kakambuki

Atyaég! A mainál is nagyobb, iszonyú hőség közeleg
Magyarra fordítva: nagy meleg lesz. (Hogy miért nem lehet pontosan fogalmazni én nem tudom!) Az iszonyú hőség negyven fok felett szokott jönni!
Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását
"Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását." Látjátok feleim mi lett abból hogy harsány méregzöldjeink megakadályozták annak idején a honi duzzasztó létesítését Nagymarosnál. Idegenek diszponálnak a Duna szabályozása felett. akkor és úgy változtatják annak vízszintjét és vízhozamát ahogy nekik tetszik. Magyarország pedig, a mostani üdítőbb kivételt leszámítva, le van sz.va, illetve az lehet bármikor a jövőben, ha más rezsim lesz a szomszédban.
Módosult a Miatyánk szövege – ön jól mondja?
Én úgy tudom hogy ez egy régi vita már. Amikor gyerek voltam már akkor fölmerül néhányszor. Valóban nem logikus hogy az Atya a mindenség Istene akarjon minket kísértésbe vinni és könyörgünk hozzá hogy ne tegye ezt. eszébe sem jut sokaknak hogy egyszerűen csak azt kérje hogy "Ments meg minket a kísértéstől"! Ja és mi történik akkor ha ezt mondja?? ( Nem lehet az hogy valaki vagy valakik hibásan fordították le az ima szövegét és úgy adták közre még valamikor régen?)
Módosult a Miatyánk szövege – ön jól mondja?
Én úgy tudom hogy ez egy régi vita már. Amikor gyerek voltam már akkor fölmerül néhányszor. Valóban nem logikus hogy az Atya a mindenség Istene akrajon minket kísértésbe vinni és könyörgünk hozzá hogy ne tegye ezt. eszébe sem jut sokaknak hogy egyszerűen csak azt kérje hogy "ments meg minket a kísértéstől"! Ja és mi történik akkor ha ezt mondja?? ( Nem lehet az hogy valaki vagy valakik hibásan fordították le az ima szövegét és úgy adták közre még valamikor régen?)
Weber a főnök – bár Orbán szerint alkalmatlan, a Fidesz is rá szavazott
@Commenter: Nem egészen! A Fidesz továbbra sem szavaz rá! Mármint arra hogy ő legyen a Bizottság elnöke, és így Timmermanst sem támogatja. A hivatkozott esetben a Fidesz csak Weber néppárti frakcióvezetőségét szavazta meg.
Szanyi Tibor nem jutott ki Brüsszelbe – komolyan eldurrant az agya
Ez van Tibsám! Vége a szép napoknak, nem Aranjuezban hanem Brüsszelben.
A Viking nem jelezte rádión, hogy előzni akar
Kérdéseim változatlanok: Miért volt szüksége ennek a gyökérnek az előzésre pont egy híd alatti átkelés előtt extrém vízviszonyok, átlagot meghaladóan magas vízállás, erős víz sodrás közepette? Mi lett volna ha az ütközés a hajózási szűkületben vagyis közvetlenül a híd alatt következik be? Szétrúgatta volna ez a tökéletlen lábasjószág a hidat is??? El ne engedjék az őrizetből véletlenül sem, úgy mint a hajóját! Ja és az kinek volt olyan átkozottul fontos hogy a gázoló hajóval továbbálljanak, csak nem az egyik érintett honi cég tulajdonosának? (Az ember esze megáll mások mérhetetlen hüleségén.)
Egy nappal a választás után a Momentum már be is nyújtotta a számlát
Hagyni kell őket még akkor is ha többen és többször beverik a fejüket közülük. A java úgyis állva marad és viszik majd a dolgaikat tovább.
Kurz is belebukott a Strache-botrányba – szeptemberben választhat új kormányt Ausztria
Hujuj, a fagyi vissza nyalt de keményen. Azt hitte ez a gyökér hogy majd mindenki megbocsájtja a szemét húzást amit saját koalíciós partnere ellenében elkövettek. Hát nem, annyira nem hülyék sem az ellenfelei sem a partnerei a politikában. Ráb.tál öcsi, de nagyon!
Webernek nincs szüksége a Fideszre
Elhiszem hogy nincs szüksége rá, Webernek. Még azt is elhiszem hogy az EPP nem magából Weberből áll.
Több méteres hóval tért vissza a tél Ausztriába, és a java csak ezután jön
Elképzelhető hogy csak ezután jön a java. A nagy tavaszi havazások után rohadt nagy áradások szoktak jönni mivel a leesett hó gyorsan fog olvadni.
Sebastian Kurz is reagált Orbán Weberről tett kijelentésére
Megy a szívatás, egymás szívatása a felek részéről ezerrel! A lényeget pedig majd meglátjuk 26-a után, vagy tán még aznap éjjel.
Figyelmeztetés Orbánnak: a zsarnokok és zsarnokságuk mindig elbuknak
@tulipan: Ezt meg hogy kell érteni??? A narancsos d.dék egyedül képes rá? Akkor most vagy ő a végtelenül fenomén ha ilyenre képes egy szál maga vagy pedig Európa olyan amilyen, vagyis végtelenül sz.r? Esetleg te mondtál ba,omságot, végtelenül nagyot. Nos??
