FabianTimea

Nekem like, neked sértés – így beszélgetünk online

Szinte minden magyar internetező használ hangulatjeleket, mégis a háromnegyedüknél előfordult már, hogy nem ismerte egy-egy emoji jelentését – derült ki egy friss országos, reprezentatív kutatásból.

Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

Április 20-21-én, éppen a Föld napja előtti hétvégén, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) egy játékra hívja a vállalkozókedvű bringásokat, aminek a keretében megkísérlik körbetekerni a Földet.

4 technológiai újítás, amely a mindennapi életünkben is mély nyomot hagyott

Ebben a cikkben 4 olyan technológiai újítást vizsgálunk meg, amelyek nem csupán a szakmai területeken, hanem a mindennapi életünkben is mély nyomot hagytak.

Technológiai vívmányok, amelyek megváltoztatták az életünket - Techkalauz

Az emberiség történelme során számtalan olyan technikai újítás történt, amely forradalmi változásokat eredményezett, és gyökeresen alakította át az életmódunkat.

Hogyan érheted el a pénzügyi céljaidat?

Ha most ez a cikket olvasod, valószínűleg már korábban is elgondolkodtál azon, hogyan érhetnéd el a pénzügyi céljaidat.

Hogyan készítsünk háztartási költségvetést?

A háztartási költségvetés egy fontos eszköz, amely segít számon tartani a pénzügyeidet, és elérni a pénzügyi céljaidat.

Hogyan készíts megtakarítási tervet?

A megtakarítás fontos része a pénzügyi tervezésnek.

Hogyan segíthetsz a gyerekeidnek a pénzügyi tudatosság elsajátításában?

A pénzügyi tudatosság egy olyan készség, amelyre mindenkinek szüksége van az életben.

A madárbarát kert kialakításának legfontosabb lépései - Greenfo

Ugyan még szürke és hűvös az időjárás, de már csak néhány hetet kell várni, hogy beköszöntsön a tavasz és ezzel együtt a kertészkedés időszaka.

Hogyan változtassunk az életmódunkon?

Az életmódváltás kihívást jelenthet, de egyúttal izgalmas és meghatározó lépés is lehet az egyéni boldogság és jólét felé.

Kirándulás ötletek gyógyfürdőink közelében - Hirextra.hu

A hosszú fáradságos munkával töltött hetek után igazi felüdülés és feltöltődés néhány napot valamelyik hazai gyógyfürdőben időzni.

Árnyékot adó, gyorsan növő fák

Léteznek gyorsan növő fák is, így akik viszonylag rövid időn belül szeretnének nagy, lombos fa alatt hűsölni a kertben, azoknak érdemes ilyen fajta fát választani és ültetni.

Neked is visszazöldül a csíkos sárkányfa levele? Nekem anyósom árulta el, mit csinálok rosszul...

Az egyik legmutatósabb és legnépszerűbb szobanövény a sárkányfa, mely élénk színeivel jól feldobja a nappalit.

Ez a városi kertészet több, mint két tonna élelmiszert termel évente! - Utajovobe.eu

Jules Dervaes és három gyermeke a kaliforniai Pasadenában él, ahol a zöldség- és gyümölcstermesztés mellett állattartással is foglalkoznak.

Városban kertészkednél? 5 javaslat a talaj megtisztításához

Mivel a globális kereskedelem jóvoltából számtalan ellenőrizhetetlen eredetű frissnek tűnő termék árad be hazánkba, érdemes inkább a megbízhatóbb körülmények között termesztett gyümölcsökben és zöldségekben bízni.

Öt méhbarát kerti növény

Ismert probléma, hogy a rovarok száma vészesen csökken, különösen aggasztó a méhek nagyarányú pusztulása, ami komoly gondot okoz már rövidtávon is az emberiségnek.

Népszerű kirándulási lehetőségek gyógyfürdőink közelében » Független Hírügynökség

A hosszú fáradságos munkával töltött hetek után igazi felüdülés és feltöltődés néhány napot valamelyik hazai gyógyfürdőben időzni.

