36

Közel kétezer új buszt vesznek a Volán-társaságok
A Kravtex-Kühne pl. mennyiben magyar?
(Annyiban hogy magyarok dolgoznak a gyárban)

Nem kellett volna elcseszni az Ikarust.
A felsőoktatási és a civiltörvényt is kifogásolták a budapesti kormányellenes tüntetésen
És közben Gyulán, a fidesz jelöltje nyerte az időközi választást.
Sírjak, vagy nevessek...nem tudom...
Pár éven belül 370 ezer ember hagyhatja el Magyarországot
@Perwool: Az egzisztenciális lecsúszás borzasztó. Én a családomban mindezt, 89-ben, 97-ben, 2008-ban és 2012-ben tapasztaltam meg. Mindíg, több és több pénzt kellene keresni ahhoz, hogy felkapaszkodj a közben folyamatosan emelkedő árakhoz, költségekhez. Mindezt, csak a társadalom, nagyon szűk középrétege tudja megugrani. Pl. Ügyvédek, orvosok, akikre egyrészt mindíg szükség van, másrészt akár állami, akár privát területen tudnak plasztikusan a körülményekhez alkalmazkodni. De ez sajnos, nem mindenki.
Pár éven belül 370 ezer ember hagyhatja el Magyarországot
@Perwool: Igen. Ez már egyfajta hit. A dolgok igazolását pedig, mesterien teszik.
A szabadsággal, valóban nem tudtak élni. Szabadosság lett belőle, mert szerintem mindíg átesett/esik a ló túloldalára az ideológia terén. Vagy keményvonalas liberális, vagy populista-konzervatív. Nincs középút. Vagy mindent, vagy semmit.(Az elitnek mindíg mindent, a polgárok pedig elégedjenek meg azzal, ami lecsorog hozzájuk, csak a fejük legyen tele azzal hogy valami hamisan igaz és nagyon erős eszme vezeti az országot.) Igen. Ez ugyanaz mint a Trabant, nadrágszíjparcella, sör és virsli.:(
Orbán Viktor: az európai értékek az európai polgárok szívében vannak
Megköszönhették volna azt is, hogy a mi vadászgépeink őrzik a légterüket.

Egyébként, megdöbbentő a szlovén és a magyar életszínvonal és körülmények közötti különbség.
Kósa Lajos nem tudja, milyen vadászgépei vannak a Magyar Légierőnek
Nem Kósának kellene tudni, hogy hány darab és milyen tipusú katonai repülőgépünk van, hanem a tábornokoknak. Kósának pedig, a tábornokokra kellene hallgatni. Mert pl. az USA-ban is a haderőnemek(katonai) vezetői határozzák meg hogy miből, mennyi. Nem kellene mindenbe belekontárkodni! Maradjunk ennyiben.

