relatív

Gyurcsány: ne szavazzon, aki nem itt él
Már éltem, amikor a regnáló helyettes küzdött a határon kívül élők magyar állampolgárságáért azzal a nyomatékos kitétellel, hogy semmiképp nem járhat az a magyarországi szavazati joggal... !!!

Aztán - kormányra kerülve - már hevesen szavazati joggal kapcsolták be a ' külhoni ' magyarokat, mégpedig olyan formában, hogy a tisztes szavazat nem biztosítható, mivel a levél a külhoni regnálói keretben gyűjthető !!!

Így a magyar szavazatok 2010 után - a törvény alapos változtatása révén IS - nem tekinthető autentikusnak.

Ehhez még hozzájárul az a lehetetlen gyakorlat, hogy a hazánkból elüldözött - mintegy 600 ezer - magyar szavazása erősen gátolt !
Gulyás Márton: Nem tőlem kell félni, hanem a magyar néptől. Tavasszal bukni fognak, mint az ólajtó
Azt kellene látnia, és érdemben megváltoztatni, hogy a médiában az ellenzék megszólalói - a bejegyzésekben IS ! - csak az egymás elleni kritikával, vagy a teljesen hiábavaló ellenzékiséggel, vagy egyenesen a regnáló lehetőségeinek felsorolásával, annak részletes megvalósításával villog.

Ennek ellenére minden fórumon az ellenzék erőteljes megjelenítését hiányolja minden megszólaló, író !

Azért ezek eléggé ellentmondó jelenségek, nem ?!

Talán ezen kellene egy győzelmi sugallatot a nagyszámú bizonytalankodóknak teríteni, és a győzelem nem lehetne kétséges !!!
Gulyás Márton: Nem tőlem kell félni, hanem a magyar néptől. Tavasszal bukni fognak, mint az ólajtó
@solidedge: Valahogy csak kitaláljuk hogyan nyerhet ez a bűnbanda !

A magyar népnek mindenképpen meg kell óvnia kirablóját, ha maguk nem IS jönnek rá a legvadabb megoldásokra az ellenzékből vannak - sokan - akik nekik drukkolnak...
Szijjártó Péter rárobbantotta a valóságot a CNN-re
Az azért eléggé furcsa, hogy egy külügyminiszter egy hírcsatornát oktatgat (?), nem ?!

Vagy inkább röhejes !!!
Az oroszok felszólították az USA-t és szövetségeseit, hogy ne zavarják a terror elleni harcot
A nagy kérdés, hogy Szíria területén milyen alapon vannak amerikai alakulatok ?!

Az, pedig, hogy nehezményezik a harcok közepette ért találatokat arra vall, hogy nincsenek ( egyenesen hülyék ) tisztában, hogy a fegyveres harcokban mi történik !

Jobb, ha gyorsan - sunnyogva - elkotródnak onnan, mert egyébként háborús bűnösként felelősségre lesznek vonva...
Kósa: Soros nem hajlandó a magyar törvények betartására
Szerintem akik a magyar határon túl élnek nem kötelezhetők - és nem IS tartják be - a magyar törvények betartására...

Fordítva már nem ennyire egyértelmű a helyzet !

Persze ezt a regnálók sajnos nem tartják be ! Egyesek ( ? ) még hülyeségeket IS beszélnek erről, mint a példa mutatja.
Szijjártó Romániával és Horvátországgal harcolt az ENSZ-ben
Jó, hogy nincs ütőképes hadseregünk, mert ez a ' úrifiú ' még megtámadná Európát... IS !
Bokros Lajos: Lehetnétek egyszer becsületesek, hátha arra kedvezőbben válaszol a nemzet
@Klubtag: Igen, egyet értek, de - mint ahogy ők hatalomra kerültek - csak egyszer kell kellően az ország érdekében fellépni, és ...

Az IS látható - a korábbi rendszer elkényelmesedése után -, hogy a kapitalista világ olyan, mint azt sulykolták, de akkor nem hitte el a többség...

