A vezetőség úgy döntött, jutalomra fordítja a 2008. évi bérmegtakarítás jelentős részét.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
huebschen
Ezen már tegnap is kiakadtam. Undorító.
tsabeeka
"a mentőállomások vezetőinek javaslatára állították össze"
- tehát akkor a mentőállomások vezetői tuti kaptak
Evikati
Ez máshol is gyakori jelenség. Amit biztosan tudok: kereskedelem, egészségügy, vendéglátás. Mindig szubjektív elbírálás szerint osztanak jutalmat. Kvázi, akinek hosszabb a nyelve, vagy erősebb nyelvcsapásokkal bír, az jár jól.
Ennek ellenkezőjéről is hallottam, de nem jellemző:-(
nanena
Valahogy el kell dönteni ki kap jutalmat. Ők így döntöttek. Amennyiben a döntés nem jó, gondolom nekik is vannak főnökeik, akiknek le kell(ene) vonni a következtetést.
ugyeugye
Sztem itt is a kivitelezéssel van a gond.
Ez a susmus a másik háta mögött... csak arra gondol az ember, hogy vmi nem okay. Ha megérdemli a főnök a jutalmat, miért kell titkolni a beosztottak előtt? Ha meg nem, akkor ne kapjon! Egyébként a jó fizu mellől néha tudni kellene lemondani azok javára, akik ténylegesen is életeket mentenek a hányást meg a vért... stb takarítják nap, mint nap a mentőkben.
nanena
Sztem megfelelő bért kell adni. Az pedig nem jó, ha a vezetők jutalmáról tudnak a beosztottak. Az bármilyen mértékű, csak rossz légkört teremt.
tsabeeka
@nanena: szerintem egy közpénzből működő szervezetnél mindenki tudjon mindenki jutalmáról, a szervezeten kívül is.
Evikati
@tsabeeka: Jutalmat adni nem kötelező, ki kell érdemelni. Nincs is baj azzal, ha a főnökök jó munkájuk alapján kapnak jutalmat. Etikailag kifogásolható viszont, ha egymásnak, vagy saját maguknak adakoznak, a gályázókat meg kihagyják.
Mostanában már nyilvánossá teszik a béreket, prémiumokat, jutalmakat, ha az adófizetők kérik.
Tsabeekának igaza van, a közpénzből elosztásra került javadalmakról miért nem tudhatna mindenki?
nanena
@Evikati: Én nem szeretném, ha a beosztottaim tudnák mennyi az én pénzem. Én sem tudom a főnökömét. A legjobb rendszer az, amikor nem is kell hogy érdekeljen, mert elégedett vagyok a magaméval. Sajnos ez csak egy vágyálom.
Másrészt a jutalmat szerintem csak nyereségből lehet adni. Ha egy vállalat veszteséges és rosszul működik, akkor ne legyen jutalom. Ha meg nyereséges, akkor abból bizonyos mértékig mindenki részesüljön arányosan.
Evikati
@nanena: Vállalatoknál nem tudom, hogyan működik. Költségvetésben dolgoztam 40 évig. ott másként működött. Voltak külső árbevételek, melyeket csak jutalmazásra, illetménykiegészítésre költhettünk. Voltak viszont olyan pénzeszközök, devizabevétel, melyeket csak dologi kiadásra fordíthattunk. Ettől még a "cég" nagyon, de nagyon veszteséges volt.
Nagyon rosszat szül valóban, ha az emberek tudnak egymás bérezéséről, jutalmazásáról. Sok szempontot kell figyelembe venni, ami nem hálás feladat annak, aki a jutalomlistát készíti. Nyilvánvaló, hogy a szakmai gyakorlat mellett a munkához való hozzáállás is sokat számít. Nem mindig az iskolai végzettség utáni besorolás a döntő. Sokan ezt sérelmezik is. Diplomával miért kapott valaki kevesebbet, mint az akinek nincs, de ezerrel hajt. Örülök, hogy már nem kell csinálnom.
nanena
@Evikati: Régi 'szép' időkben összeült a főnök, a párttitkár és a szakszervezetis és eldöntötték ki mennyi jutalmat kap. Lehet, hogy az OMSZ-nél még mindig így megy?
ugyeugye
Nekem pont ez volt tavaly a problémám, hogy ha sza.ul megy az országnak, akkor milyen prémiumokról, jutalmakról plusz pénzekről beszélünk???
Egyébként meg tényleg az lenne az ideális, ha mindenkinek normális fizetése lenne, mert akkor nem kellene jutalom. Nálunk ugyanis mióta a világ világ azt mindig a "csókosok" kapták.
Evikati
@nanena: Nekem is van egy ilyen érzésem:-)
Evikati
@ugyeugye: Ez a világon mindenhol úgy működik, ha egy vezetőnek nagyon magas a havi illetménye, akkor a prémium is magas. Szerződésben foglalják. Ez is jutalom, csak más a neve:-D Lásd MÁV vezetés, BKV vezetés stb. Veszteséget termelnek, a főnök megkapja az éves prémiumot, nem is keveset.
ugyeugye
@Evikati: Ezért nem kellene jutalom, prémium meg a többi...
Mert esetleges igazságtalan és visszaélésekre ad okot.
Mint ebben a cikkben is láthatjuk. Költötték volna a koraszülött mentőkre!
Evikati
@ugyeugye: De aranyos vagy! Hááát, már a világ csak ilyen:-((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.