Bélabá

Washington tombol az Orbán–Hszi-találkozó miatt, figyelmeztetést küldött
Kínát, Oroszországot démonizálják, és hisztériázik az USA. Ki is vetett be atombombát civilek ellen? Kína? Oroszország? Usa se jobb egyiknél sem. Lásd Vietnám, Korea, Afganisztán, és főleg Irak.
Drágább lesz a bankolás is – Mutatjuk, melyik bank mennyit emel
A készpénzhasználat a drága, ugye? 2-3 hetet csak azért dolgozik az ember egy évben hogy a saját keresetéhez hozzájusson. Kötelezővé kellene tenni hogy MINDEN vállalkozó készpénzben fizesse ki a dolgozóit. Erre van jelenleg is lehetőség, csak a lustaság az akadálya. Bankoljanak drága pénzen azok akiknek vagyonuk van. A melóst meg ne húzzák le mondvacsinált hazug ürügyekkel. Drága a készpénz ? A kárya infrastruktúra, frissítései, készülékek, energiafelhasználás a számítástechnikai háttér stb biztos ingyen van.
Berobbanhat a 3. világháború: ha Putyin lenyomja Ukrajnát, a NATO-nak muszáj lesz visszaütni
@simmering73: A franciák is lenézték az oroszokat. Ráfizettek. A németek is lenézték őket. Ráfizettek. Én annak idején mikor a barátaink voltak, voltam velük közös lőtéren harckocsi lövészeten. Brutális volt a fegyelem, a szervezettség náluk. Szóval. Tapasztalatból mondom hogy jobb nem lenézni őket. Mert harcolni nagyon tudnak. Voltam NATO katona is, más a harcmodor a NATO-ban. Az orosz cuccok fejlettek, strapabíróak, hülyeség tűrőek, igaz a kényelemre nem sokat adtak. A NATO cuccok kényelmesebbek, takarékosabbak, de érzékenyebbek a körülményekre, a kezelői hibákra. Jobb lenne a béke, és nem letesztelni melyik a jobb Én a béke pártján állok, és sajnálom az amerikai profit érdekében húsdarálóba küldött ukrán katonákat.
Berobbanhat a 3. világháború: ha Putyin lenyomja Ukrajnát, a NATO-nak muszáj lesz visszaütni
@Yoda69: Ne nézd le az oroszokat, súlyos hiba. Azért élnek nagy szegénységben az oroszok, mert a nemzeti jövedelem nagy részét fegyverkezésre fordítják!
Már 1950-ben volt giroszkópos lövegstabilizátoruk, szputnyikot lőttek fel, 1960-ban kidolgozták az ágyú töltő robotot relékkel végálláskapcsolókkal, de megoldották. Az elmúlt 60-70 évben sem tétlenkedtek fejlesztések terén. Emlékszel az U2 kémrepülőgépre? Na azt is benézték az amerikaiak. A lopakodóra is biztos van már megfelelő radarjuk.
Én biztos nem kockáztatnék, és az amerikaiak se olyan hülyék hogy megpróbálják.
Addig örüljünk amíg nem dobnak le atomot. A világ épeszű fele soha nem bocsájthatja meg a Hiroshimában és Nagaszakiban brutálisan meggyilkolt nőket, gyerekeket, civileket.
Berobbanhat a 3. világháború: ha Putyin lenyomja Ukrajnát, a NATO-nak muszáj lesz visszaütni
@Yoda69: Szerinted az orosz légvédelem sakkozik, keresztrejtvényt fejt, vagy figyeli az orosz légteret? Nem olyan egyszerű lebombázni mint Hiroshimát vagy Nagaszakit. És valószínüleg az atomrakéta észlelésekor már indulnának New Yorkra meg Washingtonra a válasz rakéták.
Rémlátomás – Ha az oroszok legyőzik és elfoglalják Ukrajnát, ezerszer rosszabb lesz a kárpátaljai magyarság sorsa
Én éltem az orosz megszállás alatt. Jobban, szabadabban mint most. Amikor Ukrajna orosz kézen volt (Szovjetúnió része) akkor sem volt rosszabb a nemzetiségek helyzete mint az ukrán időkben. Az oroszokat démonizálják, és lenézik. Mint mindig. A világ nyersanyag készletének a zöme náluk van. Úgy gyártják a harckocsikat (olyan tempóval) ahogy a németek az opeleket. Nem nagyon hiszem hogy egy drónt bonyolultabb szalagon gyártani mint egy harckocsit. Ukrajna az amiknak jó befektetés. Ezt ki is nyilatkozták. Nem az ukránok érdeklik őket, hanem hogy pénzt csináljanak az elavult cuccokból. Ők is tudják hogy az ukránok nem fognak győzni. se ember, se nyersanyag nincs hozzá. Ez az én véleményem. Nincsenek rémálmaim attól ha az oroszok győznek, ez várható. A kérdés csak az hogy Ukrajna mennyit veszít.