Csak a renitens törekvések kellő (!) megfékezésével lehet elkerülni a mai helyzetünk ismétlődését, ha egyáltalán lesz erre alkalmunk...!

Mindenképpen csak (!) a széles népréteg érdekének megfelelő közélet lehet a megoldás, de azt IS láthatjuk, hogy más rendszerek, országok sem mentesek a hátrányos megoldásoktól.

Az alap a mások iránti kellő empátia, és a körülmények adta legjobb (?) érdekérvényesítés kialakítása az elfogadható, élhető - sokaknak - közélet kialakítása a jövőnk érdekében.
Ennek sok tényezője van, de a konkrét meghatározását csak az adott időben fogalmazhatjuk meg, szerintem... IS !
Bokros Lajos: Lehetnétek egyszer becsületesek, hátha arra kedvezőbben válaszol a nemzet
Az a baj, hogy a hozzá nem értés következménye a magyar gazdaság-, és struktúra teljes keresztmetszetében olyan változásokat égetett be, melynek egy-egy részletének ' javítása ', - ha ez egyáltalán lehetséges, mert annyira el lett rontva alapjaiban - csak ront rajta.

A gazdaság-, közélet összefüggésébe való kontár beavatkozás miatt ki lehet jelenteni, hogy semmi sem jó, ahogy van.

Tévedés az, ha a mai közéletet a korábbi magyar, vagy a mellettünk lévő államokhoz hasonlítjuk, mert mindegyikből a rossz megoldást célozta meg a regnáló !

Törekvésünk - Magyarországon élőknek - csak egy alapjaiban más struktúra kialakítása lehet az érdemi felemelkedésünk érdekében.
Botka: Gyurcsány elvtelen volt, Orbán gerinctelenné tesz
Ezt a magát miniszterelnök jelöltnek vizionálót csak a regnáló támogatja, egyértelmű okból !
Botka: Gyurcsány elvtelen volt, Orbán gerinctelenné tesz
Mikor látja meg az MSZP többsége, hogy ez a politika - melyet az utóbbi időben, 1998 óta támogat - a párt széteséséhez, elmorzsolódásához vezet ?

Az rendben van, hogy ' baloldali ' törekvések mentén kellene (!) politizálnia, de akkor a baloldali törekvéseknek megfelelően IS, hathatósan... IS ! Ez nem jellemző, csak a mások kizárása, legyenek azok ilyen, olyan törekvésekkel áldottak !

Így a szájkaratés kijelentgetés csak mint a ' tojás-festés ' - mondaná egy magyar embör - lesz jelen, és sok jó támogató elijesztését eredményezi csak.

Tanulni kellene a korábbi ( említhetjük a korábbi Köztársaság Elnök - i szavazás fiaskóját ! , de sorolhatjuk... ) értelmetlen izmozásból, és a napi politikai erőviszonyok kedvezőbb kihasználására kellene a pártnak törekednie, függetlenül az egyéni kivagyiságtól, hiszen a pártnak még vannak értelmes - korábban sikeres - tényezői, Nekik élére kellene állni egy kedvező fordulatnak az ország érdekében IS !
Gyurcsányék dühös közleményben ekézik Botkát
A mai regnáló ellenzékeként nem a hasonszőrűekkel kellene viaskodni, hanem a regnáló törekvése ellen fellépni - minden fronton.

Vannak a toszaságában olyan - véletlen - kedvezően ható lépései, melyek azonban nem a támogatással, hanem csak (!) a nem támadással kell lereagálni ! Különben a hatalmában való erősítésként hat.

Az ellenzéki erőtér (?) megszerzését csak a saját törekvés kedvező bemutatásával, és nem a mások lejáratásával, utasításával - netán kizárásával - kell elérni minden, a magyarság érdekében tevékenykedőnek !

Azok a személyeskedő megnyilvánulások, mely sokszor éppen az ellenkező hatást váltja ki, nem a jobbat akarókat jellemzi.

Az látható, hogy a volt miniszterelnök törekvése az egyedüli, amely az ellenzéki oldalon nem a tábor minimalizálására, hanem éppen annak maximálására irányul.