Egyébként, még ugyanennyi Gripen kellene, ráadásul az E verzióból, a többit pedig felfejleszteni(de csak civilként gondolom ezt)
Pár éven belül 370 ezer ember hagyhatja el Magyarországot
@Perwool: Igen. Sokan "nem bírják", mert a kapitalizmus, itt politikai vad-kapitalizmus. A politikai vezetés belefolyik az oligarchákon keresztül a polgárok életébe. A politikusokat, valóban a jogalkalmazó választhatná le az emberek gazdasági életének mindennapjairól szankcionálással. Amíg ez nem történik meg, folytatódik, amit már a 80-as években megéltünk. A megtűrt kis maszekoló magánszektor jövedelme és az állami alkalmazott jövedelme között, óriási különbség alakult ki. Így sajnos az írígység is csak nőtt.
A 90-es években a magánszektor nagysága nőtt, de többségük sajnos kényszervállalkozó volt, mert megszűnt az állami termelő cégek nagy része. Sokan elvéreztek ebben az időszakban, amíg a politika átmentette magát és minden értéket privatizáltak a potentátok. Folytathatnám, de ekkor már el volt csúszva minden, a jövedelem különbségek és a politika+gazdasági élet+jogalkalmazó összefolyása miatt...
Pár éven belül 370 ezer ember hagyhatja el Magyarországot
@Béla333: Bocsánat, az utolsó mondatom így gondoltam: Ez eddig, nálunk nem sikerült.
Pár éven belül 370 ezer ember hagyhatja el Magyarországot
@Béla333: Valóban ez lenne a jó út. A hozzánk hasonló, kis területű országok, Hollandia, Belgium, már évszázadok óta, politikus és polgár megegyezésével léteznek és haladnak-bár most Hollandiában nem igazán tudnak kormányt alakítani, mert négy, vagy öt pártnak kell egyeztetnie, az osztrákok pedig most következnek ugyanezzel a kérdéssel-de mindez nem szabad/na, hogy a gazdasági, szociális jólétet befolyásolja. A polgár anyagi és erkölcsi megbecsülése, meg kell hogy maradjon.
Ez eddig, nálunk sikerült.
Pár éven belül 370 ezer ember hagyhatja el Magyarországot
@Béla333: Sokszor leírtam már itt, és most ismét leírom. Szerintem mindegy lenne, hogy ki vezeti az országot, ha az emberek egy lineáris és felfelé ívelő-na jó, néha azért megtorpanó-de biztonságot adó államban élhetnének.
Én bírálom a fideszt és az ellenzékét is.

Szerintem,-sajnos-belátható időn belül nem lesz az elvándorlásra megoldás. Azok akik elmentek/elmennek, megunták már a sok reformot, megszorítást, válságot, ilyen, meg olyan tervet. Észrevették, hogy Kádártól-Orbánig, kilopják alóluk az országot. Illetve, időnként ujraosztják maguk között az elitek. Magyarországon, nincs széles középréteg, csak a lent és fent van és csak egy picike középosztály. Most pedig, már az nincs, akiből középréteg lenne.
Szétcsúszott és szétesett a dolog.:(
A fehérorosz diktátorral is tárgyal Orbán Szerbiában
A diktátoroknak titulált vezetők, manapság a világnak, úgy a 2/3-át vezetik. Ha, a térképet nézegetem, valahogy erre a következtetésre jutok.
Pár éven belül 370 ezer ember hagyhatja el Magyarországot
Elfogyunk. Kész.:(
Szép az, hogy sokan haza akarnak egy idő után jönni, de sajnos sok a változó a képletben.
Kínai vadászgépek fogtak be egy amerikai felderítő repülőt
@Donáld Tramp: Az az. Őrizd meg. Az egész film, egy nagy realitás. Ezért fájdalmas és dráma. Életem egyik legfontosabb filmje, amit eddig láttam.
Kínai vadászgépek fogtak be egy amerikai felderítő repülőt
Fegyverkereskedelem és banki közreműködés témában, most épp elérhető A Bűn Árfolyama című film a Videán. Addig nézzétek meg, amíg tűrik, hogy látható.
Kínai vadászgépek fogtak be egy amerikai felderítő repülőt
Fenn kell tartani a háború fenyegetését. Így kel el a több fegyver. Az USA és Kína, nagy fegyverexportőrök. A nagy, technológiailag fejlett országok előállítják, a kicsik és fejletlenebbek pedig megveszik.
Halálra kínozhattak egy férfit a szombathelyi börtönben
Kis adalék a börtön témához. Az ígéretek ellenére, nem kezdik el építeni az új börtönöket, mert költségtúllépés miatt, érvénytelenítették a pályázati kiírást.(Forrás:Világgazdaság)
De a ku...a focipályát fűteni kell! Az nem drága!
A Momentum úgy gondolta, poénos akció meglepni az Origo újságíróit, a TASZ szerint jogsértést követtek el
A Bayerral való "kávézás" után, azt mondták, nem nyilatkoznak, mert nem tartják hírforrásnak, vagy médiának az őket kérdezőket. Most meg, önkényesen berontanak egy munkahelyre és beszélgetni akarnak?
Gyerekek.
Újraindul a Mónika Show – de Nádai Anikóval
@Perwool: A magyar nők, nagyon szépek.(na jó, nem mindíg, de gyakran) Pont azért, mert sokfajta vér keveredik bennük.

