Az Alapjogokért Központ idén 4,25 milliárd forintos támogatást kapott, amelyből akár 1,15 milliárd forint közpénzt is költhetett a leginkább kampányindítóra emlékeztető magyarországi CPAC-re.

Donald Trump Orbán-dicsőítő videóüzenete egymilliárdnyi adóforintunkba került a CPAC-re

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A CPAC Hungary, ami az amerikai republikánusok éves nagy találkozója, és aminek kihelyezett európai fórumát most rendezte meg harmadszorra az Alapjogok Központ Budapesten, idén a Millenárison rendezték meg.

Míg csütörtökön Orbán Viktor mondott beszédet, a pénteki napot Donald Trump videóüzenetével nyitották.

Az Átlátszó közérdekű adatigénylés útján betekintést nyert a BLA és az Alapjogokért Központot működtető Jogállam és Igazság Nkft. közti legújabb támogatási iratokba. Ezek szerint az elemzőintézet a 2024. évre összesen 4,25 milliárd forintot támogatást kap, ezen belül rendezvények tartására összesen 1,15 milliárd forintot költhet – közölte a 444.hu.

Az, hogy ebből mennyi a CPAC költsége, és mennyi a többi esemény büdzséje, nem nyilatkozott az Alapjogokért Központ.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Trump szerint orbán a török elnök, és szomszédunk Oroszország.
Ennyi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"A nagy nevettető tegnap megnyitotta a soros szélsőjobbos dzsemborit, az amerikai Republikánus Párt szélsőjobb szárnya által szervezett éves konferencia, a CPAC magyar kiadását, a budapesti CPAC Hungaryt, aminek minden évben természetesen ő a főszónoka. Ahogy az elmúlt években mindig, idén is a közpénzzel kitömött, kormányfüggetlenséggel nem vádolható Alapjogokért Központ szervezi a kétnapos hőzöngést. Magyarul: adófizetői pénzből, ráadásul úgy, hogy jelenleg az ország nemzeti segge meglehetősen kilóg a gatyából. Nem tudom, arról miért nem indít nemzeti konzultációt a narancs Petrocelli, hogy mit szólunk mi ahhoz, hogy ő itt Magyarországon mindenféle szélsőséges figurákat lát vendégül, Nyugat felé fordulva uszít és rázza az öklét. Ráadásul ezt nem a fideszes hívek adományaiból teszi ezt, hanem a köz pénzén. Miközben én például ezeknek az elborult, fóbiás embereknek nem óhajtom kifizetni a szállást, a szalámis szendvicsét (ahogy a Szijjártóét se) és nem szeretném átvitt értelemben se kényeztetni őket csak azért, mert az ország tizennégy éve regnáló miniszterelnöke fixen megbolondult a saját hatalmától."
www.kolozsvaros.com/2024/04/26/hogy-mindenkit-osszemocskoljanak-es-szettepjenek/
colibri
Ezentúl orbánék minden negatív ténykedése után le fogom írni, hogy pl ez is indokolja, hogy nem szabad a fideszre szavazni. Ez a budapesti CPAC rendezvény és különösen az anyagi velejárója már egy pont, hogy elég volt orbánékból. Elég volt az éjszakai költségvetési módosításokból, pénzek átcsoportosításából, amik orbánc kedvteléseit szolgálják!
Peller Anikó
Vicctor! Ég a talpad alattnyi föld. Recseg ropog a birodalmad, izzítsad az Air Buszokat.
Yoda69
A gurulo milliardok. Ilyenkor persze nem szamit.
Szorjak a kozpenzt ket kézzel, mikozben itt kopogtat az allamcsod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.