A regnáló törekvése által generált egyes hozzászólásokban fellelhető gonoszság pedig csak erősíti a volt miniszterelnök táborát !
Gyurcsányék dühös közleményben ekézik Botkát
A volt miniszterelnök urat lehet szeretni - vagy nem -, de azért egrecírozni ( mit csináljon, mit ne ) azért elég bárdolatlanság, még a politikai térben IS !
Nem szerepelhet Demcsák az ATV-n, amíg nem derül ki, miért sikerült ennyire zavarosra a Szanyi-interjú
Nem tudni ki támogatja, de az amit a reggeli műsor-vezetése során ' művel ' az kritikán aluli. Mintha teljesen fel lenne háborodva, hogy neki itt a beszélgető partnerekkel kell kommunikálni, nem figyel oda senkire, inkább mást csinálna (?)

A média egy köznevelő tényező, és ha ott unott emberek jelennek meg - nem kis pénzért - az az egész népre dehonesztáló lesz !

Sajnos a szerkesztés sok hiányossággal küszködik - hozzáértés szűkében - országosan... IS !
Választ kért a Fidesz, Gyurcsány Ferenctől megkapta!
Csak jól, jót kell kérdezni, máris dőlnek ki a mai regnálók korábbi pénznyelői IS, és nagyon IS azonosak a maiakkal !

Persze azóta a ' tarifa ' jócskán megemelkedett... IS !
Újra lendületben az LMP
Mi az, hogy ' újra ' ?!

Mikor volt lendületben ... ?
Történetének legnagyobb morális válságában a kamara
Amilyen a kormány, olyan a kamarája IS !

Nagyrészt - kevés kivételtől elnézést - tehetségtelen ' pártkatonák ' lepték el a hatalom-közeli beosztásokat, így nem várható értelmes döntés-, szabályozás a hatással bíró szervezetek jó működésében...

Csak a ' tülekedés' ... IS !
Az atomenergia egy elavuló energia
Gondoljátok meg proletárok, nem kellene egy kicsit IS érteni az energia biztosításának mikéntjéhez, hogy arról értelmesen állást tudnánk foglalni ?

Olyan, az ismeretektől igen elrugaszkodott vélemények jelennek meg a média szintjén, ami az ámuló - legtöbben ennyire vannak tisztában a kérdés problematikájával - közvéleményt még jobban egy politikai síkra tereli, a műszaki-, tudományos megoldásoktól eltérítve a témát...

A technológiai fejlődés részben kevesebb, részben több energia igénnyel lép fel a műszaki megoldások széles skálájának felhasználásával, de területileg igen eltérő mennyiségben.

A korábbi - ismert - megoldások több okból (!) IS kedvezőtlenül alakultak (-nak ), ezért az új lehetőségek iránt igen nagy a kereslet, de azok alkalmazásáig a folyamatos igények kielégítése elengedhetetlen. Azok a irányok, melyek a korábbi energia-biztosítások kiváltására alkalmasnak bizonyulnak belátható időn belül csak kis mértékben pótolják azokat.

Ezért felelőtlenül a kérdésben állást foglalni dőreség.

Azok a politikai felvetések - miszerint ezért, vagy azért válik egy ország kiszolgáltatottá -, melyek manapság annyiszor elhangzanak, csak az ijesztegetés szintjén értelmezhetőek, mert bármely oldali beszerzése a szükséges energia-pótlásnak a függőséget megjeleníti, de a világ enélkül nem élhető, mert a teljes önellátás csak a mesében létezhet !
MTI: Orbán a pervesztésre hivatkozva jelenti be az EU-ból való kilépést
Az EU-tól való független politizálási törekvés jellemzi a regnálót - tudjuk miért, ne ellenőrizze senki a zavarosba való matatását, hiszen a hazai lehetőségét ennek már régen törvénytelenné 'törvényesítette ' ! -, de a végletes döntéshez ( a kilépésről ) népszavazás szükséges, ami méd a híveinél IS megbukna.

