Jelentősen, több, mint 100 százalékkal nőtt a kéményseprési díj, amiről a lakosság nem kapott kellő tájékoztatást - hívta fel telefonon a Zalai Hírlapot felháborodva Becsehelyen élő olvasónk, Balogh József. Megkérdeztük az illetékest, mi az igazság.

Forrás: zaol.hu
Feltöltő: funnygirl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zipper
A "rezsicsökkentéses" trükköt valahol be kell hozni !
zipper
@szaboria1: Bocs, de talán nem olvastad el a cikket:

"A faluban általános a felháborodás, mindenki azt mondja: ez már a tisztességtelenség kategóriája. Megkerestem az illetékes vállalkozást, ahol azt mondták, nem tehetnek róla, belügyminisztériumi rendelet. Hát ha így van, akkor így van, de legalább tájékoztatták volna megfelelően az embereket. Sehol nem lehetett hallani, hogy ezt is megemelik, így aztán sokakat derült égből villámcsapásként ért a dolog."

Ezek szerint nem minden fórumon jelezték...
szaboria1
@zipper: Abban igazad van tisztességtelen kategóriába tartozik. De azt ne mondják, hogy nem hallották mennyire megdrágítják az idén ilyen drasztikusan a díjakat. Még azzal is rémisztgetve voltunk, hogy 14000.-ft is lehet plusza a kémények db díja. Aztán kiderül a 14000.-ft az első beüzemeltetés díja, azaz mérnöki díjjal egyenlő.
szaboria1
@zipper: A tv, rádió, újság hetekig foglalkozott ezzel a témával.
zipper
@szaboria1: Ugye, mondtam, hogy olvasd el a cikket, a betett idézetben benne van, hogy elég sokan nem értesültek erről csak amikor fizetni kellett.

Ez pedig kész röhej:

"A szakember hozzáfűzte, az árral együtt ráadásul változott a szakmai szabályozás is, a kéményseprők munkája ezzel becslések szerint 30-40 százalékkal nőtt. Eztán ugyanis a lakás megfelelő levegőellátását és a füstgáz-paramétereket is ellenőrizniük kell. Másrészt azt is meg kell kérdezniük az ingatlan tulajdonosától, hogy például a gázkészülék mikor volt utoljára felülvizsgálva. Ezek mind pluszfeladatok, melyek eddig nem tartoztak bele a kéményseprő munkaköri leírásába."

Eddig is műszeres beméréssel állapították meg a kellő légáramlás meglétét !
Az meg qrwára leterhelő lehet megkérdezni a tulajt arról, mikor volt bevizsgálva a gázkészülékek !
szaboria1
@zipper: Ne mond már , hogy egy egész falú nem halott róla mikor tavaly hetekig ez volt a téma a médiában. Itt is a propelleren lehet találni hányan szóltunk a témához. Igaz nekünk ősszel van a kéményseprés de már akkor jelezték a drágulást

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.