Mit művelsz, Izrael?! Gyermekek és anyák tízezrei haltak meg a gázai háborúban
Ha már a tényekkel nem lehet mit kezdeni, akkor jön a csúsztatás, személyeskedés. Ez igen!
Mit művelsz, Izrael?! Gyermekek és anyák tízezrei haltak meg a gázai háborúban
Szörnyű, hogy az USA, és Magyarország is támogatja a népirtást.
Ha lenne egy kis gerinc az EU-ban, olyan szankciókat kapnának mint az oroszok.
El kell ismerni Palesztínát, és a tömeggyilkos Izraeli katonák helyett békefenntartóknak kellene rendet tenni.
Durva követeléssel állt elő Dúró Dóra
@izéke: Ez is hülyeség. Mutass már egy bankot ahol havi párszáz forint a számlavezetési díj 100 ezer ft nyugdíjnál. És a kártyadíj? a Kp felvételi díj? Alapon 5-15 ezerrel lehúznak a bankok minden embert havonta azért hogy a saját megkeresett pénzükhöz jussanak.
Durva követeléssel állt elő Dúró Dóra
@izéke: ez egy nagy baromság, a sok elektronikai kártyaleolvasó kütyü ingyen van??? a temérdek iungyenélő fizetése a bankokban ingyen van A kp nyomtatás jóval olcsóbb mint az elektronikus kártyakiszolgáló rendszer üzemeltetése, és kevesebb energiát is fogyaszt
Durva követeléssel állt elő Dúró Dóra
@izéke: a banki utalások nélkül is nagyon jól megvoltunk. Csak a bankok profitja miatt van szükség banki hókuszpókuszokra. Sok 10 ezret lenyúlnak a teljesen haszontalan "szolgáltatásokért". Az átlag embernek készpénzre van szüksége az élethez, nem bankokra.
Átneveztek egy teret Budapesten
@Nyírfa: Nem tudom milyen lenne, amióta élek, bő fél évszázada inkább üldözők voltak mint üldözöttek. Biztos jobban élnék, ha csak azért kapnék juttatásokat, kárpótlást, világháborús jóvátételt a mai napig is, mert zsidó vagyok. Azért nem vonhatnának felelősségre háborús bűnökért mert zsidó vagyok. Ha bárkit mocskolhatnék, nem vonhatnának felelősségre, mert gyűlöletbeszédet zsidó nem követhet el. Hát most biztos nyugodtabb, gazdagabb, szabadabb lennék, ha zsidó ember lennék.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@emerencia: Egyszer biztosan elkaptam, 3 nap láz + 4 nap megfázásos tünetek. 10 nap karantén. 3-4 szempont szerint veszélyeztetett vagyok, oltást egyet sem vettem fel. Szerintem nagyobb a füstje mint a lángja, kicsit túl van lihegve. Ennek ellenére aki fel akarja venni az oltást azt oltsák be Covid ellen is kell hogy legyen kéznél minden háziorvosnál vakcina és influenza ellen is. Vagy legalább a gyógyszertárban.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Giovanni Alba: Teljesen jogos, de az orr kiszűri a legtöbb szennyeződést. Én sem akarok parttalan vitát, aki biztonságban érzi magát maszkban az hordja bátran, a magam részéről nem fogom, és remélem nem lesz kötelező.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Sakk Matt: Szerintem kevesebb, ha nem szállna ki akkor lenne több ;) Jelzem jelesre érettségizem anno matekból :D
Átneveztek egy teret Budapesten
A megoldás az lehetne hogy elismernék Palesztínát, Izrael kivonulna a több mint 50 éve megszállt területekről, felszámolnák az illegális telepeket, a határnál pár kilométeres ütközőzóna kellene amit az ENSZ békefenntartók felügyelnének. Így Izrael nem önbíráskodhatna, és ezzel nem szerezne több "antiszemitát", sőt ha a palesztínok az ENSZ erőket támadnák, még szimpatizánsokat is szerezne, akár engem is. Nem a zsidó vallással vagy a zsidókkal van bajom, hanem a megszállással, a palesztínok fél évszázados nyomorban tartásával. Én békét szeretnék a közel-keleten is.
Átneveztek egy teret Budapesten
@Nyírfa: Mint telepes a megszállt területen, vagy mint helytartó valamelyik vazallus országban, vagy mint lakos Izraelben, vagy mint irányzó egy Merkavában ?
Átnevezték Dohány utcai zsinagóga előtti teret az izraeli háború miatt
Hogy segítsek a Mazsihisznek az amerikai hasonlatokkal: A palesztínok meg olyanok Izraelnek, Mint az indiánok az Egyesült Államoknak.
