36

New York legradioaktívabb helye egy garázs
Érdekes és izgalmas cikk.
A radioaktivitás és annak egészségkárosító hatásával a XX. század elején, nem igazán foglalkoztak. Üzletet viszont csináltak belőle. Tórium és rádium tartalmú fogkrémet, arctejet, púdert és rúzst is forgalomba hoztak, mert gyors hatású bőr regenerálónak állították be. Hát. Hósszú távon, rövid idő alatt el is távolította a ráncokat, örökre.:)
Meghalt a brüsszeli robbantó
Úgy is van ez jól. Agyon kell lőni.
Börtönbe nem szabad engedni, mert csak még többeket radikalizál. Egy társadalomnak sem szabad ezeket etetni, itatni, segélyezni.

Csak hát, marad a helyzet. A terror veszély. Most még a nyári túristáskodás is bejött a képbe.
A múltkori angol "visszavágó" viszont azt mutatja, hogy az őslakos polgárok nem bíznak abban, hogy az állam meg tudja védeni őket. Beindul az adok kapok. Ez rossz. Nagyon rossz. De hát. Ára van a szabadságnak, a liberalizmusnak, a kényelmes életnek, a jó egzisztenciális körülményeknek is.
Az ember, vehet magának arany órát, ékszert, gyémántot, mindent tudó okos telefont, de mindezek alapanyagait gyerekek és felnőtt rabszolgák termelik ki, nyomorúságos körülmények között, Afrikában, Ázsiában.
És mindez, nem változott semmit a mai napig. Csak ma már nem csupán pénzt fizet érte a nyugati ember, hanem az életét is vesztheti, akár egy ilyen luxus vásárlás közben egy európai, divatos bevásárló helyen.
Brutális hőség tombol az USA déli részén
@verőce21: Tartok tőle.:( Kipróbáljuk, milyen arábiában.
Se páncél, se infracsapda – így sikerült felújíttatni a katonai helikoptereket
@Főlökött: Atya ég! 10.00-kor estek vízbe és 16.00-kor riasztottak. Akkor, nagyjából már sötétben értetek oda...Hát...akkor igen nehezen ment az info. A vége pedig, gyerek temetés lett.:(

A hölgyel kapcsolatban csak annyit: kicsi a világ:)

Már csak a kutató-mentő történeted okán is, nem csak hogy helikopter képességre lenne szükség, hanem-szerintem- az országot négy régióra osztva, de legalább kettőre-minden régióban elérhető, korszerű SAR képességgel(is) rendelkező helikopterekre lenne szükség. A fenének zárták be pont ezért, Szentkirályszabadját! Inkább korszerűsíteni kellett volna.
Se páncél, se infracsapda – így sikerült felújíttatni a katonai helikoptereket
@Főlökött: Hát...Rendesen "vitrinbe" raktak benneteket. Szomorú.:(
Öszintén, nekem annyi kapcsolatom volt/van a katonai repüléssel, hogy a 80-as és 90-es években gyerekként, fiatalként modelleztem/maketteztem. Apám(csak családok közti barátság volt, nem katona bajtársi) barátsága az akkori szolnoki helikopter bázis parancsnokával és több tiszttel..hmm sajnos a nevükre már nem emlékszem. Engem nagyon lelkesített(most is lelkesítene, ha...) a katonai repülés. Szerettem a katonákat. Nehéz volt akkoriban jó minőségű repülőgép és helikopter maketthez jutni, de azért valahogy a fent említett katonákon keresztül mindíg kaptam vagy kész, vagy dobozolt maketteket. Festéket, ragasztót meg valahogy megint csak összegubiztam.
Sajnos a gengszter váltással nyugálományba helyezték őket is.
A 90-es években, már megjelent a Top Gun című lap. Minden számát megvettem. Akkor már, olvasni lehetett a magyar katonai repülés, leépítéséről.:(
De, jött új "kapcsolat" a katonákkal.
A gimnáziumban, egyik osztálytársam apja, műszaki tiszt volt a kecskeméti repülőbázison. Életem legnagyobb élménye volt-nem is tudom, hogy sikerült bejutni,-de amikor megérkeztek a MIG-29-es gépek, egyet megnézhettem és bele is ülhettem a javító hangárban. (Szerintem a világ egyik legszebb gépe.) Emlékszem, ott voltak a cirill betűs karbantartási papírok is. Húú, az nagy volt.
Azután jártam a repülőnapokra is, ha esett, ha fújt, kecsóra.(Manapság az sincs, a büdös életbe!)
Se páncél, se infracsapda – így sikerült felújíttatni a katonai helikoptereket
@Főlökött: Hát, ez annyira jellemző a magyar vezetésre: az áthidaló megoldást 30 évre titkosította a HM.
De ki elől titkosították? A katonák elől? A civil nyilvánosság elől?
Tehetetlenek, töketlenek, nem érdek és kész. Bunkó politikusok!:(
Balázs: "Döbbenet, ami a kórházakban zajlik!"
@Nessy: A Republic megénekelte ezt-akkor még szegény Cipő-vel Isten nyugosztalja, a Túl sok a király című dalukban.
Balázs: "Döbbenet, ami a kórházakban zajlik!"
@Nessy: Lázárral és a minisztériumával kapcsolatban az egykori főnököm szavai jutottak az eszembe: "Önmagamat nem ellenőrzöm." De, ez igaz volt a helyettesére is. Onnan lefelé viszont mindenki számon volt kérve.
Balázs: "Döbbenet, ami a kórházakban zajlik!"
Nálunk a keszthelyi kórház, ilyen hírhedt intézmény. Arról híresült el, hogy rekord számú amputációt végeznek. A háziorvosunk, inkább küldi a betegeket, Szombathelyre, Pécsre, Budapestre, csak ide ne, mert gyorsan elveszítheti az ember, egy-egy végtagját. Nem foglalkoznak más kezelési alternatívával, mert így olcsóbb.

