HabosTünde

Mit tehetsz azért, hogy újra készen állj egy kapcsolatra?

Szerettél, csalódtál, kiábrándultál. Ne félj, idővel képes leszel újra szeretni, de csak akkor, ha le tudod győzni a bizalmatlanságod mások iránt. De miért olyan nehéz elhinni, hogy egy újabb randi boldogságot hozhat számodra? Természetesen a sok rossz tapasztalat nem segít a helyzeten.

Mire számíthatsz az első hat hónapban egy párkapcsolatban?

Te emlékszel még a legutóbbi párkapcsolatod első hat hónapjára?

6 furcsaság, amit eddig nem tudtál a franciák randizási szokásairól

Párizs a szerelem városa.

3 ok, amiért soha nem a megfelelő férfi hív el randira

Nemcsak a férfiak küzdenek azzal, hogy nem értik a nőket, sajnos a nők számára sem nyitott könyv a másik nem. Különösen igaz ez a párkeresés, randizás során.

Honnan tudhatod, hogy a párod valóban támogatja a céljaid elérését?

Amikor két emberből egy pár lesz, akkor sem szűnnek meg egyedi személyiségként létezni. Egy párkapcsolatban is megmaradnak az egyéni céljaink és vágyaink. De amíg egyesek valódi támogató társként viselkednek, addig mások inkább keresztbe tesznek párjuk saját céljainak, csak, hogy a saját akaratukat érvényesíteni tudják. Ez...

Egy haldokló kapcsolat biztos jelei

Amikor egy filmen nézzük olyan könnyűnek tűnik a megoldás. Láthatóan nem működik a kapcsolat, a pár viszont nem jut el a felismeréshez, hogy itt kellene az egészet befejezni. Inkább folytatja a vitákat és a mindennapos harcokat. Persze egy kitalált történet pont ettől a drámától lesz érdekes.

Odavan érted, vagy csak kedves Veled? Honnan tudhatod?

Az első randikon még minden bizonytalan. Nem ismeritek egymást igazán, fogalmatok sincs arról, hogy mire számíthattok, és mit gondol rólatok a másik. Ilyenkor könnyű beleesni abba a hibába, hogy a másik kedves udvariasságát félreérted, és sokkal többet gondolsz bele egy friss ismeretségbe, mint ami a valóság van.

Van szerelem szikra nélkül?

Az igaz szerelemhez nem kell, hogy folyamatosan szikrázzon körülöttetek a levegő. Ha igazán odaadóan szeretitek egymást, törődtök a másikkal és odafigyeltek egymás igényeire, az pontosan elég ahhoz, hogy a szerelem életben maradjon hosszabb távon.

Mit tegyél, ha újra feltűnik a színen az exed?

Az élet egy se veled, se nélküled kapcsolatban meglehetősen fárasztó és frusztráló.

Hogyan mentheted meg a kapcsolatodat, ha már veszni látszik minden?

Gyakran megesik, hogy bár két ember szereti egymást, valahogy mégsem jönnek ki egymással a hétköznapokban. Az állandó harcok megmérgezik a kapcsolatot, és úgy tűnik nincs kiút, de mégsem akarják elengedni egymás kezét, mert él bennük a remény, hogy talán nem veszett még el minden.

A távolság megerősít vagy szétválaszt?

Van abban valami szuper romantikus, amikor odaígéred valakinek a szíved, majd búcsút intetek egymásnak, és vágyakozva tekintetek az újbóli találkozásra.

3 egyszerű eszköz, amellyel erősítheted a párkapcsolatod

Amikor igaz szerelemről és örökké tartó boldogságról van szó, akkor az emberek legtöbbje hajlamos azokra az elcsépelt filmvászonbéli jelenetekre gondolni, amelyek megkülönböztetnek egy kapcsolatot a többitől.

Miért maradj inkább szingli, amíg rá nem találsz egy igazán odaadó társra?

Egy friss kapcsolatban könnyű beleesni abba a bizonyos hibába, amikor örülsz, hogy végre van kivel megosztanod az életed és az érzéseidet, jól szórakozol a társaságában, folyamatosan nő az önbizalmad, és elvakít a rózsaszín köd. De aztán eltelik néhány hét vagy hónap, és rájössz, hogy nem minden olyan, mint amilyenre eddig...

Hogyan találj rá a belső békédre egy zűrös kapcsolatban?

Mindenki életében előfordulnak olyan időszakok, amikor úgy érzi, hogy minden szétesik, kicsúszik az irányítás a kezéből, és csak nagy erőfeszítések árán tudja azt visszaszerezni.

Hogyan érd el, hogy egy férfi megnyissa előtted a szívét?

A férfiak természetüknél fogva általában zárkózottabbak, mint a nők. Több időre van szükségük ahhoz, hogy egy új kapcsolatban kiadják a partnerüknek a féltett és titkolt érzéseiket. Ezért is fontos, hogy közelebbről kiismerd a kedvesed személyiségét, így hamarabb megtalálhatod a módját, hogy elmélyítsétek a kapcsolatotokat.

