GeoCravker

Emberek és jogszabályok
@tudode: Ahogy a délszláv háború is kihozta az állatot sokakból. Akik előző héten még egymás kutyáját simogatták, azok elkezdték lőni a szomszédot
Emberek és jogszabályok
@RonaGyuri: "Nem mintha a tövig benyaló tudósok mások lennének!"
Igen. A pofaszörök körei... Semmivel nem jobbak
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Csizmás Kond: A 'társadalmi nem' szerintem egy magyarul sikerületlen fogalmi megközelítés.
Sokkal inkább nemekhez kötött szerepekről van szó, és vele az olyan sztereotípiákról, mint a 'férfi vadászik' a nő gyüjtöget'. A vadászó nő és a gyüjtögető férfi tehát ebből a sablonból kilóg. Vannak társadalmak, amelyekben több nem van a biológiaitól függetlenül. Nem a gender-szak miatt, hanem mert a társadalom szociális rétegződése olyan. Évezredek óta.
Attól, hogy szerinted ilyen nem létezik, attól még van. Mivel nem haltak ki a gyarmatosításig, valószínűleg nem egészségtelenebb az ő nemi felfogásuk sem, mint a Tied.
A "a két egészséges nem normális létét " egy ostobaság, ha nem haraxol. Szerintem akkor is, ha haraxol. Nincs olyan, hogy egészséges és beteg nem. A "normális" az meg egy szociológiai kategória. Na pont az ilyeneket vizsgálja a szociológia. Neked ez a normális, mert ezt hagyta ráéd a társadalmad, a családod, a neveltetésed, a hormonháztartásod. Másnak más a normális. Hitlernek a két méteres szőke árja volt a normális, de ő sem volt az.
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Csizmás Kond: A véleményemet kérdezted. Megmondtam. Ha nem tetszik, az nem az én problémám.
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@karma1: @magyarbakancs: Személy szerint diplomásan is a kaptafánál tesztelek szoftvereket. Mert sokkal érdekesebb, mint managerként elizolálódni. Iagz, ezt a kaptafánál is megfizetik.
Egyébként az a baj, hogy a diplomát egy hamis fétis-kép veszi körül. nem csak Magyarországon. Azt láttam Cambridge-ben is. De hazánkban erősen. Számos oka van. Párat szerintem gyorsan elő tudnánk sorolni.
A talán legerősebbek magyarhonban szerintem a portáseffektus, és a képzés-szociológiai gap.
A portáseffektus, hogy akinek egy kicsi hatalma van az maximálisan demonstrálni akarja. Azt a kis 3.14nyi diplomáját mindenki előtt demózni akarja.
A képzésszociológiai probléma meg az, hogy nem tudatostíják: a diploma jogosítvány és nem garancialevél. Jogosítvány egy beosztáshoz, de nem garantálja, hogy egy életre alkalmas is marad arra a beosztásra.
Találkoztam olyannal, aki büszkén emlegette, hogy már a nyolcvanas évekkel végén, az első közt kapott informatikai diplomát. Jó, mondtam. S mi újság a tesztautomatákkal? Hát arról lövése nem volt. De megsértődött, amikor közöltük, hogy akkor előbb tanuljon. Mert neki diplomája van. Barátilag javasoltam neki, hogy tegye a billegő íróasztal alá. Erre pláne megsértődött, és kifejtette, hogy biztos nekem nincs és irigylem.
Nagyon meglepődött, amikor közöltem vele, hogy négy szakma hat diplomája van meg. Plusz egy doktori :-) Elvégre sok billegő szék és asztal van a családban :-)
(felvettünk egy jó fejű pályakezdőt a tesztelői csapatba végül, aki rugalmas, tanulókész volt)
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Csizmás Kond: Visszakérdezhetnék, hogy mi értelme akadémiának hívni egy gittegyletet, ahol 11 idióta kerget egy golyót, és valójában ahhoz sem, meg semmi máshoz nem értenek.
De szerintem ezt is hagyjuk.
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Csizmás Kond: Kérdezted a személyes véleményemet konkrét dolgot, ami a hatáskörömben áll. Válaszoltam.
Most megpróbálsz ebbe kapaszkodva terelni másfelé. Nem fog menni.
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Csizmás Kond: Azoknak a jellemzőknek az összességét, amit a társadalmi tudat egy, a nemhez kötődő szerep betöltésével azonosít.
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Shikari: ma, 15:07

Semmi gond. Megértettem, hogy számodra 10-30, a társadalom nemi szerepeivel foglalkozó szociológus zavarja a szépérzékedet, de az egyházak (mint fentebb írtam bármelyik, csak hozzál számokat, arányokat), bármilyen mértékű homoerotikus vagy akár hetero pedofiliája nem.

Amúgy rendben. Uszítok a pedofil egyházi személyek ellen. Tudod mit, a nem egyházi pedofilok ellen is, Az, hogy szerinted az ő ténykedésük jobb, mint a szociológiai kutatások, az a Te problémád.
Kilőttek egy medvéd Tusványoson, miután ellopta a gyerekek uzsonnáját
A kilövőt kellene kilőni.
Egy ilyen súlyos bűnért.
Három napig éheztetném a puskás embert. Aztán leöltetném egy AK-47-essel összekötött kiflivel szemben.
Hozzányúl: puff. Egy hülyével máris kevesebb.
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Shikari: akkor uszulj és írd már azt röpit a papi pedo ellen.
Mert egyelőre úgy néz ki, hogy 15- 20 olyan diploma, ami pl. a nők társadalmi szerepváltozásával is fogflalakozik az nagyon zavar, de a több ezer homoerotikus és pedofil szexuális visszaéléssel teljesen jól meg tudsz békélni, ha papok az elkövetők.
Csak nem pedofil papnak tetszel lenni?