Mondjuk, mindegyik kórházi orvos, magán praktizál is. Na, ott ha fizet az ember, megmarad a végtagja. Meg aztán a német, orosz, páciens is a magánpraxist keresi fel, nem a közkórház rendelését.
Szörnyű ez a kettősség.
Gyurcsány súlyos betegséggel küzd, de nagybetegen is szavazott
Politikusnak sose higgy.

Ilyenkor meglepi szerűen meg kellene látogatni Fletót és vinni neki husi levest és kompótot. Biztosan örülne.:)
Se páncél, se infracsapda – így sikerült felújíttatni a katonai helikoptereket
@nyanya001: Visszagondolok Orbán ötletelésére, amikor közös európai hadseregről beszélt.
:) Felnevetek amikor azt a lehetetlenséget látom gondolatban, amikor a francia és német katonák, ugrálnak be a MI-24-es és MI-8-as helikopterekbe, mint egységesen rendszeresített eszközökbe.:) Soha.
Balázs: "Döbbenet, ami a kórházakban zajlik!"
@tigram952: Minden amit írtam, szarkazmus.
A gyógyszerem pedig rendszeresen szedem.:)
Balázs: "Döbbenet, ami a kórházakban zajlik!"
@human: Így van. És beteg, nem is lehet senki, hisz kezdetnek, egészségesen étkezik, már a menzán a gyerek és ezzel elkezdődik a csak egészséges magyar ember elmélete. Majd, úgy is minden polgár, úszik, focizik, minden nap. A munkahelyén, akár csak skandináviában, a stressz, nem ismert dolog. Ha valaki mégis beteg lenne, gyorsan kap időpontot és az állami kórházban a gyógyszerek, szakorvosok, modern felszerelések, minden meg van a mielőbbi gyógyuláshoz. Az idős kor is "boldog" és egészséges. Senkit sem akarnak államilag minél gyorsabban a sírba tenni és a nyugdíj is elég a gyógyszerek megvásárlására.
Se páncél, se infracsapda – így sikerült felújíttatni a katonai helikoptereket
Csak említeném, hogy Csehországban, június elején tartották az IDET védelmi ipar és biztonság technika világkiállítást Brno-ban. Aki érdeklődik a téma iránt: DefenseWeb TV-én megtekintheti az IDET bemutató videóit.

A gyártók, minden féle harceszközt elvittek, a legújabb fejlesztéseket.
Gondolom, magyar részről, senki nem volt ott.-már mint érdeklődő, mert gyártani, nem gyártunk úgy sem semmit. Minek is. Nehogy a romlott és haldokló nyugat technológiája beszivárogjon a magyar honvédelembe.

Ami még érdekes és ebből látszik, hogy a fegyveripar nem ideológia függő, hogy a cseheknél, a !törökök! is kiállítottak.
Nem igazán olvastam, vagy láttam ellenkezést azzal kapcsolatban, hogy a török az diktatúra, és mit keresnek ők a "demokráciában" az eladó harceszközeikkel.
Se páncél, se infracsapda – így sikerült felújíttatni a katonai helikoptereket
Én úgy látom-szomorúan-hogy a honvéd vezérkarban sem történt meg a rendszerváltás-fejben sem.
A tábornokok maradtak a szovjet mintájú, még mindíg a 70-es, 80-as éveken álmodozók.:(

Ismét csak azt tudom írni: Sebaj! A szlovákok, csehek, lengyelek, innovatívak helyettünk, ezen a területen is.
Macron pártja elhúzott a választásokon, akár abszolút többségük is lehet
@verőce21: Így van. Majd meglátjuk, mit sikerül összehoznia Macronnak. Ha siker lesz, nyugalom is lesz. Ha, viszont nem, akkor francia módra, égni fognak az autók az utcákon és törés zúzás lesz.

