A Demokratikus Koalíció (DK) szerint választási csalás előkészületeinek gyanúját veti fel, hogy a kormány meg akarja vásárolni a választások informatikai hátteréért felelős IdomSoft Zrt.-t. Molnár Csaba, a DK alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza a cég megvásárlásának szándékáról szóló határozatát. A politikus hozzátette: ha a tulajdonosok nem akarják eladni a céget, kormányhatározattal nem lehet államosítani, törvény azonban erre is lehetőséget teremthet. Az IdomSoft Zrt. 2001 óta működtet állami informatikai rendszereket, így például felel a választások lebonyolításának informatikai hátteréért, működteti a www.valasztas.hu honlapot. A cég egymást követő kormányok szerint jól végzi a munkáját - mondta Molnár Csaba, megjegyezve, hogy a vállalkozás tevékenysége ellen senki sem emelt kifogást.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A kormány most legfeljebb másfél milliárd forintért akarja megvásárolni az IdomSoft Zrt.-t, és a Magyar Közlönyben november elején megjelent határozatban erre december 10-ei határidőt szabott - ismertette. A DK alelnöke szerint ez választási csalások előkészületeinek gyanúját veti fel."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.