Négyemeletes házban gyulladt ki egy negyedik emeleti lakás, 11 embert mentettek ki a tűzoltók, több embert magasból mentő szerek segítségével szabadítottak ki a szorult helyzetből.

Egy négyemeletes társasház egyik negyedik emeleti lakásában ütött ki tűz szombaton éjjel a fővárosban a X. kerületi Harmat utcában, a katasztrófavédelem közlése szerint többen a tetőre menekültek a lángok elől, amelyek a lakás három helyiségében tomboltak.

A tetőről mentették az embereket a fővárosi lakástűzben

Fotó, címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók a közlemény szerint, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, két vízsugárral fojtották el a lángokat.

A tetőről mentették az embereket a fővárosi lakástűzben

Mentők látják el a kimenekített embereket 2021. május 1-jén este a X. kerületi Harmat utcában, ahol tűz keletkezett egy társasház negyedik emeleti lakásában. A tűzoltók tizenegy embert menekítettek ki a házból.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az épület tetőtéri teraszára menekült tizenegy embert, akik közvetlen veszélyben voltak, a tűzoltók kimentették.: három embert mentőálarcban, a lépcsőházon keresztül kísértek le, nyolc embert pedig magasból mentő szerek segítségével hoztak le. A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobil labor harminc méteres körzetben méréseket végzett, de veszélyes koncentrációt nem mutatott ki. 

Az MTI információi szerint 12 személyt a helyszíni ellátásuk után füstmérgezés gyanúja miatt toxikológiai osztályra szállítottak.

Forrás: katasztrofavedelem.hu, mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.