„Tényleg nagyon nagy gáz van” – kezdte válaszát Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórház főorvosa a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arra a kérdésre, hogyan bírja az egészségügy a terhelést ebben a kritikus helyzetben.

Zacher Gábor: „Tényleg nagyon nagy gáz van” – Erre kér mindenkit húsvétkor a toxikológusFotó: MTI / Mohai Balázs

Tényleg nagyon nagy gáz van

– mondta Zacher Gábor a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a járvány miatt túlterhelt egészségügyi ellátórendszerről.

A hatvani kórház Covid-osztályán dolgozó toxikológus szerint az „egészségügyi kapacitás nemhogy a végét járja, hanem túl van ezen”.

A dolgozók még tartják magukat, de újabb és újabb emberekre lenne szükség

– tette hozzá Zacher,

Úgy véli, a megoldás csak az oltás lehet, ezt nem győzi elégszer hangsúlyozni.

Drámai, amikor úgy megyek be vizitelni egy kórterembe, hogy az ott fekvők szinte mindegyike a gyerekem lehetne. Ilyennel azért nem találkoztunk

– fogalmazott.

Kedden csak a nappali időszakban 44 beteg fordult meg a hatvani kórház sürgősségi osztályán, pedig ez csak egy városi kórház, nem egy megyei centrum. Az esetek kétharmada volt Covid-gyanús vagy már igazoltan fertőzött.

Mint elmondta,

hatalmas pszichés megterhelés alatt is vannak az egészségügyi dolgozók, hiszen a halálhíreket közölni kell a hozzátartozókkal, vagy éppen felhívni őket, hogy jöjjenek be elbúcsúzni a betegtől.

Ez persze mindennapos az egészségügyben, de ilyen sok haláleset mellett „úgy érzik magukat, mintha minden egyes nap tömegbaleset történne (…)

Megszokni nem lehet, belefásulni pedig nem szabad

Zacher végezetül arra kért mindenkit, hogy

csak a legszűkebb családi körben ünnepelje a húsvétot.

Forrás: 24.hu, klubradio.hu

Címlapkép: MTI / Mohai Balázs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.