A NAV ellenőrei folyamatosan figyelemmel kísérik és lefoglalják az interneten értékesített, eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigarettákat, amelyek illegálisnak számítanak Magyarországon. Az ellenőrök aktívak az online adásvételi csoportokban, és hatékonyan lépnek fel a jogellenes kereskedelem ellen.

Lecsap a NAV – Ezekben az adok-veszek csoportokban vadásznak

Fotó: Getty Images

Bár az ízesítőanyagot tartalmazó elektronikus cigaretta nem kerülhet forgalomba Magyarországon, az internetes csoportokban mégis rendszeresen felbukkannak ilyen termékek. Ezek a hevítéses eszközök ízesített, nikotintartalmú folyadéktöltettel rendelkeznek, és a felhasználás során egyre több nikotint juttatnak a felhasználó szervezetébe.

A NAV munkatársai az elmúlt időszakban is több sikeres rajtaütést hajtottak végre az ízesített elektronikus cigaretták eladóival szemben, még az online csoportokban történő adásvételek esetén is. Az ellenőrök próbavásárlásokat végeznek, és folyamatosan kézre kerítik az illegális dohánytermékekkel kereskedőket. A népszerű online csatornákat és közösségi média csoportokat figyelik, és leleplezik a kereskedőket.

Az elfogásokat követően elindítják a szükséges eljárásokat, és a banki adatok, valamint a futárszolgálatok által nyújtott információk alapján feltárják az eladók korábbi tevékenységét.

Az elmúlt időszakban, az internetes felületekről indítva ellenőrzéseiket, a NAV Hajdú-Bihar, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Győr-Moson-Sopron vármegyei munkatársai is eredményes akciókat hajtottak végre, és csaknem ötmillió forint értékben többszáz, különféle márkájú, illegálisan forgalmazott ízesített elektronikus cigarettát foglaltak le – közölte a Pénzcentrum.

Az elfogásokat követően minden esetben indítanak szabálysértési vagy bűnügyi eljárást. Az eladók számlaadási kötelezettségük elmulasztása miatt is számíthatnak bírságra. Emellett a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága is jelentős összegű, 1 millió forinttól 50 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért.

Forrás: penzcentrum.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Mondhatnám, hogy igen dícséretes a NAV ténykedése, amennyiben mindenkit egyformán kényszerítene az adók megfizetésére, de ez nem így van!
Amíg a hadügyminiszterünk minden adótól mentesülve vághat zsebre milliárdokat, addig mindenki mást elektronmikroszkóppal ellenőriz, és marasztal el!
Tudom tudom, a demokrácia, a jogállam ilyen!
Fideszes olvasatban mindenképpen!!!
mackoka46
Mária anyám hogy mivel foglalkoznak ! Az hogy embereket zaklatnak, kínoznak nem számít, abból nem lesz pénz.
balos
Lassan már lankadót vezetnek be ,ha 1 családban nem fialnak minden évben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.