Látható, hova vezetett a nagy ' demokratikus ' közélet nyomulása, egy bebetonozott diktátori politikai rendszer lett a következménye.

A végletesen szélsőséges - a korábbi ' lesajnált ' rendszerrel szemben - demokrácia nagyobb diktatúra lehetőségét hozta, amit manapság - ismerve a regnáló emberi tulajdonságát - értelmes módon leváltani csak nagyon nehezen lehetséges !
Tíz százalék alá csökkent az MSZP támogatottsága
Érdekes észrevenni, hogy vannak a mai regnálónak hívei, akik aztán ellenzéknek álcázva magukat, az ellenzék törekvéseinek - bármelyiknek, hiába van számtalan útja IS - minden aspektusát megkérdőjelezve a regnáló csodálatos eredményeit ajnározzák !

Egy normális politikai élet - a mai magyar ettől jelentősen eltér, egyoldalúságával - keretében a más, és más probléma-megoldások feszülnek egymásnak, majd a látszólag ' legjobb ' elnyeri a többség támogatását, és akkor ' mindnyájan ' annak megvalósításában tevékenykednek.

A vallásos (! ) egyoldalúság csak félrevezeti a tömeget, és ennek megfelelően a siker nem elérhető.

Egy élhető gazdaságban a résztvevők majd 100 %-a érezhetően egy kedvező környezetben élve azt a maga ' kis ' támogatásával igyekszik egyre jobbá tenni, tevékenységével támogatva annak sikerét... IS !
Tíz százalék alá csökkent az MSZP támogatottsága
Ezek a jelentések ( tudjuk, hova tartoznak az ' intézmények ' ) kizárólag a szavazatok irányítására szolgál, abban a reményben, hogy a bizonytalanokat a biztos nyerőként feltüntetettek felé sodorja !

Ebben - sajnos - van IS valami, mert a pszichózis sok gerinctelen embert a legvadabb tévedésekbe sodorja, mint azt a korábbi választásaikon igazolták. ( ... más népektől eltérően ezért van hazánkban az a sok válás IS ! )

Az egyenes gerincűeknek nem kell foglalkozniuk ezzel a trükkel, csak a váltásra kell koncentrálnunk, és az be IS következik, minden fenyegetés ellenére IS !!!
Aki leghangosabban kiabálja, hogy összefogást, az hazudik leginkább
Ha valaki - legalább - elvégezte az általános iskolát, akkor ( minden jelenlegi politikai zagyvaságtól mentesen, illetve azt nem figyelembevéve ) könnyedén rájöhet a jelenlegi törvényes választás keretében csak (!) az egyéni körzetek többségének megnyerésével van lehetőség többség ( kormány alakítási lehetőség ) elérésére.

Kész ! További sületlenségeket kár terjeszteni, és a cím IS így - enyhén szólva - álságos !

Vagy elégedettek vagyunk a mai magyar közélettel ( mire IS ? ), vagy mindent (!) meg kell tenni a győzelem érdekében a politikai váltáshoz !

A személyeskedésnek pedig sem itt - vagy hasonló fórumokon -, sem a politikai vezetés szintjén értelme nincs !
Putyin díszpolgárrá választása miatt lemond professzori címéről Vajda Mihály
Helyes, többen IS lemondhatnának, és akkor normális ( szakmailag megfelelő ) emberekkel lehet feltölteni az állami beosztásokat az oktatásban, és a teljes közéletben !... IS !
Közműkiváltásra hivatkozva kezdenék meg a fairtást a Rómain?
Az, hogy nem vagyunk ' európai ' nemzet az IS mutatja, hogy a regnálók által bevezetett cinikus, gúnyos, tenyérbemászó hatalmi jelenséget érdemben semmiféle fórumon nem kéri ki magának senki !
A csütörtöki, pénteki - de minden hatalmi megszólalás -, vagy a főpolgármesteri-megnyilatkozások, a levezető elnökkénti szóhasználat elfogadhatatlan ( egyes személyeket, vagy általában az embert sértő ) volta jellemzi országunkat, melyet a tanult emberek nem tarthatnak elfogadhatónak...

