Cincinntatus

Orbán barátja rajta veszthet: nélküle alakulhat új kormány Olaszországban
Krilov tanító meséjében a hattyú a csuka, meg a rák összefogtak, hogy egy szekeret kihúzzanak a mocsárból.

Elsőnek a hattyú fogta be magát a rúd mellé, azután a rakoncátlan csukát fogta be a rák, ő pedig a hátsó keréknél szorgoskodott. Hanem hiába erőlködtek mind a hárman, a kocsi meg se moccant. A hattyú mindenáron föl akart emelkedni a levegőbe. A csuka úszott befelé a vizek mélyébe, a rák meg hátrafelé igyekezett. Amikor alkonyodni kezdett, a rák dühösen abbahagyta a munkát, s elment.

Ki a hibás, ki nem, nem a mi dolgunk eldönteni, de a szekér még most is ott van ahol volt. Írta Krilov a híres orosz meseíró.
EU: bárhogy is távozik London, fizetnie kell
"EU: bárhogy is távozik London, fizetnie kell"

Hogyan kényszerítik rá?
Napóleon úgy vélte, egy egész Európát magába foglaló egységes blokád a gyarmati hegemóniát kiépítő és az ipari forradalomnak köszönhetően szárnyaló gazdasággal rendelkező Angliára a legérzékenyebb ponton, a kereskedelem terén mérhetne csapást.
Napóleonnak nem sikerült Angliát térdre kényszeríteni.
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@kereső: hozta szóba: " Bár visszamehetünk a horthy korszakig is, a három millió koldus országáig- nemsokára utolérjük."

Surányi cáfolta keresőt: "AMI PEDIG A NAGY RIVÁLIST, AUSZTRIÁT ILLETI MAGYARORSZÁG 1938-BAN VOLT A LEGKÖZELEBB: AZ EGY FŐRE JUTÓ GDP AZ OSZTRÁKNAK 75 SZÁZALÉKÁT ÉRTE EL."
Folytatódik a vígjáték: a brit kormányfő szerint bizonytalan, hogy lesz-e kilépési megállapodás
@kereső: Jobb ma egy Brexit, mint holnap egy Európai Egyesült Államok!

Az EP-ben vannak olyan erős törekvések, hogy minden hatalmat az EP-nek követelnek, és az EP-ból egy olyan "Béketábort" akarnak létrehozni, mint amilyent egykor a Szovjetunió hozott létre az általa megszállt államokban.

Nagy Britannia észrevette, hogy a korlátozott szuverenitás nem üdvözít:
"A brit kormányfő szerint visszakerül London hatáskörébe az Egyesült Királyság határainak, pénzének és jogalkotásának ellenőrzése."
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@kereső: 2009-ben - miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök március 21-én bejelentette, hogy átadja a helyét egy olyan miniszterelnöknek, aki képes parlamenti többséget biztosítani az elengedhetetlenül szükséges gazdaságpolitikai kiigazításnak - a kisebbségben kormányzó szocialisták és az ellenzéki Szabad Demokraták Szövetsége tárgyalásain Surányi György neve is felmerült. Miután a szocialisták Glatz Ferenc és Vértes András mellett lehetséges jelöltként nevezték meg és támogatásukról biztosították a szabad demokraták is, ő látszott az esélyes jelöltnek.
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@kereső: Írja: " Bár visszamehetünk a horthy korszakig is, a három millió koldus országáig- nemsokára utolérjük."
Önnel szemben Surányi György (A Bilderberg-csoport tagja) egészen másként látja a helyzetet:

hvg.hu/.../20180130_Magyarorszag_lemaradt_de_nagy...
2018. jan. 30.

Surányi György a Pénzügykutatási Intézet alapításának 50. évfordulójára szervezett ünnepi konferencián mondta: "AMI PEDIG A NAGY RIVÁLIST, AUSZTRIÁT ILLETI MAGYARORSZÁG 1938-BAN VOLT A LEGKÖZELEBB: AZ EGY FŐRE JUTÓ GDP AZ OSZTRÁKNAK 75 SZÁZALÉKÁT ÉRTE EL."

