relatív

Magyarország, Orbán után
A címben olvasható felvetés egyértelmű véleményt pedig annak a demokratikus állásfoglalásnak értelmében kell meghoznia mindenkinek, hogy egy normális államszerű berendezkedésben az állampolgárok életvitelének kiszolgálása, lehetőségének megteremtése a kormányzat, önkormányzatok elsődleges feladata, és nem a vezetés kiszolgálása az állampolgárok által... !
Magyarország, Orbán után
Nagyon egyszerű a válasz, hiszen - nagyjából - csak a mai ország uralkodás helyett az állampolgárok, és a termelésben résztvevők igénének megfelelő lehetőségeket kell biztosítania a következő vezetésnek.

A mai pénzherdálás, elcsenés helyett azok hasznos támogatásra való biztosításával megoldható minden mai problémának tűnő kérdés - és az államapparátus minimalizálásával a demokrácia szélesítése IS megoldásra kerül...
Bokros: "Mocskos hazaáruló"
' Ez ' a szellemi színvonal jellemzi a adott párthoz tartozókat, bármily beosztásban, és iskolázottsági fokon IS élik ' haszontalan ' életüket !

A legmagasabb közhivatalnokok IS elképesztő hazugságokat terjesztenek minden megszólalásaikban a médiában, vagy egyéb megnyilvánulásaikban. Mindezekhez rezzenéstelen arckifejezéssel, még a nyilvánvaló - iskolázatlanoknak IS egyértelmű - tényekkel szöges ellentétben álló ' saját ' állásfoglalásukkal IS nyomatékkal szolgálnak a nép minden rétegének megtévesztésére... IS !
A Párbeszéd együttműködne a többi ellenzéki párttal
Az ' oszd meg és uralkodj ' a jelenlegi regnálónak bejött, mert a magyarok olyanok, amilyenek... semmi összefogás, csak az egyéni érvényesülés.

Amíg ez a széthúzás csak az egyik oldalon dívik, addig változás csak annyi, hogy egyre lejjebb csúszik az ország, mert a regnálónál ész az aztán nincs ,csak a harácsolás...a vég ismert, bár így IS túlzsúfolt a kóter...
Feszült helyzetben fogadja Macron Putyint
A média világa az utóbbi időben rendesen beállt a politikai szelek sodrába. Az igazság -a valódi tényleges történet - semmi, vagy igen kis hatással van a megjelenő közlésekre, azok többnyire valamely fantázia, vagy egyenesen ráhatás során kerülnek az egyes médiumokba.

Ezért aztán a tájékozottság csak széleskörű ismeretszerzéssel, és hosszabb idő elteltével közelítheti meg, érheti el a valóság megismerését.

Az ügyeletes ' rossz fiúk ' - legyenek ezek országvezetők, vagy akár pénzügyi vonalon működők, a tényleges ténykedésüktől függetlenül kerülnek a médiumok homlokterébe, jószerével kedvezőtlen szerepben !
MSZP kongresszus: Botka Lászlót hivatalosan is miniszterelnök-jelöltnek választották
@RonaGyuri: Azt azért biztosan lehet állítani, hogy a ' jelölt ' IS egy igazán megosztó személy,.

Az azért érdekes, hogy éppen ő az aki mást - nevezetesen és leginkább - a volt miniszterelnököt nevezi annak ?!!!

A jelenlegi regnáló nyugodt lehet a nevezett jelölt fellépésével - talán ez IS valamiféle megállapodás része (?) - annak ellenére, hogy a jelölt másokat nevez meg a regnáló választási győzelmének kiváltójaként !
MSZP kongresszus: Botka Lászlót hivatalosan is miniszterelnök-jelöltnek választották
Az egyik párté... vannak többen, más pártok IS jelölnek, majd elválik - mint szar a májtól -,hogy igazán ki lesz a kihívó !
Puskás csapata legyőzte a Videotont
Hajrá Kispest, gratuláció a 14 bajnoki címhez, remélem a nemzetközi siker IS követi !!!
Klapka lánya: "nem tudom, honnan veszik ezeket a hülyeségeket"
Egy félreértelmezett ( a főnökök részéről ! ) nézettségi, olvasottsági hajsza bizony még azokat IS tévútra vezeti, akik lelkiismeretesen szeretnének dolgozni a média bármely területén IS vannak alkalmazva !

A magyar mentalitás - jelenleg a regnálótól erősen megvezetve - sajnos sokszor a "túllihegés " betegségébe tolja azt a bizonyos ' biciklit ', aztán csak sóhajtozhatunk a sok butaság észlelésén... IS !
Kifizetődik Orbán-hívőnek lenni, Feró, mint musicalhős
Jellemző, a korábbi " lázadók " mai 'illiberális 'hatalomhoz való ' vonzódása ' !

