Főlökött

Trump lemondta a dániai látogatását
TUDATLANOK !!!

Na miért mondta le a látogatást ? Mert kiderült, hogy Mészáros Lölö már megvette Grönland-ot, így már nincs miről tárgyalni az ügyben. :) :)
Ennyire 1xrű !
Megleckéztették a mozgássérült parkolóhelyet elfoglaló terepjáróst a budaörsi Auchannál
A gond ott kezdődik, hogy a parkolása a személynek szabálysértés. Az önbíráskodó személynek pedig bűncselekmény. Ha van felvétel az elkövetésről, félre fog állni az orcája, ha ki kell fizetnie a rongálása költségeit.
Most a lelkére és az egészségére figyel Király Linda, aki 9 év után szakított vőlegényével
Kölcsey Ferenc: HIMNUSZ => szövegét magáévá tette már a szentem, avagy csak játsza a nagylányt ?

Attól, hogy apuka jó pénzért megvette a jogdíjakat, még nem merült feledésbe a dolog...
Theresa May: már nem lehetséges a megállapodásos kilépés a jövő héten
@Yoda69: A gond itt kezdődik -> " Az Európai Unióról szóló népszavazáson 2016 júniusán a voksok 52%, azaz 17 410 742, szólt a kilépés mellett. Szemben 16 141 241 szavazattal a maradás mellett." -> tehát eldőlt, melyet tiszteletben kell tartani egy demokráciában !!!

Ezek alapján pedig kiírni egy népszavazást, az EU.-ba történő ismételt belépésre, hát szerintem vicces lenne. Szerinted ?
Arról már nem is beszélve, hogy közben az új belépők felé, sok-sok követelményt támasztanak azóta, melyek megléte esetén lehetséges csak a belépés. De ezt is meg kéne erősíteni egy népszavazással, melynek kétséges lenne az eredménye.

A befizetéssel kapcsolatosan sincs gond, mert ha jól rémlik a kilépés után is, ha jól emlékszem még 5 évig fizetnie kell az angoloknak, az EU.-felé.

A gondjuk, mármint a Britt vezetés gondja halmozódik Írek és a Skótok felé is, mivel az ottani területek autonóm területek lesznek és maradnának az EU.-ban, igencsak nagy gondban lenne Theresa May, egy 'lecsupaszított' országban, ahonnan kivonult a pénztőke, kivonul minden, + vámokkal terhelik, sőt kötelezik a határok - határellenőrzés visszaállítására is. + Íreket + Skótokat is elveszítenék, Tőlük függetlenül, tán még mint EU.-s országokként ténykednének tovább.

Így viszont már nem annyira egyszerű a kilépés a Brittek számára, mivel akkorát buknának, mint ide Lacháza :) Buknának minden téren. Nem véletlen a rágódás, egy ismételt népszavazáson, mely viszont a demokrácia csődjét jelentené, mivel egyszer már a nép döntött, melyet tiszteletbe kéne tartani, csak kivitelezni nem tudják normálisan. Ezért van a helybetopi...
Már több mint 3 millióan írták alá a Brexit leállítását kérő petíciót
@Jozefina: Bocsika, de miért jelentené a demokráciát, egy ismételt népszavazás ?

Már volt egy népszavazás és demokratikusan döntöttek is : "Az Európai Unióról szóló népszavazáson 2016 júniusán a voksok 52%, azaz 17 410 742, szólt a kilépés mellett. Szemben 16 141 241 szavazattal a maradás mellett." -> tehát eldőlt, melyet tiszteletben kell tartani egy demokráciában !!!

Tehát egyértelmű az akkori döntés, csak az a baj, hogy kivitelezésre képtelenek, pedig 2 év már eltelt és még mindíg rágódnak, hogy lépjenek ki.
Miért jelentené a demokrácia csődjét az ismételt népszavazás ? Azért, mert már született egy döntés-> 16'-ban, akkor most akkor azt kellene játszani, hogy addig írunk ki népszavazást és hajtanak végre -> demokráciára hivatkozva ilyen jellegű szavazásokat, míg az nem jönne ki a végére, hogy 'maradjunk' ? Mivel úgy tűnik képtelenek végrehajtani a nép akaratát, valahogy a helybetopi megy addig, míg ki nem rakják őket, megállapodás nélkül, ami viszont mégnagyobb balhé lenne...
Theresa May: már nem lehetséges a megállapodásos kilépés a jövő héten
@Yoda69: A gond az, hogy a nép már döntött a kilépés mellett. A köz-szolgák viszont nem tudják kivitelezni, avagy nem is akarják...ki tudja.
Egy biztos, szánalmas ez a menjünk - maradjunk típusú előadás, amikor egyértelműen döntött már a nép, egy nép-szavazás keretében. Ja, hogy lesznek határok, lesz vám, pénzpiac is elvonul, stb., stb., nem szólhatnak majd bele az EU. döntéseibe, stb. van ez így, na ezt kell megemészteniük, csak nehezen megy számukra.
Éleslövészeten sérülhetett meg az egyik magyar Gripen
A Mauser BK–27 gépágyú csak az együléses Gripen repülőgépeken van beépítve, a törzs bal oldala alatt, a levegőbeömlő nyílás vonala mögött. Tűzgyorsasága 1680 lövés percenként, de gyakorlásra választható egy kisebb, 300 lövés/perces üzemmód is. A Magyarországon alkalmazott PELE (Penetrator with Enhanced Lateral Effect) elnevezésű repesz-romboló lőszer nem robbanóanyagokon alapul, hanem két, eltérő sűrűségű fémen.
Ha 'besült' a cső és a következő lőszer szétvágta a csövet -> ment minden -> mindenfelé, akkor igencsak nagy szerencséje van a hajózónak, hogy nem sérült meg a hajtómű, vagy annak beömlő nyílása, mivel akkor lepottyanás lett volna a vége, katapultálással karöltve.