A tervgazdasági években Magyarország nem közeledett Nyugat-Európához, pozíciója a háború utáni helyreállítást követően 45 százalék körül stabilizálódott. Majd ezt a szintet sem tudta tartani. 1973 után három ütemben nagy eladósodás következett be, majd lelassult a gazdasági növekedés.
„A tervgazdaság fenntarthatatlan pályán haladt, ami fokozatos lecsúszást eredményezett, és előbb-utóbb biztosan összeomlott volna” – jellemezte az 1949 és 1989 közötti éveket.
Jobbik: rezsiutalvány helyett rendes nyugdíj kell
@advocat: Ez nem fáj önnek?
A Forbes magazin 2014. májusi listája szerint Soros az Amerikai Egyesült Államok 17., a világ 29. leggazdagabb embere. Vagyona, melyet a sikeres tőzsdei befektetéseinek hasznából, illetve egyes valuták árfolyam változását jól kihasználó pénzügyi tranzakciók segítségével gyűjtött össze, 23 milliárd dollárt tesz ki.
Karácsony a budapestieknek adná Budapestet
A Város Mindenkié!

Ezt mostanában számos helyen láthatni. Táblákon, transzparenseken, nyilatkozatokban és pártprogramokban.

Érdekes, egyik idióta se olyan táblákkal vonul, hogy
"A LAKÁSOM MINDENKIÉ!"
"A PÉNZTÁRCÁM MINDENKIÉ!" vagy
"A BARÁTNŐM MINDENKIÉ!".
Jobbik: rezsiutalvány helyett rendes nyugdíj kell
"Varga-Damm Andrea elmondta: a Magyar Államkincstár 2 millió 156 ezer embernek fizet nyugdíjat, az átlagösszeg 130 ezer forint, 21 ezer nyugdíjasnak pedig 50 ezer forintnál is kevesebb az ellátása."
Akkor mi legyen?
Mindenki kapjon egyennyugdíjat?
A Kibicnek semmi se drága!
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@kereső: Állítja: "nincs klima a műtőkben".
Mondatának jelentéstartalma hogy a magyarországi műtőkben nincs klíma. Ez nem igaz.
Az ujszó.com
2019. augusztus 3. 19:00 szlovákiai lap szerint:
"Megkerestük Marián Petkót (ANS), a kórházszövetség elnökét, aki elmondta: (Szlovákiában) a minisztérium törvényben szabályozza a műtők felszereltségét. „Minden olyan műtőben, amelyet 2008 után építettek vagy 2008 után rekonstruáltak, kötelező a klimatizáció. Hozzátette:a 2008 előttépített műtőkkel már más a helyzet. Ezekben a helyiségekben lehet klíma, de nem kötelező. A legtöbb kórház igyekszik pótolni a klíma hiányát, de ez nem mindig sikerül” – nyilatkozta Petko, azt azonban nem akarta elárulni, melyik kórházakról van szó. „Nem akarok ezekkel az intézményekkel konfliktusba kerülni” – zárta az ANS elnöke."
Marián Petkó nyilatkozata alapján kereső azt is mondhatná, hogy "nincs klima a műtőkben"

A Magyar Kórházszövetség körlevélben készített felmérést a kórházi „klimatikus viszonyokról”. Ficzere Andrea, a szövetség elnöke a Népszavának elmondta: a beérkezett válaszok alapján az intézmények 67 százaléka klímás, 59 százalékban az intenzív osztály is hűtött.
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@kereső: Írja: "Abban a második átkos öt évben azért épült 700 km.autópálya"
2019. július 23., 14:46
Privátbankár.hu írta erről, hogy mennyire káros konstrukcióban épültek.
„A ppp nem növeli az államadósságot, de tulajdonképpen csak egy könyvelési trükkről van szó: az Eurostat ezt nem számítja bele az eladósodottságba, a valóságban azonban ez is ugyanolyan adósságteher, mintha állampapírok kibocsátásából finanszírozták volna a beruházást.”

Érdekes, hogy G7 számításai szerint, ha az M5 és M6 projekteket hitelből valósítja meg a kormány annak idején, akkor 2853 milliárd forintot, a mai magyar GDP 7 százalékát takarította volna meg

Érdekes, hogy a ppp ennyire kedvezőtlen az állam szempontjából, mégis az Eurostat ezt a megoldást favorizálta és az Európai Unió is erőltette.
Érdekes, hogy a ppp konstrukciót a 2002-2010 közötti MSZP-SZDSZ kormányok alkalmazták és úgy viselkedtek, mintha józan eszüket elvesztették volna!

