyon rátelepedett az egyházukra.

Egyébként, gondolom Orbánék röhögnek magukban, amikor a katolikusok veszteségeiről hallanak. Mert, így olcsóbb az államnak.
Nagy a paphiány a Győri Egyházmegyében, bezárhatják a plébániák felét
Ezen nem lepődöm meg. Nálunk is 8 faluba jár a plébános, évek óta(ez a veszprémi egyházmegye). Szombat este elindul misézni és vasárnap délután fejezi be a "körutat". "Mise gyárnak" hívja, sokszor amit csinál és ez mindent elmond a helyzetről.
Szomorú, hogy ebben az országban, már lassan az sincs aki orvosként a világra segítse a gyereket, de az is hiányzik aki végül, mint pap, a halottat eltemesse...
Az arab országokban leszedik a keresztet a Real Madrid címeréről
@quadrocopter: :)Miért?!
Mert a II. Világháború után, az olaszba belenevelték, ha kimondja olasz, akkor fasiszta. A német, ha kimondja, német, akkor náci. A francia csak azt mondhatja, a köztársaság tulajdona vagyok, minden más a "felviágosodás" előtti idő, csökevénye. A kelet-európai, falu, hagyomány szétverést és bolsevik vallás üldözést pedig, azt gondolom, nem kell részleteznem.
Az arab országokban leszedik a keresztet a Real Madrid címeréről
@verőce21: Trump kijelentései közül, egyébként számomra pl."a NATO régi", egyértelmű. Egyenesen kimondta, hogy tessék már, minden NATO tagnak megemberelnie magát és állítsa és szerelje fel már mindenki a saját hadseregét(elsősorban amerikai fegyverekkel, mögöttes célzás:)). Tehát. Próbáljon már mindenki kiállni, önmagáért. Nagyon helyes.
Az arab országokban leszedik a keresztet a Real Madrid címeréről
@verőce21: Igen. Nagyon érdekes, a változatlanság, de a nemzeti öntudatra ébredés szélesedése is, egyre több országban.
Az arab országokban leszedik a keresztet a Real Madrid címeréről
@verőce21: Öntudatos nemzetek szintjén sem változott semmi.
Oroszország: A társadalom, a gazdaság, vezetése ismét egy ember, Putyin kezében öszpontosul, már 17 éve.(Jelcin is teljhatalmú volt, de alkoholista és kapzsi is) Volt amikor, a cárok voltak élet és halál urai, ma egy öltönyös ember.(Okos ember) Putyin.(Az ortodox vallás pedig, prioritás az állam számára)

Kína: Idén először vett részt a davosi konferencián a kínai miniszterelnök, aki kijelentette, hogy a Kínai Népköztársaság kész átvenni a globalizált gazdaság irányítását! Ezt, azzal indokolta, hogy a kínai nép kitartása, szorgalma és a !figyelem! a Kínai Kommunista párt, gazdasági előrelátása eredménye.
(Egyébként Kína, ma a kommunizmus jelszava alatt/mellett, de visszatért a császári időkben vallott és gyakorolt, Taoizmushoz)
Ma, a Kína és Anglia között, hetente 5 millió font értékű árút szállító, Selyem Út vasút, mozdonyát elkeresztelték a "Keleti szél, győzedelmeskedik a nyugati szél fölött"-re.
Nem kicsit beszédes az elnevezés!

Törökország: Erdogan ismét teljhatalmat ér el az országban. Talán nem ugyanez volt a szultánok idejében?!(A muszlim vallás pedig, ismét nemzeti prioritás)

Ezek után, persze hogy az angolok, amerikaiak is azt mondják, ismét nemzeti szinten, nagynak kell lenniük.

Csak Brüsszel meg, néz, mint hal a szatyorban. Se, nemzeti öntudat. Se vallás és kultúra.:(
Az arab országokban leszedik a keresztet a Real Madrid címeréről
@verőce21: Talán közhelynek, vagy klisének tűnik, de a történelem megismétli önmagát.
Szomorú azt látni, hogy az ember, alapjában véve, fejlődésképtelen. Pl. Davosban, pár napja, a "világ elit" kijelentette, hogy minden a legnagyobb rendben van gazdaságilag. Jó dolog a globalizáció. Annak ellenére, hogy az Oxfam jelentés szerint, a világ 8 leggazdagabb emberének birtokában van, a világ szegényei felének a jövedelme.(Amit nem kap meg.) Ez így volt, száz évvel ezelőtt is.: Korábban is.:(

Az a döbbenet, hogy az ember, önmaga, nem fontos. Azért, viszont a kis embert teszik felelőssé, ha nem vesz fel hitelt, nem vásárol, beteg lesz, éhezik és fázik.

A vallási, kultúrális külömbségeket pedig, teljesen negligálják az elitek. Csak a nagy globális ember massza ma a lényeg és az abból húzható haszon.:(