Az emberi természet már ilyen, akiknek ' erős ' az eltökéltségük egy diktatúrával szemben...

Minden lemúlik egyszer... kétszer... IS !
A kormányszóvivő szerint Botka László kijelentésével kibújt a szög a zsákból
@Peller Anikó: Drága, azért azon el lehet gondolkodni, hogy ki, kik vannak a (egy) kerítés melyik oldalán !?

Valami nem kerek ez ügyben, nem ?
Az Iszlám Állam robbantott Manchesterben
@magyarbakancs: A múlt században már hoztak ' ilyen ' törvényeket, ha értelmesen olvasod a történelmi könyveket a hatását IS megismerheted... persze fordítva IS hasonlók lehetnek az elképzelések...!
Az Iszlám Állam robbantott Manchesterben
A média - kiemelten a magyar - mint rémhírterjesztő jeleskedik, az emberek gyűlölet-szintének magasan tartását érve el ezáltal, ami tudjuk, kinek kedves !!!

Ha megnézzük az utóbbi nagy számú emberi sérüléssel járó terror-cselekményeket, mindegyik magános elkövető volt, aki egy téveszme rabjaként magát tartotta arra alkalmasnak, hogy valamely példaként jelenjen meg, melyt az tán az ismert terrorista szervezet készséggel magáénak ismert IS el !!!

hasonlóan nagy hibát követnek el a magukat hozzáértőnek feltüntető szakértők, akik aztán ezt a téves következtetést mint szakértelmük bizonyítékaként erősen táplálják, amit aztán a teljesen alacsony színvonalú média lelkesen fel IS turbóz, a félelem - és a mind nagyobb nézettség - további szítása érdekében !

Jobb lenne a jelenségeket higgadtan, csak a tények - és nem egy délibábos legendává kerekítve - alapján megítélni !
Gyurcsány most minden titkát elárulta Orbánról
Az az ' ismeret ', mely valakinek a zsarolhatóságáról tanúsít mind a zsaroló, mind a megzsarolt esetében nem éppen könnyen szerezhetőek meg legális felhasználásra. Egyik fél esetében sincs az ismeret legalizálására érdek, mert a zsaroló a tény megismertsége esetében a további zsarolás lehetőségétől elesik, míg a zsarolt hitelessége csorbul végzetesen, ha egyéb retorziók nem IS érik, ami azonban nem valószínű !
Nem a Soros-egyetemnek vannak itt kiváltságai, hanem az Orbán-egyetemnek!
A magyar közélet - minden szintje, formája - egy vállalhatatlan körülmény közt vergődik. Ki, mi azért, hogy hátrányban, ki, mi azért, mert előnyös helyzetben van ( a várható retorzió fenyegetettségében egy kormány-váltás esetén ) !

Sajnos, a magyar joghelyzet eltolódott kialakítása következtében mind a korábbi ( -későbbi ) Magyarországgal, mind a normális működésű más államokkal szemben egy nem normális, indokolhatatlan gyakorlat miatt olyan állammá váltunk, melynek a rendes (?) útra való térítése csak igen nagy nehézségeken keresztül, és várhatóan hosszú idő után lehetséges !
A kormány döntött: nem lesz Közlekedési Múzeum a Városligetben
Akkor a jelenlegi felújítást mire véljük ?!

Már megint egy kora reggeli rossz döntés tanúi vagyunk ?!

Illene már kormányozni, és nem hübele-balázsként szétverni mindent.
Angela Merkel párta nyert a tartományi választáson
Vannak körzetek,- más országokban IS, így itthon IS - melyekben hosszú intervallumban azonos szavazatokként alakulnak a választások.

Schleswig-Holstein hosszú idő óta - másra nincs IS adat - hasonlóan szavaz ! Nem tudom mi ebben a hír !
Özvegy Csúcs Imréné Bözsi nénivel konzultált Orbán Viktor
Ilyen szenny cikkeket önthetnének a malacnak a moslékba, biztosan nem élné túl.

Rendre a saját hibájukat javítgató - mert igazán nem tudják helyretenni azokat - utólagos lépéseiket mint egy jótéteményként, ajándékként tüntetni fel már az aljasság alja !