Elképesztő az 1994-ben koncesszióba adott M5-ös körüli esztelen viselkedés.
2004-ben az állam közel 40 százalékos részesedést is vett.
Ezt követően körülbelül 100 milliárd forintért lett volna opciója a magyar államnak megvenni a maradék 60 százalékot, de ehelyett inkább nyomott áron, becslések szerint 21 milliárd forintért eladta a részesedést a külföldi tulajdonosoknak, és évente nagyjából 35 milliárd forintot fizet 26 éven keresztül rendelkezésre állási díjként. Nem igényel bonyolult számítást, hogy
EZ BORZASZTÓ ÜGYLET VOLT, HISZEN HÁROM ÉV RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSI DÍJÁBÓL KIJÖTT VOLNA A TELJES VÁSÁRLÁS. (Az autópálya-szerződésekkel annyit dobott ki az állam, mint a nyugdíjpénztári vagyon.)
A zsebünkből kivett milliárdokból osztogat rezsiutalványt a kormány « Mérce
A túl okos "Mérce" nem ismer mértéket: "A zsebünkből kivett milliárdokból osztogat rezsiutalványt a kormány".

Az államkasza bevételeit minden civilizált államban a kormány javaslata alapján mindenütt a parlament jóváhagyásával költik el!
Talán ki kellene venni a parlament ellenőrzése alól és a "Mércére" kellene bízni a pénz elköltését?

Kinek állna ez érdekében?
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@Eladott Ország: Írja: " úgy költi a kormány a közpénzt, hogy közben nem számol el az adófizetők felé."
Elszámol!
Talán Önre kellene bízni a közpénz elköltését?
Írja: "Működő piacgazdaság kell, tisztességes, emberhez méltó megélhetést biztosító munkahelyekkel, amiből nem csak a létminimumra futja."
Működő piacgazdaság van.
Ez azért jó hír:
"Mind a negyedéves, mind az éves GDP-növekedést tekintve Európa élén áll Magyarország."
Azt jelenti, hogy a felzárkózás tendenciája érvényesül.

2019. április-júniusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 511 ezer fő volt, 36 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - olvasható a KSH legfrissebb kiadványában. Ebben az időszakban ráadásul a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70 százalékra emelkedett. Ezzel egy időben, ugyanerre az időszakra vonatkozóan a munkanélküliségi ráta történelmi mélypontra, 3,3 százalékra csökkent. A munkanélküliek átlagos létszáma 155 ezer fő volt Magyarországon.
2010 óta 800000-el többen dolgoznak.
2. 2010 óta mintegy 10 százalékponttal csökkent a magyar államadósság, ami az ötödik legnagyobb mértékű adósságcsökkentés az Európai Unióban.
3. A nettó bérek az infláció hatását kiszűrve 2010 és 2018 között 38,1 százalékkal, a családi adókedvezményt is figyelembe véve több mint a 43 százalékkal nőttek.
2002 és 2010 között a nettó bérek az infláció hatását kiszűrve csak 13,3 százalékkal nőttek
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@kereső: MÁRK EVANGÉLIUMA magvető példázata megvilágítja, hogy miért nem hasznosult 2004-2009 között beérkezett sok kohéziós pénz:
Íme, kiment a magvető vetni,
és történt vetés közben, hogy némely mag az útfélre esett, de jöttek a madarak, és felkapkodták.
Némelyik pedig a köves helyre esett, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtott, mert nem volt mélyen a földben;
amikor pedig felkelt a nap, megperzselődött, és mivel nem volt gyökere, kiszáradt.
Más része a tövisek közé esett, de a tövisek megnőttek, megfojtották, és így nem hozott termést.
(A többi pedig a jó földbe esett, és mikor kikelt, és szárba szökkent, termést hozott: egyik a harmincszorosát, másik a hatvanszorosát, sőt némelyik a százszorosát is.)
Majd hozzátette: Akinek van füle a hallásra, hallja!
Így válasszon ideális iskolatáskát gyermekének
A megfelelő táska kiválasztása mellett az edzettséget is hangsúlyozta a szakember. Fontos, hogy iskolán kívül is sportoljanak a gyerekek – közölte Moravcsik Bence.
A világ fejlett országaiban mindenütt költenek a sportra.