Honnan tudhatod, hogy a párkapcsolatod megfeneklett?

Egy párkapcsolatban egymást követik az érzelmi csúcsok és hullámvölgyek. Ebben az állandó zűrzavarban néha érezheted elveszettnek magad, amikor fogalmad sincs, hogy merre is tart a kapcsolat, jó vagy rossz irányba, hiszen folyamatosan változnak a körülményeitek, az életetek, a céljaitok, és ugyanígy az egymáshoz fűződő...

Hogyan száműzheted a monotóniát a párkapcsolatodból?

A szerelem megszürkül. A szenvedély csillapodik. A kezdeti rózsaszín köd felszáll, és a hétköznapok rutinja veszi át a bizsergető izgalom helyét.

Mit jelent, ha napokig nem ír rád?

Nem kell azonnal a legrosszabbra gondolnod, ha a várva várt válasz késik.

Miért vagy még mindig egyedül?

Az egyedülálló emberek sokszor úgy érezhetik, mintha az egész világot kétszemélyesre tervezték volna. Hotelszoba franciaággyal, vacsora két személyre, vagy épp a páros mozikuponok. Ismerős, igaz? A gondolat, hogy mindenkinek van egy párja, és az életünk része, hogy őt megtaláljuk, mélyen belevésődött a társadalmi...

„Mesélj magadról!” – amit igazán tudni akar rólad!

„Mesélj magadról!” Bizonyára ismerősen hangzik számodra is ez a mondat, amelyet oly sok randin hallhattál már. Elsőre annyira egyszerűnek tűnhet egy ilyen kérés, de sokkal jobb lenne, ha soha többé senki nem tenné fel, és nem hozna vele rendkívül kellemetlen helyzetbe senki mást. Mert a másik oldalon szinte azonnal felmerül a...

7 módszer, amellyel igazi kapcsolatot alapozhatsz meg az első randin

Voltál már úgy, hogy csak ültél szemben egy szinte vadidegennel az első személyes találkozótokon, és valami hiányzott, képtelen voltál irányába érezni bármit? Mintha egy fal lett volna köztetek.

3 dolog, amit túl hamar árulsz el magadról

Amikor társat keresünk, akkor mindig a legjobb formánkat szeretnénk először megmutatni. Félünk (igen, félünk, még az is, aki azt mondja, hogy nem) attól, hogy a partnerünk nem tart majd minket elég jónak, sikeresnek, szépnek, vagy olyannak, akivel érdemes újra találkoznia.

Hogyan bűvölj el valakit a szemeiddel?

Úgy tartják, hogy a szem a lélek tükre, és valószínűleg nem is ok nélkül alakult ki ez a nézet. Különösen igaz ez társkeresésnél, hiszen egy személyes találkozáskor mindent eldönthet az első pillantás és az első szemkontaktus.

Hogyan értsd meg a férfiakat? Így láss a sztereotípiák mögé!

Már sokan próbáltak magyarázatot találni a férfi és nő közötti különbségekkel kapcsolatban, de sajnos nagyon könnyű elsüllyedni a berögzült sztereotípiák között, és ezáltal tévútra tévedni. Holott minél jobban ismered a férfiakat, annál jobban meg tudod határozni, hogy mit szeretnél, és mire számíthatsz tőlük, és...

Hogyan tedd meg az első lépést, tippek különböző helyzetekre

Függetlenül attól, hogy ki teszi meg az első lépést, odamenni egy idegenhez és randira hívni meglehetősen ijesztő dolog. Persze azért nem is lehetetlen, de biztosan számodra is jól jön a következő néhány tanács, ha szeretnél közelebbről is megismerkedni valakivel, esetleg a cél már egy második randevú.

Hogyan bűvölj el egy férfit online és a való életben?

Fantasztikus ember vagy – Te tudod, a barátaid is tudják, a főnök és a családod is, akkor viszont miért fullad kudarcba sorozatban minden randevúd?

Tényleg számít, hogy ki teszi meg az első lépést?

Vannak az életben olyan régóta köztudatban forgó kérdések, amelyekre talán sohasem kapjuk meg a választ. Ezek egyike nagyon is szorosan kapcsolódik a társkereséshez, és örök vita tárgya.

10 ok, amiatt nem akar elköteleződni melletted a párod

Ha egy párkapcsolat már hosszabb ideje tart, akkor természetes, hogy szeretnéd eggyel magasabb szintre emelni kettőtök viszonyát. Ha azonban úgy érzed, hogy a párod vonakodik ettől, és inkább visszafogná a fejlődést, akkor érdemes megtalálnod a viselkedésének a valódi okát.

Mit takar egy rebound (visszapattanó) párkapcsolat? És a ritka esetek, amikor működhet!

Visszapattanó labdáról már bizonyára minden sportrajongó hallott, de a visszapattanó párkapcsolat fogalma igényel némi magyarázatot.

Aki egyszer hűtlen volt, az mindig az marad?

Te képes vagy megbízni egy idegenben? Számodra is alapvető elvárás a hűség egy párkapcsolatban? A válaszod bizonyára igen, ahogy a legtöbb emberé is az lenne.