A verőcei hajókatasztrófa egyik áldozatának, Boginak a nagymamája mesélt imádott unokájáról és arról, hogy a lány szüleinek kellett azonosítaniuk a holttestét.

Közvetlenül a hajóbaleset előtt nem sokkal még boldogan posztolta eljegyzési gyűrűjét közösségi oldalán Boglárka, a verőcei hajótragédia egyik legfiatalabb áldozata – írja a ripost.hu.

Hajóbaleset: összeszorul a szív a gyászoló nagymama vallomásától

A hajóbalesetben elhunyt Boglára nagymamája mesélt unokájáról/Fotó: MTI/Lakatos Péter

Mint arról a propeller.hu is beszámolt, a 20 éves fiatal nő egyike volt annak a nyolc fiatalnak, akik motorcsónakjukkal összeütköztek a szállodahajóval Verőcénél.

A hajón utazók közül egy olasz férfi súlyos sérülésekkel a partra úszott. A kapitány, E. Adrián és Boglárka holttestét nem sokkal később megtalálták. Öt eltűnt fiatalt még keresnek. Közöttük van Boglárka szerelme, Márton is. A pár aznap életük legboldogabb perceit élte át: Márton megkérte Boglárka kezét, amire a fiatal hölgy igent mondott.

A lány nagymamája, Terike a Ripostnak megszólalt. Elmondta: az egész család teljesen összetört. Mint mondta, unokája fantasztikus fiatal nő volt, akit mindenki szeretett.

„Ezt nem lehet felfogni, sem elfogadni. Nem tudom, hogyan éljük túl ezt a szörnyűséget”

- mondta a lapnak könnyes szemmel Bogi nagymamája. Terike szerint unokája sosem volt még boldogabb, mint aznap. A két fiatal együtt járt egy szegedi erdészeti technikumba Bogi még a városba is leköltözött azért, hogy az iskolába járhasson.

„Ez érdekelte igazán, de ilyen iskola nincs a környéken. Ezért ő inkább leköltözött vidékre, és kollégiumban élt. Jó tanuló volt, szerette az iskolát, nagyon várta a közös jövőjét Marcival”

- mondta elcsukló hangon a nagymama. Terike úgy tudja, a fiatalok rengeteg időt töltöttek együtt, komolyan vették tanulmányaikat és a közös jövőjüket is.

„Nem volt bulizós, alig járt el, ha igen, akkor sosem volt kicsapongó. Annyira szerette őt mindenki! Nem tudjuk, hogy mi történhetett aznap”

- mondta Terike, majd hozzátette, hogy ők reggel tudták meg a szörnyű híreket.

„Szombaton boldogan ment el a barátaival, senki, még rémálmában sem gondolt volna arra, ami történt. Reggel a rendőrök értesítettek minket... Nem tudjuk felfogni, nem akarjuk...A menyem és a fiam is össze vannak törve, ahogyan Bogi két testvére is. Imádták egymást. A fiam tipikus lányos apuka, királylányként tekintett Bogira. Nem tudom, hogyan tudjuk ezt majd feldolgozni. Még a kertben sem tudok dolgozni, nem tudok semmit csinálni

- sírta el magát a nagyszülő.

Terike elmondta azt is, hogy fia és menye épp a rendőrségen vannak, életük legfájdalmasabb feladatát kellett, hogy teljesítsék: feltehetően imádott lányukat kellett azonosítaniuk.

Forrás: ripost.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.