Egy békásmegyeri panelház tárolójában két hatalmas zsáknyi kézbesítetlen levélre bukkantak a lakók.

A házban lakó Polgári Bernadett találta meg a leveleket, aki szerint az a fiatal kézbesítő hagyhatta őket ott, aki rendszeresen jár a házba az egyik idős ember kutyáját sétáltatni.

"Pénteken lejöttem, és két, hatalmas, combközépig érő zsák levelet találtam. Minden volt köztük: magánlevelek, számlák, bankszámlakivonatok, csupa fontos és bizalmas irat. A címzettek szintén harmadik kerületiek, de a lakótelep másik felén laknak."

Több ezer levelet dugott el a budapesti postás

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A zsákok darabja legalább 40 kiló volt. A ház gondnoka szerint nem ez volt az első eset.

"Hónapokkal ezelőtt én is találtam gazdátlan leveleket a tárolóban. Amikor találkoztam a fiúval, szóltam neki, hogy vigye innen azokat! Akkor nyom nélkül eltűntek a borítékok" – mondta a Blikknek Liposinovits Klára gondnok.

Berkes László nyugalmazott rendőr alezredesnek segít a fiú kutyasétáltatóként.

Ő azt mesélte a lapnak, hogy a fiú régebben közmunkásként dolgozott. Nagy nehezen szerezte ezt a postai állást.

"Panaszkodott, hogy sok munkája van: esőben, szélben, hóban biciklivel kell kihordania a sok levelet."

Ha a levelek között határidős számlák is voltak, amiket a címzett nem tudott befizetni, emiatt bizonyíthatóan kára származott, akkor a Magyar Postának kell viselnie a felelősséget még akkor is, ha nem a cég, hanem dolgozója hibázott – magyarázta a lapnak dr. Kamarás Péter jogi tanácsadó.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Na ezért (is) jobb elektronikus módon "érintkezni" a szolgáltatókkal. Már ahol lehet, a víz társaságok nagyon elmaradottak ezügyben. A Kalocsavíznél tavalytól (2016) van egyáltalán csekkes fizetési lehetőség (legalábbis pl. Dusnokon)!!! Előtte Marika néni szedte a kézpénzt...
Bajavíznél már legalább 10 éve van csekk, e-számla, vagy bankkártyás fizetés "még" nincs, igaz óraállást már lehet bejelenteni...
bajaviz.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.