Dohányoztak a Notre-Dame-on dolgozó munkások – ez okozhatta a tüzet?
Helyes. A hülyéket már megtalálták. Most már csak a muszlimokat kell kiválogatni közülük és kész. Ők egészen biztosan nem lehettek, szerintük és a (liberálbalos) franciák szerint sem!
A szlovák miniszterelnöknek sikerült, ami Orbánnak soha
Valamit erről a "nórmális" emberről: A szlovák főnök szomszédaihoz hasonlóan ugyancsak kifejezte részvétét a franciáknak a Notre Dame leégése miatt.Egyben jelezte hogy hajlandók pénzügyi segélyt küldeni amennyiben erre igény van. Azonban mondott mást is, a neten közölt hírek szerint legalább is. Közölte hogy jó néven vennék ha a franciák is küldenének pénzügyi segélyt a szlovákoknak az ugyancsak leégett krasznahorkai magyar főnemesi várkastély helyreállításához. Tegyük fel hogy igaz az amit erről olvastam. Akkor most (tényleg) "nórmális" ez a fazon???
Történész: a Srí Lanka-i mészárlással új korszak kezdődött a dzsihádban
Népszerűsítették magukat a fiúkák. Elég klasszul sikerül nekik a hírek szerint. Mostanra már azok is megutálták őket akik némi részvétet éreztek irántuk eddig!
Nem biztos, hogy meg lehet szüntetni az Iszlám Államot
Dehogynem lehet. Ha elengedik a martalóc urakat hadifogolyként akkor biztos nem. Ritkítsák meg a létszámukat erősen és nyilvánosan, hátha meggondolják magukat. Aki pedig pedig ezután sem, annak a közvetlen környezetét is takarítsák ki jócskán olyan módszerekkel ahogy ő tette áldozataival, és akkor rend lesz majd. Ebből ért csak az ilyenféle. A fegyver gyártókat köztük a japán Toyotát is és szállítókat meg úgy meg rendszabályozni és büntetni hogy attól kolduljanak.
Megszólalt Bálint Gazda, miután ismét megfúrták a XVI. kerületi díszpolgárságát
Isten éltesse a bölcs öregembert, erőben, egészségben még sokáig! Őhozzá a napok mocsadékai nem érnek föl, ha mégis, akkor megengedheti magának hogy ne foglalkozzék velük. Üdvözlettel régi tisztelője egy "fideSSes g.ci"!
Exhumálják Franco tábornok holttestét, a családtagok tiltakoznak
A halott már nem ellensége senkinek, még volt ellenségi mivoltában sem. Sietnetek kell fijjug, mert ki kell írnotok az előrehozott választásokat ahogy olvasom és mi garantálja hogy ott és akkor is ti nyertek igaz?
Fosztogatják Andy Vajna sírját
Ugyan már, Andy boy egy igazi gentlemanus. A halála után is gondoskodott a szivarozók társadalmának szegényeiről!
Közel húszmilliárd forintot költ Magyarország egy ghánai erőműre
@papa.49: Egyszer már leírtam kissé feljebb, illetve rajtam kívül még néhányan ugyancsak. Még mindig nem érted hogy minek??? Nahát!
Közel húszmilliárd forintot költ Magyarország egy ghánai erőműre
@Commenter: Mi azon már túl vagyunk tündöklő érvelésű Barátom. Csak reménykedünk abban hogy ők is megindulnak (még) egyszer és fejlődnek végre. Egyszer ugyanis már elindultak nagy ovációval közvetlenül a gyarmati sorból való felszabadulásuk után több mint hatvan évvel ezelőtt.
Aztán szépen leültek mint tyúkanyó a gazba. Nem tudod miért? Én sem, csak sejtem.
Közel húszmilliárd forintot költ Magyarország egy ghánai erőműre
@papa.49: Lehet. A magyar kormány csak adományoz illetve segélyt nyújt. Ghánában nincs joghatósága semmilyen formában, még volt gyarmatosítóként sem.
Közel húszmilliárd forintot költ Magyarország egy ghánai erőműre
@Shikari: Köszi, de nem én mondtam, hanem csak idéztem az illetőt. Nekem csak eszembe jutott a dolog.
Közel húszmilliárd forintot költ Magyarország egy ghánai erőműre
@papa.49: Egyszer, illetve szerintem többször is elmondták már a lényeget, amely megint csak a migrációhoz kapcsolódik. "Nem a bajt kell idehozni hanem a segítséget kell odavinni ahol a baj van vagyis ahonnan ideözönlenek".
Ezt gyakorolják most szerintem és elég látványosan ahogy olvasom. Ilyenek és hasonló cselekedetek még példa, illetve adu ász lehetnek a kormány kezében a migránsbarát EU vezetés migrációs törekvései ellenében.
Megmenekült a fagyhaláltól: végül a rendőrök és a tűzoltók vágták fel a 67 éves nagybajomi nő tűzifáját
Elhiszem. Még azt is hogy a 67 éves nőnek van családja, tartozik tehát valahová csak éppen sz.nak rá, valamiért.
Több ezer családot lakoltattak ki Magyarországon
Egyetlen egy politikai pártot nem láttam az ellenzékiek közül, amely tevőlegesen megmozdult volna az érdekükben, példamutatásként legalább!