Mens sana in corpore sano latin közmondás. Jelentése „Ép testben ép a lélek”.

Iuvenalis nem azt állította, hogy kizárólag egészséges testben lakhat egészséges lélek, hanem azt, hogy ez kívánatos lenne, mert gyakran találkozott ennek ellenkezőjével.
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@koszpeko: A Krone osztrák újság is foglalkozik az egészségbiztosítás témájával, mégpedig a híres-nevezetes Bloomberg tanulmányát közölve és mást állít, mint Ön:
A Bloomberg az egészségbiztosítás hatékonysága címmel közölt táblázatot 56 országról. A SORRENDET ANNAK ALAPJÁN ÁLLAPÍTOTTA MEG, HOGY A VÁRHATÓ ÉLETTARTAM HOGYAN VISZONYUL A KÖLTSÉGEKHEZ.

Hong Kong áll az első helyen,
Ausztria a 32. helyen
Magyarország a 42. helyen,
Németország a 46. helyen.

Külön érdekesség, hogy az USA, mely az "Absolut cost" 9536 Dollár(/fő) értékkel a legtöbbet költi, a sorrend utolsó előtti helyén az 54. helyen áll Azerbajdzsánnal holtversenyben.
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@kereső: Az EU és az Ön pénze Magyarország - European Commission
ec.europa.eu › Európai Bizottság › Magyarország › Magunkról
Magyarország a csatlakozás óta a nettó kedvezményezett tagállamok közé tartozik, azaz több támogatást kap az EU költségvetéséből, mint amennyit befizet.
Az Európai Bizottság MAGYARORSZÁGI KÉPVISELETE honlapján egy táblázat található amely bemutatja, hogy 2004-2013 közötti időszakban évente mennyi volt az EU-ból származó bevétel.

Ebből kiderül, hogy 2009-ben például 3,56864 milliárd euró érkezett be, míg 2010-ben alig több 3,65004 milliárd euró érkezett be.
A 2009-es támogatást a Bajnai kormány használta fel, a 2010-est gyakorlatilag az Orbán kormány. Az EU pénzek már 2004-ben is érkeztek és azóta folynak befele-fele.
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
@kereső: Nagyokat tetszik füllenteni. Hasraütés alapján azt írja, hogy "10 évvel Gyurcsány után 4,6 millió a szegénységben élők száma Magyarországon". Ez nincs összhangban az uniós statisztikai hivatal minden országban azonos módszertannal számolt adataival.

Nincs olyan ország az EU-ban, ahol ne lenne szegénység derül ki az uniós statisztikai hivatal minden országban azonos módszertannal számolt adataiból.
Nem mindegy hogy hol mekkora arányú.
Régi vicc:
A kapitány leszól a gépházba:
-Mennyi?
-Harminc! -kiáltja a gépész.
-Mi harminc? - kérdez vissza a kapitány.
-Mi mennyi? -kérdez vissza a gépész.
G7: összecsaptak a rendőrök és a tűntetők
Az antikapitalisták ellenzik azt, hogy a hozzáértő emberek észérvek alapján vitázhassanak fontos kérdésekről.
Az antikapitalisták számára a baseball ütőbe sűrített marxizmus az érvkészlet.
Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
Szegénység mindenütt van az Európai unióban!