Tudod, mit írhatsz az egyházi pedofilia ellen általában. Csak akkor írd bele a számokat, és az egyes egyházak érintettségét is, ha már ennyire a szíveden viseled a disztigválást.
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@magyarbakancs: Az akkreditációs listán ettől még elfér az antropológia is :-)
Egyébként könnyen lehet, hogy az üresen álló lassan lerohadó stadionok többe vannak, mint 10-30 diplomás. Pláne, ha fizetős, mint a CEU-n
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Shikari: 1./ Szerintem Te nem érted, de ez kétségtelenül a Te bajod. Lenne. Ha magadba folytanád.
2./ Idézd a gender-szak tankönyveiből. Tényszerűen, szövegösszefüggésében. Utána térj vissza a témához. Hátha közben az ismereteid is túljutnak a párt-brossúrákon.
3./ Lehet. A hírek mégis a katolikus papok viselt dolgaitól hangos. De ettől még lehet. ami persze csak szerinted menti a katolikusokat. Mert különben miért is hivatkoznál arra, hogy bezzeg a többiek.
Szóval: mikor írsz röpiratot a papi pedofilia ellen? Vagy az mehet szerinted?
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Shikari: A szövegeddel több baj van.

1. A "genderizmus" ugyan jól hangzik, és elhiszem, hogy simogatja a szélsőjobb máját. Azonban a gender-szakokhoz semmi köze.Kommunikációs lózung.
2. A biológiai nem erőszakos megváltoztatását senki sem hirdeti. Az olyan látens, vagy nem is túl látens homokosok, mint Tömjén Zsóti és Rétvári ugyan sokat ugat ilyesmiket, de valójában inkább csak a saját identitászavarukat leplezik a hangoskodással. Miközben a hangoskodók igenis bele akarnak szólni a mások magánéletébe.
3. A pedofiliát senki nem mentegeti. Kivéve az egyházat, ahol nagyban üzik ezt az ipart. Majd szólj, amikor a katolikus egyház ellen írsz röpiratot.
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@Shikari: A "társadalmi nem" egy elég bénán értelmezett fordítása a fogalomnak a hazai értelmezési színvonal ismeretében.
Valójában a nemekhez kötött társadalmi szerepekről, sztereotíp szerepértelmezésekről van szó.
Mármint akkor, ha utána is olvasol, és nem Rétvári szintjén (bányászbéka feneke alatt 10 kilométerrel) kezeled. Persze: nincsenek tulzó elvárásaim. Rétvári és Orbán, a falusi suttyó a Tied.
Gulyás a gender-szakokról: nyasgem
@karma1: Tudhatná, hogy egy diktátor szolgájának lenni nem okvetlenül nyugdíjas elfoglaltság. Anno Sztálin mellett hullottak, mint a legyek.
Hoppárézimi! Tíz év után ismét bemutatják az István, a királyt Felvidéken
@Commenter: off/
" én is nehezen bírtam végigolvasni, de nem biztos hogy tizenvalahány évesen a legtöbb ember jobbat írna."

Nem is kritkának szántam. Tényszerűen leírtam, hogy nekem nem jött be. Ettől sok ezer embernek akár ezért, akár másért tetszhet, és tetszik is.

on/ igen. ezért írtam, hogy egy verítékszagú kinlódás szerintem is. Z.Z. erőfeszítéséhez semmi köze. Hacsak az nem, hogy az I.K.-t most gázolják el végleg.
Hoppárézimi! Tíz év után ismét bemutatják az István, a királyt Felvidéken
@Commenter: A könyv nekem személy szerint nem tetszett. kb. harminc éve sem. Végig sem olvastam. De az erőfeszítés akkor is tiszteletre méltó.

Ha valami szánalmas, akkor legfeljebb ezt a címet adni egy cikknek az István a király verítékszagú előrángatásáról.
Sátánista fiatalt gyanúsítanak a karéliai történelmi fatemplom felgyújtásával
Ismerve az oroszokat, a gyújtogató ott fog dolgozni a felépítésen. amíg él. arra a kis időre...
Nem értjük, irigyeljük, hülyék vagyunk,
@RonaGyuri: Az bittos, hogy nem a magas műveltségükről híresült társaság
Tanárodat márpedig nyald körbe
@kokopelli: Magam is csak egy esetre emlékszem a yard beavatkozására. amikor az egyik osztálytársat bolti lopáson kapták.
Akkor mondjuk joggal.
Tanárodat márpedig nyald körbe
@Shikari: A jogállam sérülése nélkül is lehet valaki segghülye egy pozícióhoz - Ez tény;
A jogállam sérülése nélkül is lehet valaki tanár úgy, hogy nincs alkalmassági vizsgálat - Ez tény.
Egy kontraszelektált rendszerben kaphat valaki dícséretet úgy, hogy hülye a feladathoz, de nyalni tud - Ez tény

Hol látod alátámasztva az igazgató alkalmasságát? A többi hablaty.
A jogállam sérülését Te rángattad be a képbe...

Amúgy, ha kiskorút , a jogi képviseletére jogosult értesítése nélkül hallgatnak ki, és azt hivatalos formában jegyzőkönyvezik, az alkalmas a kiskorú megfélemlítésére, ami alkalmasint lehet jogsértő. Márpedig az igazgatónő eljárását maga a segghülye igazgatónő sem cáfolta.