Villon

Leszúrtak egy férfit Budapesten
Bizonyára a sértett elakarta venni a késelő munkáját.
Berendelték a kanadai nagykövetet, mert bírálta a CEU-törvényt
Az a helyzet, hogy nem hozhat akármilyen törvényt bármelyik ország vezetése, törvényhozása. ... Vagyis, amelyik törvényhozás ragaszkodik olyan törvényeket alkotni, melyek nem illeszkednek, vagy ellentétesek a nemzetközi normákkal, annak következményei lehetnek. Például elképzelhető, hogy más országban lehetetlenné tesznek magyar érdekeltségű intézményeket, nem fogadják el, más országban a magyar diplomát, stb. Az pedig, hogy ki az alapítója egy egyetemnek, teljesen irreleváns az egyetem diplomájának elismerése terén. Az elismertség a teljesítményben van. Addig örüljünk, amíg még van aki "belekuruttyol" a legnagyobb baj akkor jön el, amikor már senkit nem érdekel. Az egyenlőség jegyében két alapvető dolgot lehet tenni. - Egyenlő szintre felemelni, vagy egyenlő szintre zülleszteni. Ez utóbbit ismerjük saját tapasztalaton az ötvenes évektől kilencvenig és most is ezt látom megvalósulni. A CEU diplomát automatikusan elismerik az USA-ban és a világ számos országában. Most az egyenlőség jegyében arra a szintre züllesztenek, amit nem fogadnak el más országok.
Berendelték a kanadai nagykövetet, mert bírálta a CEU-törvényt
@Csizmás Kond: Nem másik országot kritizált. De ha találsz olyant, ami Magyarországot kritizálná, szívesen olvasnám, ha ideidéznéd. Jelzem, az csak a kedves vezetőnk retorikája, amikor úgy kezd mondatot,: "Mi magyarok úgy gondoljuk" . A kedves vezető az, aki úgy gondolja, hogy ő az, aki kisajátíthatja az országot.
Semjén Zsolt új adót vetne ki a kutyatartókra
Elég lett volna a törvénytervezetben kivonni a törvény hatálya alól Zsolti bácsi és baráti körének vadászkutyáit.
Tízen, viperával – nem volt baráti a beszélgetés Kőbányán
@archive: Most fontosabb dolog van. Először meg kell állítani Brüsszelt, aztán következhetnek Az egyetemek megregulázása, majd a külföldi érdekeket szolgáló civil csicska szervezeteket számoljuk fel. Ezekkel a fiukkal pedig nem tudom mi a bajod. A választási irodánál látták, hogy nálunk mi a kultúra. Jöttek tiszteletben tartani a kultúránkat.
Brüsszel is válaszolt a nemzeti konzultációs kérdésekre
@Peller Anikó: És Te úgy gondolod, hogy mindenki aki háborús országból menekül Európába, azért teszi, hogy európai ember nyakát vágja el?
Brüsszel is válaszolt a nemzeti konzultációs kérdésekre
@1magyar: A Te magánnyugdíj megtakarításod pedig Orbán védje meg!
Szijjártó szerint tartózkodni kell Törökosrszág folyamatos bírálatától
@Szókrakész: Majd a kedves vezető megvédi népét. Téged mindenképp, Engem pedig inkább ne védjen meg, mert amit ő véd meg, az elvan lopva.
Felháborodott a zuglói büfés, mert visszavitték az eldobált szemetét
Nem lesz ügyvédre szüksége. Örülni fog, ha csak az üzletét veszti el, bár lehet, hogy megússza pár százezerrel. Egy kevésbé normális ügyvéd is tudja, hogy ilyen esetben nem a semmisé tétel a cél, ugyanis az lehetetlen. A cél, ha odakerülne mégis, maximum a büntetési tétel enyhítése lehet.
Botrányba fulladt egy ukrán film bemutatója a Urániában
@a helység kalapácsa: Mint minden általánosítás, ez is hibás. Tshaikovsky, Muszorgszkíj, Tolsztoj, Borisz Paszternak hogy csak párat említsek. Nincs kollektív bűnös nép. Ne érts egyet Benessel.
Lázár elmondta, mit terveznek jövőre
Na ja! És majdnem 600 euró lesz a garantált bérminimum! Egész Európa minket fog irigyelni! Csak ámulnak, hogy milyen jól megy nekünk, próbálják követni példánkat és kénytelenek lesznek ők is az Orbáni szintre emelni a béreket. Hááát,... ezzel jól odateszünk, a rothadó kapitalista liberál Európának!
Nem rendítette meg a Fidesz támogatottságát a CEU-balhé
@Fradigege: Dehogy nem tudják. Nem is mennek többet vásárolni a CEU bolthálózatába.
Felháborodott a zuglói büfés, mert visszavitték az eldobált szemetét
@troll6: Ja. Mindenki elvitte a szomszéd büfébe a pizzáshoz bedobni a nyugtát. Különben az ott lévő a következőt mondta. " ennek majdnem a fele nem is a miénk, hanem a pizzásé" . Magyarázat persze mindenre van, akár az ellenkezőjére is. csak-hát ugye az életszerűség nem az, hogy bemész egy boltba vásárolni, utána átmész a másikba, bedobni a szemetesébe a nyugtát. Ráadásul többségében így tesznek. - Szerintem a marslakók voltak..