Egyébként pedig, a férfiak, mindíg azt hiszik, ők csábítják el a hölgyeket. Pedig, valójában a hölgyek engedik meg, hogy elcsábítsák őket.(Hogy milyen okból? Az változó.):)
Újraindul a Mónika Show – de Nádai Anikóval
@Perwool: Ahja!:) Köszönöm az idézetet. Kár, hogy a magyarok, már évszázadok óta, nem hogy polgárosodni és gazdagodni nem voltak képesek, de kereskedni sem. Maradt nekik a mezgazd. munka(földesurak és a jobbágyság).

Az én őseim, Bitburg-ból, Rajna-vidék-Pfalz tartományból jöttek és a földjeiken és a kastélyokon kívül-grófságuk, sem sokat jelentett nekik(persze, oda vonultak vissza) mert hogy császári katonák, főtisztek voltak így inkább a kaszárnyát részesítették előnyben. És hogy hogyan pottyantunk ide?
A kuruckodást leverendő okból. A bosszút hajtotta végre egy ősöm. Kobb Farkas(bővebben róla a Wikipédián) beleszeretett egy magyaráruló nemes, Barkóczy István feleségébe. Megesett, gyerek lett és már létre is jött, a "magyar" vonal. Röviden ennyi...
Újraindul a Mónika Show – de Nádai Anikóval
Ma is zajlik a beszoktatás az új trend-nek megfelelően. TV2 csoport sorozatai: Szulejmán, Szultána, Fatmagül, Paramparca=Összetört szívek, Kuzey és Güney. Török, török, török. Ergo, muszlim!
Újraindul a Mónika Show – de Nádai Anikóval
Azért, Erdélyi Mónikának igaza lehet. (Vagy, Nádai is cigány?) Így kiélvezte és kezelni tudta a balhékat-amíg őt agyonfizették a TV-nél, addig a sok anyagi és szellemi nyomorból jött társán, vagy röhögött, szánakozott, vagy csak átkapcsolt az ember egy másik csatornára.(Tényleg. Abban az időben a "civilek" tiltakoztak-e a műsor rögvalósága ellen?)
Újraindul a Mónika Show – de Nádai Anikóval
@Perwool: Hát, ez az. Miért is jöttek ide a XVII. században az őseim a Rajna mellől?! Felfoghatatlan a számomra.
Újraindul a Mónika Show – de Nádai Anikóval
Nem is tudtam, mi hiányzik még a magyar média kultúrából.:(
Az EP szerint komoly gond lehet a magyar jogállamisággal
@Peller Anikó: Én is ezen vagyok kiakadva! Az sosem volt a jogállam válsága és nem akarták a szavazati jogot megvonni, mert a magyar keresetek és nyugdíjak a béka feneke alatt vannak, de a több ezer kilóméterről érkező ki tudja kiknek a széklete időben megérkezzen és kellő szilárdságú legyen, ha nem, az a világ vége!
Mire is szólították fel Orbánékat? Az EP tömören elmagyarázza
A lényeg mindíg, a sok dologtalan szutyok be és átengedése.
Nekik is lesz majd CSOK, csak azt M(O)CSOK-nak hívják majd.
Szydlo: Lengyelország nem egyezik bele, hogy kvótákat kényszerítsenek rá
@wagabund: Ja. Fent említett ismerős, önmaga miatt már nem aggódik-70 éven felül van-. De a gyerekei és az unokái sorsa, már annál inkább aggasztja.

De hiszen, valahol olvastam, hogy már az európai fiatalok is, nagy számban, hagyják el az eddigi szokásaikat és inkább választják, az arab viseletet(pl. lányok). Elfogadnák a muszlim törvénykezést, vallást. Hát, ha ez kell!