Mi áll a megdöbbentő beszéd hátterében? A DK-vezér szerint nem zaklatott, hanem ütős volt, a szakértő tudatosnak tartja a rögtön mémmé vált beszédet.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Jo beszed volt. Gy,F. meg mindig mestere a szavaknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@kkalman: Akkor talan azert nem volt ennyire kemeny, mert nem is hitte volna, hogy idaig jut az orszag orban miatt,... Szerintem ha egy kicsit is sejti, akkor maskepp politizal,...Persze, lehet, hogy en tevedek, ...:o))
világlátó
Ahogy nagyon sokan meg sem hallgatták az " öszödi beszédet ", úgy most nagyon sokan nem hallgatják meg ezt a beszédet sem. Pedig enélkül ítéletet mondani, zaklatott, sőt hagymázas szinészi produkciónak nevezni nem érdemes, nem lehet, de nem is tisztességes. Ha mégis próbálkoznak vele, az csak silány, hitvány lejáratási szándék és nem értékitélet. Sajnos a mi népünk könnyen befolyásolható. Szalmaláng természetünk már sokszor okozott nekünk súlyos problémákat. Gyurcsány Ferenc szónoklata Nagy Imre házánál az utóbbi évek egyik legjelentősebb verbális poltikai eseménye lett és még sokáig az lesz. Talán ha többször hallgatná meg a tisztelt hallgatóság, meg-meg állva egy - egy gondolat után, bizonyára megértenék a valódi mondanivalót. Aki csak az indulatos mondatokat, egy - egy köznapi szót, politikustól kissé fésületlen stílust keresi és hallja, annak hiába is üzenhetünk bármit is. Aki csak az ezerszer ismételt és felhasznált ...hazudtunk reggel, délben , este... már szlogenné vált mondatokkal azonosítja GY. F.-et, annak is hiába üzenünk most is. Az ő fülükbe az öszödi beszéd után viaszt dugott a mai uralkodó média, vakító fényt vetített a látásuk elé a az " ország napja."
A beszéd bizonyára előre tervezett, átgondolt és a szónoki tudomány összes kellékét tartalmazó volt. Nem adott lehetőséget az uralkodó nézeteknek a karaktergyilkossághoz.
Mesteri beszéd volt. Vajon mi fog még következni ? Ha őt nem... talán az internet, ahogy most éppen Bulgáriában?
adrenalink
@világlátó: Egy volt MINISZTERELNÖK ilyen stílusú megszólalásaival minősíti magát és a közönség(esség)ét...
világlátó
@adrenalink Sajnálom hogy nem sikerült eljutnom oda, hogy ne ez legyen a reakció. Kétségtelenül igaz a véleményed, de ha alaposan körüljárjuk az elmúlt 4 - 5 - 6 évet, már nem javítana a helyzeten egy kimért, komoly, szépen, diplomatikusan megfogalmazott, úri modorban elmondott szónoklat Nagy Imre háza előtt. Már a parlamentben sem, bár ott még nem hangzott el hasonló stílusu beszéd. Ott bizonyára GY. F. sem ezt és így mondta volna el. Azért ugye nem tételezhetjük fel erről az emberről, hogy falusi kocsmát akarna kreálni az ország házából. Azt is el lehet képzelni erről az emberről, hogy tud úri modorban is tárgyalni, vitatkoni is akár. Azt is feltételezhetjük róla, hogy van elég tárgyi tudása, kreativitása a hazai politika irányításához. Hogy a stílusa nem találkozik sok ember izlésével, az lehet. Ő egy konfrontatív ember, ráadásul olyan korszakát éli a mai magyar politikai élet, ami tele van konfrontációval. Talán érthető, hogy ilyen időszakokban egy ilyen érzelemgazdag , indulatos , temperamentumos ember kommunikációja hevesebb, őszintébb, kevésbé finomkodó. Megnyugtatlak, a többi sem különb, sőt.A képviselőink azt sem tudják melyik lábukra álljanak mert vagy a főnök, vagy a választó előtt kell magyarázkodniok. A szóvivők nem véletlenül szaporodnak osztódással. Nem is szólva azok előéletéről, eddigi munkásságukról, jellemükről, elfogadottságukról.
Nekem nem barátom sem az egyik, sem a másik, nincs is szükségük az én magyarázkodó szavaimra. De így vagy úgy tiszta vizet kell önteni a pohárba, mert most igen zavaros az a víz, tele sok szennyező anyaggal, amit semmiféle modoros, miniszterelnököktől eddig megszokott stílusú mellébeszélésekkel már nem lehet iható tisztaságúvá varázsolni. A magyar nyelv nagyon gazdag és változatos formában lehet eljutni a dolgok megértéséhez. A .." nemzetközi helyzet fokozódik... politikai helyzetértékeléstől eljutottunk a " nem leszünk gyarmat " szólamokig, hevesen és már nem is burkoltan antiszemita válogatás folyik már a parlamentben is,...
kkalman
@Tootsy: Féknek ott volt a nyakán a koalíciós partnere, az SZDSZ. Ők úgy működtek, mint egy belső ellenzék a kormányon belül.
világlátó
@kkalman valóban így volt. Nem fék, de béklyó volt a Kóka féle vonal Gy. F. nyakán és lábán. Akkor még nem sejtettük, hogy nem csak a Szdsz. de saját pártján belül is készült az összeesküvés. Remélem nem tóúlzás azt állítani ennyi idő távlatából, hogy a kiszivárogtatott, mit is beszélek, aljas alattomos módon kilopott öszödi szöveg óráiban már készenlétben állt az a csőcselék, akit később békésen tüntető tömegnek nevezett Navracsics Tibor. Hogy nem nyílt meg a padló alatta.Szóval, , ahogy már többször is neveztem ezt a helyzetet, eladták kilóra ezt az embert, sőt, gondoskodtak arról hogy attól kezdve ez az ember ne rúghasson labdába. Az akkori politikai elit előttem akkor eljátszotta a becsületét. A politika persze már csak ilyen volt, ma is ilyen, sajnos holnap is ilyen lesz. Csak a nyilvánosság, a demokrácia helyretétele, a többpártrendszer, egy tisztességes és helyes új Alkotmány, rendesen fizetett rendőrség, ügyészség, bíróság,valamint korrupció ellenőrző bizottságok minden szinten, végül pedig szigorú rend a pártok finanszírozásában. Ezt véghezvinni, valóban korszakváltás. Gyurcsány Ferencet ezért akkor megbuktatták, a korszakváltást lehet késleltetni, de megbuktatni nem. Egy korszakváltó kormány kell, nem a legfontosabb feltétele ennek, hogy ki lesz a miniszterelnök. Felelős , egymás gondolatait is ismerő néhány miniszter, hátukat egymásnak fektetve, talán képes keresztülvinni ezt a váltást, ami nem egy ciklus alatt valósul meg. Képes lesz e a társadalom követni ezt? NEM lesz egy sétagalopp, egy ilyen 3 év után. A korszakváltásnak is ára lesz.Most még a " rezsicsökkentőket " istenítik.
A reményért is fizetni kell majd. Most a populista szólamok, néhány száz forint vissza és a megállunk a saját lábunkon, ezzel szemben a remény, egy majdani jobb élet reménye, no ezek nem versenyképes ajánlatok. A NÉP a mai pár száz forintot vissza mellett fog dönteni. Lásd vizitdíj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.