Feloszlatták a CÖF-ös tüntetést Brüsszelben, mert nem volt bejelentve
@dr. prédikátor: Megkérhettek volna pár CEU-n végzett, vagy ott tanuló diákot, hogy segítsen fordítani, mert a rovásíráson kívül mást nem tudnak, ezek a műveletlen európaiak pedig az istennek sem tanulnak rovásírást. (Micsoda műveletlen nép?!)
Szokatlan hangnemmel bocsájtották brüsszeli útjára Orbánt a párttársai
@Rockxy: Semmi bajom azzal, ha valaki milliárdos lesz. Semmi bajom, ha az teljesítmény alapú. Viszont nagy a baj, ha közpénzből, protekcionizmusból, mások kárára válik azzá. A mi milliárdosaink pedig az utóbbi okon lett azzá, nem azáltal, hogy valami olyant alkotott, ami a közjót szolgálja. Legjobb példák erre Simicska és Mészáros. De lehetne hosszan sorolni a neveket. Akár Gyurcsánnyal, Nagy Imrével, (Caola) ...
Német lap: Orbán protekcionista autokráciává változtatta a demokráciát
@Szeparepa2: Te beszélsz személyeskedésről? " Lámpavasra leszel húzva hazaáruló rablógyilkos náci patkány a kurva anyádat!" Ezt a terméket te böffentetted. Nem kívánom néked, hogy édesanyádhoz, családodhoz bárki így viszonyuljon.
Felháborodott a zuglói büfés, mert visszavitték az eldobált szemetét
@troll6: Ha oda kerül elfogadja. Olyan, mint egy aláírt vallomás. De nem jut bírósághoz.
Német lap: Orbán protekcionista autokráciává változtatta a demokráciát
@Szeparepa2: Gondolhattam volna, hogy ez a te szinted. Nem értem, miért reménykedtem, hogy szorult beléd a mocskon kívül értelem is.
Felháborodott a zuglói büfés, mert visszavitték az eldobált szemetét
@troll6: Ha végig nézted a bejátszást, (amit ezek szerint nem tettél meg) látnád a bizonyítékot. Ráadásul elég egyértelmű bizonyítékot.
CEU-s kitűző miatt támadtak meg három férfit egy belvárosi bárban
@bencemacska: Annyival árnyalom meglátásod, hogy az, ki nem végez egyetemet, nem zárja ki, hogy egészségesen tudjon gondolkodni. Az pedig sajnálatos, hogy fordítva is igaz. Egy egyetem elvégzése nem biztosíték az egyetemesen egészséges gondolkodásra.
Német lap: Orbán protekcionista autokráciává változtatta a demokráciát
A világ nem csak két színből áll. Nem fehér és fekete. A kizsákmányolás fogalmát sem egyszerű meghatározni, azt pedig kifejezetten elutasítom, hogyha általánosítva állapítod meg, hogy milyen indentitású az, aki kizsákmányol. Elutasításom akkor is igaz, ha a másik oldalról esik meg. Csak egy példát említve,: Hitler nem nevezhető liberálisnak, de nem vonnám össze tevékenységét sem a szocializmussal, sem a konzervativizmussal, sem jobb, vagy baloldallal. A "durva" megfogalmazás pedig az érv hiánya. Szerintem nagyon helyes, ha nem alkalmazod.
CEU-s kitűző miatt támadtak meg három férfit egy belvárosi bárban
@division: Egyet értek. Engem minden általánosítás felháborít. Csak párat emelnék ki.: Felháborít, amikor egy-egy kirívó viselkedéssel, (tettel) általánosítanak menekülteket, vagy amikor csupán az alapján ítélnek el valakit, mert liberális vagy konzervatív, esetleg baloldali érzelmű, amikor vallása alapján ítélnek meg és akkor is, mint ez esetben. Meggyőződésem, hogy a bunkóság, az agresszió, a bűnelkövetés nem faji, vallási vagy identitási privilégium.
Német lap: Orbán protekcionista autokráciává változtatta a demokráciát
@pali85: Felháborodsz, hogy kiválogatás után osztanák szét a menekülteket? Felháborodásod két fő okon téves. (Az egyik) A kedves vezetőnk naponta ezrével utaztatta át országunkon minden ellenőrzés nélkül a menekülteket. Lett volna módja elsőként "válogatni", Nem tette. (A másik) Aki megkapja a menekült státust Európában, az onnan kezdve szabadon mozoghat vállalhat munkát, lakhat, az unió bármely országában. Az pedig, hogy hozzánk ki jönnének önszántukból, jobb ha nem tudod, hisz saját honfitársainknak sem képes kormányunk olyan lehetőséget biztosítani, hogy saját hazájukban találják meg boldogulásukat. Újjászülető nemzetünk 15%-a jelenleg külhonban látja meg a napvilágot. Azt kívánom neked és magamnak is, hogy egy olyan elmaradott nyomorgó országban éljünk, ahol a világ azon háborodik fel, hogy miniszterelnöke, (kancellárja) bevándorlóval fényképezkedik.Olyan országban éljünk, ahonnan nem elmenni, hanem letelepedni vágynak.
Felháborodott a zuglói büfés, mert visszavitték az eldobált szemetét
@troll6: A Hatósági állatorvos, a gondatlan hulladékkezelés okán e nélkül is be kéne hogy zárja az üzletet. Az élelmiszerhulladék veszélyes hulladéknak számít, csak engedéllyel bíró hulladékkezelő szállíthatja és a szállítás tényét dokumentálni kell. Az, hogy visszavitték az üzletbe, csak hab a tortán. Mélyülj el jobban a jogszabályok ismeretében, mielőtt csupán megérzésedre hagyatkozol.