Átnevezték Dohány utcai zsinagóga előtti teret az izraeli háború miatt
@Shikari: Ezt mindenki tudja, de nem szabad beszélni róla mert az már antiszemitizmus :( Egy gyarmaton nem szabad kritizálni a gyarmattartót, akármit csinálhat.
Átnevezték Dohány utcai zsinagóga előtti teret az izraeli háború miatt
Mivel cenzúrázva lett a bejegyzésem ezért megpróbálom árnyaltabban leírni: több mint 50 éve megszállt területen, ahol 80% munkanélküliség mellett csak az ENSZ tilalma ellenére létrehozott kibucokon van munka, hiába akármennyi ember lemészárlása, nem fogják megszeretni Izraelt.
Átneveztek egy teret Budapesten
Több mint 50 éve megszállt területen ahová senki nem akar befektetni, mert nem biztonságos, ezért 80 % feletti a munkanélküliség, vajon mennyire lehetnek elkeseredve az emberek? A maradék 20% meg az illegálisan létrehozott zsidó telepeken dolgozik, ahonnan elűzték a palesztínokat a földjeikről. A politikusaink meg csontig nyalnak Izraelnek. Ha a családomat, rokonaimat irtanák, gettósított területen tengődnék évtizedek óta, nincs pénz, munka orvosi ellátás, étel, víz stb. vajon hogy viselném?
„Őrület a vicctábornok országában” – Ekkora a baj a hadseregben?
@lampa laz: Köszönöm hogy újra leírtad amit én is :) A Fidesz bűnének írtam. Bocs ha félreérhető volt.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Pusztai: Mennyivel csökkent a fertőzések száma a maszk viseléssel? Az oltásokkal? A kijárási tilalommal? Semennyivel. Nézd meg a statisztikákat. Én vettem a fáradtságot és néztem. Semmilyen kimutatható hatása nem volt egyiknek sem. Szerintem az a laposföld hívő, aki a számokkal, statisztikákkal (valósággal) ellentétes dolgot próbál besulykolni.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Giovanni Alba: Köhögni, tüsszenteni a maszkban érdekes mutatvány lenne. Azt mindenki maszk nélkül oldja meg. Aki kultúrált zsebkendőbe végzi, aki nem az meg az általad leírtak szerint végig fertőz mindenkit ahogy leírtad. Akár van maszkja akár nincs. Műtét közben megsérül a vírusok által áthatolhatatlan védőrétegünk, a bőr, ezért ott valóban mindent meg kell tenni hogy ne juthasson se izzadtság, se vírus, se baktérium a nyílt sebbe.
Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést
@Giovanni Alba: Biztos nem fér ki a 300 nanométeres Covid vírus a 90 000 nanométeres szálak közti réseken. Áltassák csak magukat a maszkos fanok. Az első, nem manipulált WHO jelentés 2%-os hatékonyságot mutatott ki a maszkok esetében. Ez az adat matematikailag helytállónak tűnik a vírus méretét és a szálak közti távolságot figyelembe véve. Maszk viselés mellett is ugyanúgy terjedt a járvány mint nélküle. Teljesen hülyeség.
„Őrület a vicctábornok országában” – Ekkora a baj a hadseregben?
@Eladott Ország: Balról előzött, ezt fenntartom. Nem felejtettem el Bajnai ámokfutását. És szerintem senki aki azóta is nyögi. Utána csökkentek a kamatok, csökkent az infláció. De cserben hagyta a reménykedőket, és már szélsőségesen kiszolgáltatottá tette a munkavállalókat. Megtartotta, sőt növelte az ÁFÁt, ellenben a külföldi cégeket támogatja, nem akarja adóztatni. Szóval van tere a balról visszaelőzésnek bőségesen.
„Őrület a vicctábornok országában” – Ekkora a baj a hadseregben?
@Pusztai: A Fideszé is bankár kormány, teljesen igazad van. A Lőlö bank az ország szégyene. Itt már nem a lóláb lóg ki hanem a ló. A munka törvénykönyve átírásaival a dolgozók jogait csökkentették. A VT átírásával a legszerencsétlenebbek lettek még jobban kiszolgáltatva. A MOKK törvényességet nem vizsgáló fizetési meghagyásai a bűnösség vélelmén alapulnak.
„Őrület a vicctábornok országában” – Ekkora a baj a hadseregben?
@jáger laszló: Nem vagyok egyik pártnak sem a szavazója. A Fidesz rémálom, a DK úgyszintén. Ha a választásokig lesz olyan párt, aki nem a bankárok seggét nyalja, igazságosabbá teszi a jogrendszert, csökkenti a diktatúra mértékét, akkor arra fogok szavazni. Ha nem, akkor arra a pártra amelyikkel leginkább egyet tudok érteni. A legkisebb rosszra.