Hogyan ellensúlyozhatjuk a kertben a klímaváltozás hatásait? » Független Hírügynökség

A klímaváltozás hatásai, a különféle időjárási szélsőségek, mint például a száraz, forró napok, vagy az egyszerre lezúduló nagy mennyiségű csapadék, nem csak a mezőgazdaságot állítják kihívások elé, hanem a házi kertekben is problémát okoznak, amire kerttulajdonosként reagálnunk kell...

Hogyan alakítsunk ki egyszerűen fenntartható kertet? - Bien.hu

A kertészkedésnek nem muszáj az egész napos robotolásról szólnia, gondos tervezéssel rengeteget segíthetünk magunknak és jelentősen csökkenthetjük a kerti munkával töltött órák számát.

Hogyan alakítsunk ki egyszerűen fenntartható kertet? - Érdekesvilág

Ha szeretnél egyszerűen fenntartható, ugyanakkor dekoratív kertet kialakítani, akkor olvasd el cikkünket, amelyben ehhez adunk néhány ötletet!

Hogyan alakítsunk ki egyszerűen fenntartható kertet?

Ha kertészkedésre adjuk a fejünket, akkor a szemet gyönyörködtető látvány érdekében bizony rendszeres kerti munkákkal is számolnunk kell, amelyek akár nyűggé is válhatnak, főleg, ha van közöttük egy-két olyan tevékenység, amely nem szeretem munka a számunkra...

Így tervezz gondozásmentes kertet! - Mindenütt Nő

Ha kertészkedésre adjuk a fejünket, akkor a szemet gyönyörködtető látvány érdekében bizony rendszeres kerti munkákkal is számolnunk kell, amelyek akár nyűggé is válhatnak, főleg, ha van közöttük egy-két olyan tevékenység, amely nem szeretem munka a számunkra...

Ezeket a növényeket válaszd, ha kicsi a nappalid

A kis nappali berendezése igencsak nehéz lehet, hisz egyszerre kell megoldanunk, hogy elegendő ülőhely legyen a család számára, elférjenek a tárolásra szolgáló bútoraink, biztosított legyen a kényelmes átjárás a berendezési tárgyak között, a szoba pedig ne keltsen zsúfolt hatást...

5 szabadidős tevékenység, amely nem kerül sokba

Ha szereted a mozgást és az utazást, akkor biztosan érdekelnek olyan szabadidős programok, amelyekkel nemcsak jól szórakozhatsz, hanem testileg és lelkileg is feltöltődhetsz.

4 tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás

Az életmódváltáshoz nem szükséges az év elejét, vagy más szimbolikus napot kijelölnünk, elkezdhetjük bármikor.

4 érv a rendszeres úszás mellett - CsaládiVilág

Akármelyik mozgásformát is választjuk és iktatjuk be rendszeresen az életünkbe, azzal csak nyerhetünk, ugyanis a rendszeres mozgás segít, hogy megőrizzük fittségünket valamint egészségünket is.

3 szakipari munka, amelyet te is elvégezhetsz

Napjainkban, amikor szinte lasszóval kell összefogni a megfelelő szakembereket és egy-egy munka elvégzése csillagászati összegekbe kerülhet, rengeteget spórolhatunk, ha magunk végezzük el az adott szakmunkát.

Bonsai tartás: meditatív hobbi a Távol-Keletről

Talán te is hallottál már a bonsaiokról, ezekről a miniatűr fákról, de lehet, hogy nem teljesen tiszta a kép számodra, így most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az ÉPFŐ segítségével és azt, hogy miért érdemes elkezdened bonsai fákat nevelni...

Árnyékot kedvelő növények, a kert árnyasabb részeibe

Az árnyékot kedvelő növények között sokféle méretű, habitusú és színű dísznövényt találunk, így rendkívül változatos összeültetéseket hozhatunk létre, a kert kevésbé napos részeiben is.

Örökzöld virágzó cserjék, amelyek virágaikkal díszítenek

Ha a virágzó örökzöldekre gondolunk, elsőként talán a babérmeggy és a korallberkenye jut majd az eszünkbe, a választék azonban ennél jóval gazdagabb.