Az Apple nyilvánosságra hozta a harmadik negyedéves, vagyis a 2014. márciustól június végéig tartó időszak pénzügyi eredményeit. Bevétel 2014/Q3: 37,4 milliárd dollárBevétel 2013/Q3: 35,3 milliárd dollárVáltozás: + 6%Elemzői becslés: 38 milliárd dollárApple korábbi előrejelzése: 36-38 milliárd dollár Látható, hogy az Apple kiváló célzási technikáját az elemzők is alapértelmezettnek vették, sajnos ezúttal 600 millió dollárral lejjebb ért a léc, de így is 6 százalékos növekedés ez az egy évvel ezelőtti eredményhez képest. Rekord harmadik negyedév, természetesen. További érdekesség, hogy az Apple táblázata szerint a növekedést szinte teljes egészében Kína hozta össze. Nélküle stagnálás lenne. Nyereség 2014/Q3: 7,7 milliárd dollárNyereség 2013/Q3: 6,9 milliárd dollárVáltozás: + 12% Megint az van, hogy a profit növekedése meredekebb, mint a bevételé, vagyis sikerült a margint tágítani. Valószínűleg erről a szép számban eladott iPhone-ok is tehetnek, mert az utóbbi időben született árcsökkentések aligha. Az egy részvényre jutó nyereség hét negyedéves csúcsára ért Tim Cook szerint. Eladott iPhone 2014/Q3: 35,2 millió db
Eladott iPhone 2013/Q3: 31,2 millió dbElemzői becslés: 35,4 millió dbVáltozás: + 13% Szép. Így fest most az iPhone-eladások statisztikája a kezdetektől, negyedévenként: [...] Bővebben!

Forrás: Appleblog
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.