A tévesen meghatározott év elején járó kötelező (!) emelés kiigazítását bájolgóan eladni egy szegény asszonynak - az egész országnak ... - gátlástalan elvetemültség !
A Lex CEU elfogadásának körülményei a bűncselekmény gyanúját is fölvetik
Nem ez az első törvénytelenség, csak ennek - mintha - nagyobb lenne a lángja, mert már a pohár kicsordulásán IS túl vagyunk !
Orbánt és Gyurcsányt is a nemzetbiztonsági bizottság elé vinnék
Az Országgyűlés bármilyen fóruma elé a napilapok szintjének megidézése - szerintem - nem egy elegáns dolog.

A gyanús esetek bírósági döntésének lehet országos következménye, és nem egy színjáték a tényleges magyarországi helyzet elkendőzésére...

Mind az Országgyűlés, mind a Kormány a haza megoldásra váró - soroljam, sokan több helyen, sokszor megtették - problémáinak megoldására hivatott és nem harácsolásra, szócséplésre, illegális feladatok végzésére !
Orbánt és Gyurcsányt is a nemzetbiztonsági bizottság elé vinnék
Sajnos elég szegényes az, hogy az magát nagynak vélő ellenzéki párt a ' kiutált ' volt vezéréből politizál még manapság IS !
Lehetne már valami önálló ötlete, például egy határozott politikai irányvonal a ' régi ' és a 'másik ' kapitalista vonal egyértelműségében való elhatárolódás felvállalásával.
Botka: Gyurcsánynak le kell mondania, ha nincs bizonyítéka
Ezt a botkát jól kitalálta a regnáló, mindenféle marhasággal elszédítette, majd biztatta a jelöltségre.

sajnos az Mszp már másodszor fut bele az utcájába... majd botka IS lesz - végül - mint a korábbi KE- jelölt, miniszteri serteperte...
Hihetetlen nyugdíjemelés várható!
Micsoda hülye cím ?

A minimum - sajnos az utóbbi időben ez nem teljesült -, hogy a törvényben előírt nyugdíjemelést minden flaxni nélkül megkapják nyugdíjasaink...

A korábbi években ez az emelés nem az infláció, hanem a reálbérrel összevont infláció felével - ami jóval nagyobb érték - emelkedett.

Ha hozzávesszük, hogy az infláció IS egy emelkedett arányt jelentett, mert azt a ' nyugdíj-kosár ' szerint számolták, ez még növelte az törvényes emelés értékét !

Az év végi, - novemberi - kiegészítés, pedig ( szintén törvényalapján ) a januári érték valorizásával , de csak a többlet értékének megfelelően történt !!!
Putyin: Oroszország sohasem avatkozik be más országok politikai életébe
Mai napig a minszki megállapodást csak (!) az oroszok tartják be ! Hol vannak a többi, egyeztetésben résztvevők ?!

Valami nagyon nem kerek a kapitalisták észjárásában - és tetteikben IS !!!
Május elseje Észak-Koreában
Én nagyon úgy látom, hogy ' az atomháború küszöbén ' csak a nyugatos sajtó szintjén ( talán a sok fegyverraktározási problémákban vergődő Amerikában még ) áll saját maguk csak az elért eredményeik védelmét igyekeznek elrettentő eszközeikkel megóvni, de a hétköznapjaik, ünnepeik inkább emberiek...

Az ismert (!) fényképek - de a blogbejegyzés igazi értelme IS - inkább egy konszolidált életre utal, ha a megjegyzések már bizonyos tovább-gondolkodást tükröznek IS !

Szerintem nem kellene állandó ellenségeskedéssel - ellenség keresgéléssel - az emberiség ideig állandó lázban tartani, és mindjárt a hatalmas szegénység, éhezés, halál sem lenne olyan mértékű, mint azt tükrözik ismereteink !
Az oroszok kétharmada támogatja Putyin újabb elnökségét
Nem érthető (?), hogy az oroszok miért nem a nyugat szája-íze szerint foglal állást az orosz nép érdekszférájának kialakításáról.

Az USA ( az őket vezérlő pénzhatalom ) nagyon egyértelműen meg tudja mondani - Ukrajna erre jó példa ), hogy mi jó az orosz népnek...

Mint ahogy az Nálunk IS van !!!
Theresa May: Viszonossági alapon kell megállapodni az EU-állampolgárok jogosultságairól
@Szókrakész: Mi változott tegnap óta ?!

A ' szar ' majd az igazi elválás után, vagy közelében önti el őket, a szétesés miatti problémákat nem IS véve figyelembe, ami csak tetézi azt !

Éppen ezért - ahogy a helyszínen hallom - nagyon erősödik egy második szavazási akarat IS, ami az egész probléma megoldása lehet, mert nagy valószínűséggel a maradók döntően győzni fognak.

A korábbiakban téves tájékoztatás, félrevezetés, és a igazi következmények helytelen felmérése okozta az ismert arányokat.