Magyarországon csökkent egy év alatt legnagyobb mértékben 2017-re a szegénységnek kitett vagy súlyos anyagi nélkülözésben érintettek aránya – derül ki az uniós statisztikai hivatal minden országban azonos módszertannal számolt adataiból.
Számuk az uniós csatlakozás óta nem volt ilyen alacsony idehaza.
2007-ben, a válságot megelőzően, amikor Gyurcsány vezette az országot a "Fényes Ösvényen", csaknem hárommillióan voltak a szegények.
Az uniós statisztikai hivatal minden országban azonos módszertannal számolt adataiból kiderül, hogy a szegénységnek kitettek a lakosságszám arányában többen vannak legalább kilenc uniós tagállamban. Belgiumban többeket érint a szegénység, mint idehaza.
Megkezdte a kormányalakítási egyeztetést Olaszországban az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt
A PD még az elmúlt hetekben is „szélsőjobboldali mozgalomnak” bélyegezte a M5S-t, amely „veszélyt jelet a demokráciára és Európára”.
Viszont úgy látszik a Demokraták (PD) hirtelen megvilágosodtak és rájöttek, hogy mekkorát tévedtek, amikor „szélsőjobboldali mozgalomnak” vélték az M5S-t.
Rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok – itt kezdik a kézbesítést
Mivel nyugdíjszerű ellátásban idén nagyjából 2,15 millió ember részesül Magyarországon, így számukra a 9 ezer forintnyi kifizetés mintegy 19 milliárd forintnyi költségvetési kiadást jelent.
A közfoglalkoztatottaknál nagyjából 100 ezer fővel számolva a jogosultsági feltételeket, nettó 5-5,5 milliárd forintnyi kiadásról beszélhetünk.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@menekült: A megegyezés szerint Karácsony Gergely vállalta, hogy a kampány során és győzelme esetén is képviselni fogja a szabadságelvű választókat, Sermer Ádám »Polgári Budapest« elnevezésű programjának megvalósulásáért pedig az önkormányzati választásokat követően is együtt fog működni a Liberálisokkal.

Sermer Ádám
Magyar Liberális Párt - Liberálisok
főpolgármester-jelölt program
2019.
33. pont
Budapest egy szabad város, ahol a polgárok szeretnek szabadon élni anélkül, hogy
másokra veszélyt jelentenének. A főváros lesz a követendő jó példa az egész ország számára a
kannabisz ügyének rendezésében. Első lépésként helyi rendelettel
A KANNABISZ BIRTOKLÁSÁT ÉS
FOGYASZTÁSÁT IS DEKRIMINALIZÁLNI KELL.
Senkit se vihessenek el rendőrök Budapest utcáiról azért,
mert "füvezik". A tiltás teljes feloldása, a szabályozott keretek közé szorított, de átlátható
kannabisz legalizáció kizárólag állami hatáskörben megvalósítható. De a fogyasztását, illetve
a szer csekély mennyiségű birtoklását szankcionáló szabályozás helyi rendeleti úton is
megváltoztatható. Budapest közigazgatási területén a kannabisz birtoklása és fogyasztása
legfeljebb szabálysértési eljárást vonhasson maga után. Ezzel a lépéssel óriási segítséget
nyújtanánk a kannabisz orvosi alkalmazására szorulók számára, illetve az azt kutató
szakemberek munkájához is.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Horizont: 2018. november 30., 20:30
Privátbankár.hu írta:
NEM AKÁRHOL CSÖKKEN A VÁRHATÓ ÉLETKOR
"Míg a fejlett országok többségében folyamatosan emelkedik a várható élettartam, nem is beszélve a fejlődőkről, ahol sokszor alacsony bázisról emelkedik az adat, az Egyesült Államokban már évek óta kisebb csökkenés mutatkozik, különösen két problémának köszönhetően, amely ráadásul nem is elsősorban az idősebb korosztályokat érinti.
Az legfőbb okok között az öngyilkosságok számának megugrását és a
KÁBÍTÓSZEREK, VALAMINT A KÁBÍTÓSZER-ALAPÚ, DE RECEPTRE FELÍRHATÓ ERŐS FÁJDALOMCSILLAPÍTÓK TÚLADAGOLÁSÁT EMLÍTIK,
és különösen aggasztónak találják, hogy ezek úgy tudják rontani a statisztikát, hogy közben a szívbetegségekből és a rosszindulatú daganatos betegségekből eredő halálozások száma csökken."
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését.
A főpolgármester azt mondta, Sermer Ádám és pártja egyértelműen és határozottan a drogliberalizáció képviseletének felvállalásához kötötte a visszalépést.

A drogosok akik elfordulnak a valóságtól tudatformáló szerek rabjaivá válnak,
tönkreteszik nemcsak saját életüket, hanem hozzátartozóik, környezetükben élő más emberek életét is.