Az előzetes várakozásokkal ellentétben első fokon a gázszolgáltatóknak adott igazat a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal (MEH) rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során - értesült a Napi Gazdaság.

Az elosztók azt kifogásolták, hogy a MEH eljárása nem felelt meg a földgáztörvény rendszerhasználati díjakra vonatkozó rendelkezéseinek, a jogszabály szerint ugyanis a díjakat az indokolt működési és tőkeköltség, illetve összehasonlító elemzések alapján a legkisebb költség elvének érvényre juttatásával kell meghatározni, úgy, hogy az a cégeket gazdálkodásuk hatékonyságának, illetve a szolgáltatás minőségének javítására, illetve az ellátásbiztonság növelésére ösztönözze - írja a napigazdasag.hu.

A lap információi szerint a bíróság a múlt heti ítélethirdetésében a gázcégeknek adott igazat, a jövő héten lényegében ugyanezzel a problémával az áramszolgáltatók ügyében várható döntés.

A tét nagy, mert ha a bírásági döntés jogerőre emelkedve azt jelenthetné, hogy a fenti, jelenleg a szolgátatók által "benyelt" plusz költséget a cégek joszerűen továbbháríthatnák a fogyasztókra.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
Mindjárt jön egy fidezs-fan, hogy mit vagyunk köcsögök hiszen CSÖKKENTETTÉK A REZSIT !!!
Volt aki bevette, és van aki még mindig ebben a hitben él.
Ha holnaptól a fidesz azt mondja, hogy a kutyaszar kg-kénti ára megegyezik az aranyéval, sok marha ember talicskával gyűjtené a kutyaszart.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@miazavalami: Kellett Neked emlegetni:-)))
marlin
A rezsicsökkentés. hmmm!!
Mert a korábbi csodaszer a "tizenharmadik havi" lett volna(!) , de nem lett, mert közben valamelyik negyednótás szóvivő a nyugdíjak megvédéséről "tolta csasztuskát" - és hát ugye olyan már volt, és a lenyuggerezett idősebb korosztályt sem lehet olyan sokszor hülyének nézni!! Aztán, megint "szart mért" a Nézőpont!!
A Huba meg kitalálta(?), hogy rezsicsökkenés kirántja a Fideszt a szervesanyagból!!
És ezért aztán el kellene magyarázni a "megsegített" önkormányzatoknak, hogy a még jobban veszteségessé váló távhőcégeik és fűtőműveik költségeit majd miből finanszírozzák!!
Az energetikai cégek válaszlépéseit pedig ugye (mi) már el tudjuk képzelni!!
Huba szerint(!) biztosan(!) nem fogják áthárítani a fogyasztókra a veszteségeiket, ugyanúgy, ahogy a tranzakciós adót és a többi különadót sem hárították át!! Vagy nem??
Szóval barom ötletekben nincs hiány, csak a költségvetés szaladt el egy kicsit!!
silber13
@Kutyafüle: És átírja Puccini " operáját, stílusosan " Finglangó kisasszonyra", melynek egyik résiete lesz a Hümmögő kórus.
profon
@silber13: Teeeeeee!!! :)) Kora reggel kávézás közben ?:)
silber13
@profon: És amikor reggelizés közben a TV reklám székrekedésről és ilyesmikről beszél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.