(De, őszintén, nekem a franciák stílusa nem tetszett sosem. Ez az erőltetett köztársaságosdi, a minden világi, a pofa befog, mert mindenki mindent a köztársaságnak köszönhet és ami a forradalom előtt történt, az csak rossz lehet és felejtsük el, ez nekem nem jön be. Olyan...szürkeség jut róla az eszembe.)
Macron pártja elhúzott a választásokon, akár abszolút többségük is lehet
@verőce21: Igen. Ők az ifjú globalisták.
A fiatalságukkal semmi gondom, de azzal már annál inkább hogy kb. a semmiből, pár hónap alatt építették fel őket, olyan sikeresen, hogy mindenki bevette azt, hogy ők, egy teljesen más és új irányt képviselnek. Pedig csak átcsomagolt szoci-liberálisok, fiatal, jóképű és sportos változatban.
Macron pártja elhúzott a választásokon, akár abszolút többségük is lehet
Ajaj. Ha 2/3-a lesz Macronéknak, akkor ott is lesz a választási rendszer igazságtalansága miatt cirkusz, mint nálunk?
Lázár trágárkodott és óriásit füllentett egy lakossági fórumon
Ez a trágár, fenyegető, erőszakos stílus, szinte minden pártban. Visszataszító.
De, az biztos, hogy aki ma, trágár, az az volt mindíg is. És az is marad.:(
Végzetesen zsugorodik a magyar katolikus egyház
@Ördögvadász: Hát. Az EU épületéről, nekem a soha be nem fejezett, jelző jut eszembe. Végül is... Bábel tornyát sem tudták befejezni. És a sokféle nyelv...
Régebben foglalkoztam azzal, hogy Washington, azon belül is DC-District of Columbia és London, azon belül a City és a Vatikán, Izraelben, Jeruzsálem és Szaud-Arábia, Rijád fővárossal, kapcsolatban vannak. Szerintem a pénz és az okkultizmus köti össze őket. De, Brüsszel...?
Végzetesen zsugorodik a magyar katolikus egyház
@Ördögvadász: Ja. És valami különös okból, bár tele van Olaszország muszlim bevándorlóval és az ISIS is többször megfenyegette már a Vatikánt, eddig nem igazán volt terror támadás ellene. Különös...
Végzetesen zsugorodik a magyar katolikus egyház
@Ördögvadász: Ja. Az biztosnak látszik, hogy a Vatikán, egy hatalmi központ. Irdatlan nagy pénzek lehetnek befektetve onnan.
És, minden nagyhatalom vezetőjének szinte az első útja a Vatikánba vezet. A római EU csúcs, minden államfő részvételével is ott hallgatta a pápa beszédét.(Kivéve Juncker, mert ő annyira részeg volt, hogy végig aludta, de előtte még nagy nehezen, megkereste a saját székét:)))
De hát, az angol királynő, sokszor látogatott már oda. Most Trump is volt a pápánál, annak ellenére, hogy !megtiltotta a Vatikán, az USA elnökének! hogy helikopterekkel érkezzenek! A Vatikán és a pápa, valami világhatalmi tényező, az tuti.
A Nemzet Szurkolója lapít mint...
@nyanya001: Köszönöm szépen. Már elolvastam. Mennyi, "nem nyilatkozott" van. Ez egy pénztemető.
A vesztes mutatvány után, én nem adnék nekik addig fizetést, amíg nem érnek el eredményt, az biztos.
A Nemzet Szurkolója lapít mint...
@nyanya001: A cikk már nem elérhető. Mi volt a tartalma?

Én nem szeretem a focit. Az autó sportot annál inkább-az F1 kivételével. Sokat, sajnos nem beszélnek róla, de pl. a magyar Zengő motorsport, Hondákkal 2. 3. helyezéseket ér el a túraautó világbajnokságon. Verve a franciákat, britet, japánt. A Hungaroring futamról és a magyar autó át-építésről ódákat zengett az angol kommentátor.
Megint ott vagyunk, mint annyiszor a történelemben. Amiben tehetség van, azt a magyar nem támogatja.:(
Végzetesen zsugorodik a magyar katolikus egyház
@qxy: Arról nem tehetnek a fiatal papok, hogy a Vatikán, szovjet mintára, csak 70 év+ idősek irányítása alatt áll.
Végzetesen zsugorodik a magyar katolikus egyház
@qxy: A mi papunknak is van asszonya. Na és? Nincs azzal semmi. Ez a természetes.
A férfi az férfi, amíg össze nem kötik a lábát.