Nem csak a gazdaságot, de a magyar (?) emberek egymás közti viszonyát annyira alacsony szintre vitték le, hogy azt nagyon sok idő, és akarat tudja majd az emberség felé kormányozni a távoli jövőben... IS !
Közműkiváltásra hivatkozva kezdenék meg a fairtást a Rómain?
Ez a sunyi banda minden megmozdulásában az emberek félrevetésében jeleskedik - külpolitikai tevékenységében IS -, aztán ' ártatlan ' arccal kérdezi, hogy mi a probléma.

ÉS azt IS más tevékenységének tünteti fel !

Ez nem ügyeskedés - mint azt többen imádják bennük -, hanem egyértelműen aljasság ! Le kellene már szoknunk az embertelenség széles skáláját alkalmazók általános istenítéséről !!!
Ungváry Rudolf: A demokrata Seres esete az antikapitalista TGM-mel
Azok a fogalmak, melyek a ma kialakult politikai életben forognak a rendszerek jelzőinek megfogalmazásában mind egy téveszme szerint egymás mellett kerülnek felhasználásra.

Nevezetesen egyik vitapartnernek sincs igaza a tekintetben, hogy a közbeszédben használt politikai fogalmak egymással összevethetők, egyik, vagy a másik - nem egyértelmű elhatárolódás mentén kialakított képviselői - vélemény-partner által használtak tünnének autentikusnak.

A vitázók a maguk szocializációja szerint - nem egyérteműen (!) - a mások által használt összevetéseket vélik helytelennek, így a használt fogalmaknak igazi értelmezése IS bizonytalanná válva félrevezetheti azokat, akik aztán ezekkel a fogalmakkal csak szőr mentén találkoznak.

Ezért van az a nagy káosz, ami az emberiség értelmes törekvéseit valamilyen piti emberi törekvés martalékává degradálja, elvéve annak még a lehetőségét IS, hogy egy értelmes mozgalom mentén azokat az ellentmondásokat ki lehessen javítani,melyeket a félrevezetett környezet okozott, illetve folyamatosan okoz.

El kellene már vetni azokat a téveszméket, melyek az egyetlen megoldásokat favorizálják, hiszen mind az emberi psziché, mind a valós környezet a Földön számtalan előfordulást produkál, így a problémák megoldásai sem szabhatók egyenruha-szerűen, a változatok egymás mellett élése teljesen ' emberi ' !

Tovább gondolva a múlt eszmei áramlatainak előnyét, hátrányát az általános evolúció valóságával való összevetésben az egész emberiség érdekének megfelelő társadalmak kialakításával lehet csak a homo sapiens tovább élését elképzelni a bolygónkon addig, amíg...
Balog Zoltán arcpirító állítása: Magyarország költi a legtöbb pénzt oktatásra Közép-Európában
Ez a ' .ülye ' miniszter elárulta, hogy mennyit költenek a magyar állampolgárok szédítésére, minden más államtól többet !!! ( ... a plakátok, levelezések - konzultáció néven - költségeit még titkolják IS, de hogy ezt oktatásnak nevezik ?! ... )
Végjáték - Putyin igen, Macron nem - Ebben benne van minden
Szerintem az egyoldalú törekvések soha sem vezettek sikerre, és nem IS az a baj ha egy ország több irányban kereskedik...

A mostani francia elnök törekvése, politizálása pedig csak válaszlépés egy arrogáns politika iránt.

A magyar jelenleg regnáló kormánya viszont lépéseivel generálja azokat a hibákat, melyet aztán nagy harcosságával igyekszik kormányzásnak feltüntetni...

Látható, hogy a rossz törekvések vonzzák a hasonlóan rossz törekvéseket támogatókat, és fordítva IS igaz ez !
Statikusan túltöltött sáskaraj
Ez a tudatlan siserehad fondorlattal ráült az országra, és láthatólag úgy rendezkedett be, hogy igen nehéz lesz őket kiverni , mástól eltérően !