Amúgy a helybéli fiatalember feltehetően látta a szerencsétlen esetet, úgy fogalmazott: egy hatalmas lángcsóvát láttam a repülőgép pilótafülkéjénél, nagyon meglepődtem, hiszen korábban ilyet eddig még nem tapasztaltam, nem a megszokott géppuska torkolattűz volt, amit szabad szemmel nem is nagyon lehet látni. Tehát szerencse volt a köbön.
Tarlós élhető, szerethető és fejlődő Budapestet ígér a fővárosiaknak
Tán még hihetőbb is lett volna, ha nem olvassa, amit leírtak neki, ami egy mérnök-embertől minyimálisan elvárható is lenne, így viszont az jött le, hogy nem az Ő érvelése - tényleges magyarázata volt. Akkor viszont vicces és elfogadhatatlan a nyögése, mivel volt -> de minek !!
Rubint Réka megmutatta a diplomáját
Vicces ez a diploma kérdés. Nekem 5 van, Anyumnak meg 7 :) És ?

Csak addig számít, míg dolgozni akar az ember, ha pedig már nyugdíjas, max. tapétának használhatja valahol. Habár mostanság sikk, hogy kiaggatják a falra.

@magyarbakancs: Én a nyelvvizsgákkal voltam így. Ajánlottak95' körül 50e-ért litván felsőfokot, 30e-ért középfokot, még annó, de szerencsére nem mentem bele. 2 hétre rá, jött egy litván küldöttség a reptérre, s akkor mint felsőfokkal rendelkező, mehettem volna tolmácsolni. Érdekes lett volna, a kézzel - lábbal való mutogatás...
Inkább letettem a vizsgáimat magam, így nem érhetett vád, hogy lízingeltem bármelyiket is.
Előkerült Havas Henrik, szerinte kicsinyes dolog volt besározni őt
"Havas a kilencvenes évek alvilágáról szóló könyve" látom - olvasom - tapasztalom, Ő sem akar sokáig élni...

Azon főtisztek és tábornokok, akik ezen témát feszegették, gyors halált haltak, állítólag öngyilkosok lettek, kimagasló számban.

Szóval eddig sem hiányzott számomra a fószer, de ezután lehet, hogy a gyászhírek között kell majd keresnie annak, akit érdekel személye.
Így használják ezentúl a rendőrök a traffipaxokat
Ez viszont egy kétélű dolog, melybe bele is bukhatnak! Nem kicsit, nagyon.

Mivel a sebesség mérés, akár lokátoros elven - akár lézeres elven történik, a Doppler-hatáson alapul. Mivel a mérő eszköz is mozog, meg a mérendő eszköz is, így mind a mérő, mind a mérendő eszköz esetében is figyelembe kell venni a hibahatárt, mely így akkor megduplázódik.

Szentejeim nem gondolták végig azt, hogy pl.: 50-helyett 56-58 ,még nem büntetendő, az most 62-66-ra kitolódik, a nagy okosságuk miatt, mozgó mérés esetén.
Az autópályán eddig a 150-még nem volt büntethető, az mozgó mérés esetén felmegy 170-re. Érdekes, nem ? Valaki fel akarta találni a forró viaszt, pedig dehogy...

