A NAV az adótraffipaxban előre jelzi, hogy melyik héten éppen milyen szolgáltatói szektort ellenőriznek, ám azt is hozzáteszik, hogy a bejelentett települések és üzletek mellett bárhol máshol is megjelenhetnek ellenőrizni.

Az uzletem.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán elérhető ADÓtraffipax aloldal információi alapján arról írt cikkében, hogy 2022. 4 hetében hol és mikor várható a NAV ellenőrzése az országban. 

Fontos figyelmeztetés: itt csapnak le a NAV-ellenőrök január végén

Fotó: Illusztráció/Facebook/NAV

A NAV az ellenőrzések előzetes bejelentésével ugyanis arra kívánja ösztönözni a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, és önszántukból javítsák az esetleges hibáikat. Emellett viszont a NAV bárhol és bármikor figyelmeztetés nélkül is megjelenhet, ezt nem szabad elfeledni.

Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2022. január 24. és február 4. között Budapesten ellenőrzik a szépészeti-, és fizikai közérzetet javító szolgáltatókat. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják – olvasható a NAV honlapján.

Az igazgatóság munkatársai 2021. júniusa óta ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Bács-Kiskun

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 24. és február 6. között a ruha- és cipőértékesítőket ellenőrzik. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. 

Baranya

A NAV baranyai munkatársai január 24. és 30. között kedden Pécsett, a kisállatboltokban, szerdán Siklóson a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, csütörtökön pedig Pécsett, a kávézókban ellenőriznek.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 24. és 28. között ellenőrzik az online pénztárgépek adatkommunikációját Miskolcon, Ózdon, Tiszaújvárosban, Sátoraljaújhelyen, Szerencsen és Mezőkövesden. Ezentúl vizsgálják a nyugta- és számlaadást és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását.

Fejér

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 24. és 28. között az alábbi településeken ellenőriznek:

január 24. (hétfő) Dunaújváros

január 25. (kedd) Mór

január 26. ( szerda) Pázmánd

január 27. (csütörtök) Pusztaszabolcs

január 28. (péntek) Nádasdladány

Az igazgatóság kollégái ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. A közzétett információk nem zárják ki, hogy a revizorok a megye másik településein is ellenőrizenek.

Hajdú-Bihar

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 26-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. januárban a megyei vendéglátóhelyeken, éttermekben, gyorséttermekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 4. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

január 24. (hétfő) Martfű és környéke

január 25. (kedd) Jászberény és környéke

január 26. (szerda) Szolnok és környéke

január 27. (csütörtök) Tiszafüred és környéke

január 28. (péntek) Újszász és könyéke

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 24. és 28. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. 

Nógrád

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. január 24. és 28. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

január 24. (hétfő) Pásztói járás,

január 25. (kedd) Balassagyarmati járás,

január 26. (szerda) Szécsényi járás,

január 27. (csütörtök) Salgótarjáni járás,

január 28. (péntek) Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a sörözőkben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 4. héten azokat az online pénztárgépeket ellenőrzik, amelyek szüneteltetését vagy újra üzembe helyezését – a beérkező adatok alapján – elmulasztották az üzemeltetők.

A revizorok továbbra is ellenőrzik év végi leltárak meglétét, valamint az építőiparban a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét.

Tolna

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 24. és 28. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2022.01.24.: Nagymányok

2022.01.25.: Paks

2022.01.26.: Dunaföldvár

2022.01.27.: Tamási

2022.01.28.: Szekszárd

Zala

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 19. és február 6. között a ruha-, cipő-, és a távol-keleti árukat értékesítőket ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Forrás: uzletem.hu, nav.gov.hu/nav/adotraffipax

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok