Több tudósító szerint is patthelyzet alakult ki a bicske vasútállomáson, ahol a Keletiből elindított, menekülteket szállító vonat nem sokkal dél után megállt.

A migránsok nem akarnak leszállni a szerelvényről és a helyi menekülttáborba menni, sőt, a rendőröktől vizet sem fogadnak el, pedig a kocsik lassan több órája állnak a tűző napon.

Patthelyzet az átvert bicskei menekültvonatnál

A rendőrök ugyanakkor nem alkalmaznak erőszakot, és az sem világos, hogy egyáltalán le akarják-e szállítani a még fennmaradt utasokat.

Közben a világ is ismét Magyarországra figyel, a Sky News helyszínen lévő tudósítójának élő bejelentkezése szerint a magyar rendőröknek nincs világos parancsuk arra, hogy mit kezdjenek a menekültekkel. Az egyik kocsiban tartózkodik egyébként a CNN tudósítója is.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Legyen része mindegyiknek ilyenben amelyik kitalálta ezt az aljas húzást !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@mate03: Szeretnék már egyszer arról olvasni, hogy mate03 önfeláldozó módon felkínálta lakását, házát a menekültek részére. Mert szemében a menekült inkább megérdemli a jólétet, mint saját önmaga.
Hiszen ez bármikor megtörténhet, ha azt tenné a kormány, amit a te javasolsz: hogy nyugodtan engedje útjukra a migránsokat iratok nélkül, hogy azok kedvükre mászkálhassanak Európában. Ha most enged nekik a kormány, csak abban, hogy a törvényeket hozzájuk igazítja - ami egyébként rád és rám és minden itt élőre és itt tartózkodóra vonatkozik, - akkor mi garantálja, hogy legközelebb nem azzal áll elő egy migráns (csoport vagy család vagy személy), hogy neki megtetszett ez vagy az a ház, kert, nyaraló, és mostantól ő ott akar élni! És akkor a régi tulajdonosnak kötelessége lesz átengedni, mert nem akar ellenségeskedést, nem akar konfrontációt, nem akar zavargást és különben is szegény menekülteken segíteni kell...
Míg mi itt törvények szerint élünk (legalábbis a normális többség), addig a most érkező ismeretlen eredetű és célú személyek mitől lennének nálunk többek azáltal, hogy őket felmentjük a saját törvényeink betartása alól?
rugacs
@mate03: Miért kellene segíteni olyan embereknek, akik nem mernek a törvényes határátkelőn az országba kéretőzni, ehelyett titokban és törvénytelen úton teszik ezt, pedig menekültnek mondják magukat.
Akik a célország törvényeit már itt a határon érkezésük után mereven és állhatatosan elutasítják? (Németországra és Magyarországra is az Unió beutazási törvénye vonatkozik)
Miért kellene segíteni olyanokon, akik titkolják személyazonosságukat?
Ez mind arra utal, hogy olyan okokból kifolyólag nem akarják ezeket, mert valahol valamit már elkövettek, vétettek a törvény ellen, esetleg bűnözők, de az sem kizárt, hogy valójában terroristák. A tetteik legalábbis erre utalnak, nem az ellenkezőjére.
Még az sem kizárt, hogy többségük ellen már köröző vagy elfogatóparancs van kiadva, vagy már ki vannak tiltva az Unióból korábbi vétségük miatt, esetleg ember ellenes tetteket követtek el hazájukban. Honnan lehetne tudni, hogy ezek a szírek nem azok a szírek, akik biológiai fegyvert vetettek be saját honfitársaik ellen? Honnan lehetne tudni, ezek az afgánok nem tálibok?
Te mint profi liftszerelő képes vagy erre, vagy egyszerűen csak úgy gondolod, hogy mindez nem lényeges szempont? Miért ne jöhetne ide bárki és bármi ürüggyel, jöjjenek ezek, aztán jöjjenek az afrikai menekültek (ők is vannak vagy 20 millióan, de lehetnek akár 10x annyian is), aztán szép sorban átengedjük egész Európát a világ menekült áradatának az emberségesség nevében! Mi meg majd kitelepülünk a Holdra...
Ez a nagy ötlet, szaki?
rugacs
@szaboria1: Már csak az a kérdés, hogy hivatalos vagy magánakció? Mert az utóbbi nem megoldás, mert akkor ők is embercsempészetet készülnek elkövetni.
Bercifiu
@Tekla: Teljesen igaz az állításod, de én a történtek előzményét figyelembe véve, az USÁBA küldeném őket. Egyék amit megfőztek.
Sajnos ez fizikailag lehetetlen, de azért írnák egy szép levelet Barackosnak, hogy b...sza meg amit csináltak.
mate03
@rugacs:! Görögországra nem vonatkoznak az EU-törvények!?Eddig a kormány minden EU-törvényt megszegett ,vagy megpróbálta! Most mire ez a nagy törvény követés!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.