Jó sok buktája lesz a hatóságnak ebből, már előre látom, lelki szemeim előtt a magyarázkodásukat, hogy márpedig de...pedig nem. A bíróság pedig a szakértőknek fog hinni, akik pedig mást nem mondhatnak véleményükben, csak a tiszta tudomány általi dolgokat, ami szerint pedig nem.
A létszámhiány miatt nem volt érvényes orvosi beosztás a Honvédkórházban
Tegnap írta egy személy, saját tapasztalata volt, a hivatásossá tételről, azaz az ott dolgozók hivatásos állományba kerüléséről, mely igencsak megváltoztatná a 'munkarendet' :

" A Honvéd kórházban az állomány 80% a beadta az A4 est ! Csak a polgári alkalmazottakkal nem tudnak mit kezdeni"

No állítólag így állnak.
Gyurcsány Ferenc az utcai ellenállásban látja a megoldást
Ex-miniszterelnök, mely már soha sem lesz miniszterelnök !

Azért faintos csávó vagyunk, hogy így megmondja a tutit. A gond csak annyi, míg önt védi a mentelmi jog, addig a többi, ön által felhergelt és ténykedésre bírt személy belemegy egy olyan játékba, melyet a 2012. évi C. törvény ->XXIV. FEJEZET ->AZ ÁLLAM ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK körébe sorolnak és igen sok-sok évet lehet érte kapni az elkövetésért.
Valahogy erre szokták mondani : "Más f...-val veri a csalánt". Mondom én, faintos csávó vagyunk.
Nem adják ki Hernádi Zsoltot, hiába kérik a horvátok
drága agyament szentjeim csak 1 dolgot feledtek, mely a buktavárit okozza a => "Fővárosi Törvényszék 2014. május 26-án – az elfogatóparancsban szereplő tényállás alapján – már hirdetett ítéletet ellene egy nemzetközi kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban, és megszüntette a "H. Zs. elleni" eljárást" Mivel H.Zs. nem gyanúsítottként szerepelt az eljárásban, hanem mint tanú, így bukták ezen minősítést és megállapítást. Így nem hivatkozhatnak arra, hogy ellene indították, ha tanú és gyanúsított volt az eljárásban. Érik a bukta ezen a téren is :) Nem is kicsi...

Ezen eljárásban
Veszélyes vírusokkal, radioaktív anyagokkal repülünk az utasszállítókon
Ez jó játék, az utasok kontójára. Illetve ha túlélik, a légitársaságokon a kártérítés behajthatatlan.

Ha jól rémlik van 1-2 nemzetközi szabály, az ilyen típusú veszélyes anyagok szállítására. A fogadó ország -> célállomás légügyi hatóságának kell kivizsgálnia, ezen szállításokat, azok lebonyolítását és az esetleges 'balesetek' körülményeit - hatását - kimenetelét - utólagos hatásait, stb.
Videó: a bíró arcába ordított a Kisvárda játékosa, meg is kapta a "jutalmát"
Már bocsika, de 4 hónap -> "a testület azért hozott ilyen szigorú döntést" -tényleg szigorú lenne ?

1/2 évre, avagy 1 évre való eltíltás is reális lenne ilyen esetben, hanem még több.
Vujity Tvrtko elmondta, hogyan látja Weisz Fanni és édesanyja drámáját
"Vujity Tvrtko úgy érezte, neki is meg kell szólalnia" => nem kellett volna !

Drága szentem, nem oly rég, még úgy nyilatkoztál, hogy végleg elhagyod az országot, mivel máshol képzeled el a jövőt. No akkor most mi is van ? Ott sem kellettél, mint ahogy itthon sincs rád nagy szükség...
Csökkent a Paksi Atomerőmű által termelt villamos energia mennyisége a hőség miatt
@kereső: Ha jól emlékszem, megoldották az éjjel nem süt a nap - típusú előadást :) Jól rémlik, Gemenci parkban van egy olyan napelempark, mely eltárolja a napközbeni energiát és éjjel is áramot szolgáltat. Úgy oldották meg, hogy a megtermelt árammal, hidrogént állítanak elő, melyeket tizen valahány tartályban, nagy nyomáson eltárolnak és ezt használják éjszaka energia termelésre.
Tévedésből parancsba adták a kaposvári rendőröknek, hogy hány intézkedést hajtsanak végre a statisztika javításáért
Ezen környéken van több ingatlanom és erdőm is. Jópár éve 400 kamion fát loptak el úgy, hogy még szóltak is a helyi yard vezetőjének, hogy gond van. A válasza pedig az volt, nem a tulajdonos jelentette be, hanem a szomszéd, így nem foglalkoznak vele. Az ingatlanba több ízben betörtek ( összesen 6-8 alkalommal ), nem találták meg az elkövetőt. Lesuhantam 2 napra, érdekes mód előkerítettem a tettest, ígaz a yard pedig, nem foglalkozott vele.
Volt egy kora reggeli betörés, mely miatt feljelentést tettünk. Míg megtettük a feljelentést, még egyszer betörtek ( fényes nappal - délelőtt 10-11 között ), mindezt úgy, hogy a yardtól 100m-re van az ingatlan, érdekes, nem ?
Míg a hozzátartozómat kihallgatták, engem kiküldtek a váróból is az utcára, mondván nincs elég ember, az épület őrzésére, ezért várjak kint a hóesésben.

