Összesen több mint 23 millió forinttal biztosították felül Tatárszentgyörgyön a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesének a házát, amely április elején gyulladt ki és égett le. Az ügyben tart a nyomozás, elkészült viszont az ingatlan-szakértői jelentés, amely szerint a ház és a melléképület 4 millió 8 százezer forintot ért. Korábban kiderült: az épületeket összesen több mint 28 millióra biztosították.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, április 7-ére virradóra kigyulladt Tatárszentgyörgyön egy lakóház, a tűzeset körül már akkor több gyanús jelet találtak a rendőrök. Az egyik ilyen, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat. Mivel a településen korábban történtek romák elleni támadások, ezért elsődlegesen itt is felmerült a hasonló indíttatású bűncselekmény gyanúja, mert a ház tulajdonosa a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese volt.

Később kiderült, hogy a házra 20 millió forintos, a melléképületre több mint 4 millió forintos és az ingóságokra is négy és félmilliós biztosítást kötöttek. A rendőrség vizsgálta az "öngyújtogatással" kapcsolatos szálat is.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ügyben elkészült az ingatlan-szakértői jelentés. Ezek szerint az épület 4 millió forintot, a melléképület 8 százezret ért. A rendőrség egyelőre nem vont le következtetéseket, további szakértői jelentésekre várnak, ilyen például a tűz okát és körülményeit felfedni hivatott végleges tűzvizsgálati jelentés. A nyomozás még tart, de a hiányzó jelentések is hamarosan elkészülhetnek.

A házat biztosító társaságnál a Független Hírügynökség megkeresésére később ígértek tájékoztatást.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
antjud
Emlékezzünk csak vissza,a fekete árpádsávos jeap-re kedves rasszistásos KolompáRorbánc...
xu
@jbjanos: A gyulladáshoz kell egy időben, egy helyen: gyulladási hőmérséklet, gyúlékony anyag és oxigén. Öngyulladás is bekövetkezhet, ha a szenet másfél méter magasan kupacolják fel! Ezt mondja a műszaki tudomány!
Okosabb lettem! A társadalom tudomány ismeri a biztosítási öngyulladás fogalmát is!
Megint okosodtam!
Integráljanak be engem is ebbe a körbe, hogy a simlit is megtanulhassam!
antjud
Emlékeznek még? Tatárszentgyörgyön egy 28 éves apát és a 5 éves kisfiát sörétes fegyverrel gyilkoltak meg, miután valószínűleg Molotov-koktéllal felgyújtották a házukat. A rendőrségi nyomozás állítólag gőzerőkkel folyt, a tettesre, tettesekre 10 milliós vérdíjat tűztek ki. Közben megindult az ügy politikai üggyé dagadása is, természetesen számtalan találgatással.

A bíróság elé állított Kolompár Orbán, OCÖ vezér és Mohácsi Viktória, az SZDSZ EP-képviselője rögtön a helyszínen volt, és nyilatkozataikban élesen elítélték "a roma család elleni" támadást. Kállai Ernő ombudsman is megkongatta a vészharangot, Lévai Katalin az MSZP cigányfelelőse pedig már a társadalmi türelmetlenségre utalt. A pártok némán hallgatnak, a Jobbik szólalt meg egyedül, követelve a tettesek kézre kerítését. Az igazi kérdés azonban nem az, hogy milyen származásúak voltak az áldozatok, hanem az, hogy milyen származásúak voltak az elkövetők.

Az eset után néhány nappal szerkesztőségünkhöz olyan információk jutottak el, amely szerint az áldozat családja olyan dologba keveredett, amelybe nem kellett volna. Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint olyan helyről loptak, amellyel megsértették egy környékbeli bűnöző csoport érdekeit. A Tatárszentgyörgytől mindössze 7 kilométerre lévő Örkény cigány maffiájától az egész környék retteg. Lehet, hogy ők állnak az állatias gyermekgyilkosság mögött?

Mai napon -nem megerősített információink szerint- a rendőrség elfogta az elkövetőt, aki a szintén cigány. Ez persze a hírekből kimarad. Mohácsi és Kolompár újfent melléfogott. Ezen sem lepődünk meg.

barikád.hu

basatu
Na hol is van az SZDSZ a maga kis rasszizmusával? Miért nem kérnek már bocsánatot az elkövetett bűneikért.Mert ugye már több esetbe bebizonyosodott hogy közönséges bűncselekmények történtek a roma ügyekbe ,és ezeknek semmi rasszista indíttatása nincs.
rodeotigris
Hol marad a nyílt bocsánat kérés ilyen esetben, hogy megalapozott vádak nélkül, rasszistázuk a magyarokat?

A biztosítási család a cigányoknál nem minősül bűncselekménynek?

Egyedül a Jobbik kereste az igazságot a többiek csak olajat akartak borítani a tűzre.Most, hogy kiderült a tüzet cigányok rakták most meg oltanának és mindenki sunyog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.