Na körül-belül ilyen az ottani yard állapota. Amikor pedig panaszt-feljelentést tettem az elkövetett szabálytalanságok miatt, sumákoltak, tologatták ide - oda az aktát, mely a végére ha jól emlékszem 14 bűncselekményt, 6 eljárási szabálysértést és további olyan eljárási hibát tartalmazott, mely csak a belső utasításukban található. ( pl. öltözködési utasítás, menetlevél vezetése -> rendőrségi jármű esetén, stb. )
A már leváltott kapitány megoldotta az ügyet, megszüntette az eljárást. Örök tanulópénz maradt számomra, hogy legközelebb nem a jardon teszek panaszt, hanem az erre szakosodott szervezetet kérem fel, a kivizsgálásra és az eljárás lefolytatására. Ezt azért megüzentem a regnáló vezetőnek is, hogy tudja, legközelebb a nyakába szakad minden.
Orbán: Nincs olyan ok, ami miatt ne érhetné utol a magyar a horvát futballt
Falábú focistáink arra képesek, hogy az M-4-en okoskodóan előadják, az ellenfélnek milyen játékstílust kellett volna választania. Na ezen ténykedésükkel, ki is fogyott a tudásuk, csak a gond ott kezdődik, hogy nem elméleti síkon játszák a focit, hanem a gyakorlatban.
Ennek nem fognak örülni az ezután érettségizők
Magyar Nemzeti Bank maradjon annál, ami a dolga és az árfolyamokat stabilizálja ! Kuxaxemnek nem feladata, az oktatásügy, sem a bor-forgalmazás, stb.
Végre igazán kipróbálhatták a Gripeneket a magyar pilóták – videó
Mivel csoda honvédségünknek - a légierőnek, nincs nagyon miről nyilatkoznia, így maradnak ezen szösszenetek és utas-szállító gépek elfogása, ami valjuk be őszintén, igen sokba kerül az adófizetőknek, teljesen feleslegesen.
A csoda honvédség vezetése jól kitalálta, hogy 2004. július 08-án bezárják a 87. Bakony Harcihelikopter Ezredet, az ország egyetlen harci helikopter ezredét, így megszűnt a határaink védelme, az alacsony sebességű berepülések során. Az ezred gépeit szana - szerte hordták, eladták, elajándékozták, karbantartás nélkül kidobták a prérire.
Jelenleg most eszmélgetnek az okosok, hogy elcsesztük, nem kicsit, nagyon. Amikor beröppent az a 20 db helcsi Ausztria felöl -> engedély nélkül, hiába riasztották a gripeneket, az alacsony sebesség miatt, ezen technika, erre a feladatra képtelen. Most látták be, hogy azon kívül, hogy ott körözgettek a helcsik felett, mást nagyon nem tudtak csinálni.
96->04ig, pedig több mint 100 pilótát küldtek el, melyekről azt sem tudják hol vannak. Most, hogy kezdik a 24-esek nagyjavítását és ismét lesznek, kezdik a pilóta képzést is, 0km-es versenyzőkkel. A régiekből pedig talán 2-3 fő van még a rendszerben, akik pedig már veteránnak számítanak a 300-400 repült óráikkal.
Szóval ezen dolgokat nem nagyon hangoztatják, sőt menekülnek a téma elöl.
Gáspár Evelin csúnyán beégette magát egy egyszerű műveltségi kérdéssel
Apuka is volt egy IQ teszten-vizsgálaton, állítása szerint szerencsére negatív lett az eredmény :)
Rétvári: az uniós átlag alá csökkent a mélyszegények aránya Magyarországon
Javaslom mutassa meg magát kezelő orvosának, gyógyszerészének, mivel ez már orvosi eset.
Merkel: európai megoldásra van szükség a migrációs kérdésekben, ahol az lehetséges
Merkel mami, gáz van, nagy gáz van ? Necces a helyzet, eljárás hegyek ? Nem csoda, ha keddig kaptál időpontot a belügy-minisztertől :) Kicsit kapkodás lesz ebből szerintem és állni fog a bál rendesen. Ebből a sakk-matt helyzetből, kíváncsi leszek, hogy próbálsz majd kisuhanni :) - és milyen eredménnyel :)
Avagy Budapesten is kapsz egy cukorkát :) mint ahogy a G7-en is :)
Úristen! Ezen a képen láthatjuk utoljára Baukó Éva utolsó mélydekoltázsát?
Nincs olyan szerencsénk, hogy : "Az utolsó" legyen...

1, max 2 nap és boldogít bennünket ismét valami marhasággal, sajnos.