RonaGyuri

Szijjártó elmondta, mi az "abszolút sikertörténet"
persze, ahogy lenni szokott hazudik; "a kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit, a nyugdíjakat és a teljes foglalkoztatást " - mondta, volt pofája a nyugdíjat is említeni!! =))
Orbán fúrta meg a 2023-as jégkorong vb-t Putyin miatt?
@Néro2: nagyon igazad van, bár persze ez is olvasat kérdése, különösen a magas jövedelmezőség (kinek és hogyan?) kérdése! =)).
Mészáros Lőrinc tavaly hatvanmilliárd forinttal növelte a vagyonát
@jesz: nem véletlen, hogy többek szerint: "Mészáros Lőrinc nevén van a legnagyobb vagyon Magyarországon" =))
Önvédelem
Na ez valóban újraéledt

A Párt központi napilapja: „Önvédelem”

Az irkodmány azzal kezdődik, hogy: „Van egy szó, melyet a magyar emberek 2010 után törölhettek a szótárukból …Ez a szó nem más, mint a megszorítás.”
Arról elmélkedik, hogy: „Visszatérjen az a hazug, érzéketlen, dilettánsok irányította, a legrászorultabbakat is kizsigerelő időszak, amely mindennek az árát a magyar emberekkel fizettette meg. Amikor a saját alkalmatlanságukból fakadó bukdácsolás és a nemzetközi válságok számlája is a magyar háztartásokat és a családokat terhelte.”. Sőt úgy fogalmaz – egy szintén ikonikus kifejezést használva: „ a balliberális kormányzás minden időszakában egyet jelentett a padlássöpréssel”!
Igen mindezt az Orbán-i bejelentés másnapján!! =))
Extraprofit és veszélyhelyzet katonazenekarral
(elme)háborús vészhelyzet

ne feledjük – az ő olvasatukban -: erre kaptak felhatalmazást

Szele „Extraprofit és veszélyhelyzet katonazenekarral” címmel elmélkedik a legfrissebb történések kapcsán.
Lényegében rögzíti, hogy: „ne feledjük, hogy ez az ország már hetedik éve folyamatosan veszélyhelyzetben él” és hozzáfűzi: „Szóval, ha azt vesszük, semmi különös nincs, az lenne a különös, ha egyszer valami miatt nem volna veszélyhelyzet”!!
Elmesélve „Orbán szerint akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azoktól elvárják, hogy segítsék az embereket és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez”, hozzáfűzve „képzelem, mi szabott volna ki, ha még háború is volna, nem csak ’veszélyhelyzet’.”!
Azonban az igazi bon mot: „ez nem hadiállapot. Csak fosztogatás.”!! =))
Így reagáltak az ellenzéki pártok a kormány extraprofitról szóló döntésére
@RonaGyuri: A nap kérdése

a tegnapi nap két – talán legfontosabb – híre szoros kapcsolatban van egymással

Egyfelől; „A kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.”
Másfelől; „Közel megduplázta Csány Sándorral szembeni előnyét Mészáros Lőrinc a 100 Leggazdagabb magyar idei listáján: 480 milliárd forintra becsült vagyona immár 60 milliárddal több, mint a bankvezéré.”
Ugye evidens a kérdés! =))
Így reagáltak az ellenzéki pártok a kormány extraprofitról szóló döntésére
@sgl: csak a zemberek, de ez csak azt bizonyítja, hogy csal őket, minket adófizető polgárokat nem vesz ember számba se! =))
Beszakadt a forint Orbán Viktor bejelentése után
s mint tudjuk, aki tudta mire készül milliárdokat keresett ma!! =))
Szijjártó visszaszólt Zelenszkijnek
"befogadtunk több mint 720 ezer menekültet" ??? Ez még tőled is irgalmatlanul nagy hazugság: ezek döntő többségét csak átengedtük!!! =))
Semjén Brüsszelre fogta, hogy elmaradt a tanárok béremelése
hát igen, mivel kevesebbet tudnak lopni az EU-s pénzekből, így máshonnan kell elvenni a pénzt! =))
Lovak helyett emberekre szabott akadálypályát tesztelnek az öttusában
@verőce21: az egyik legjobb barátom unokaöcsikéje Hanzély Ákos, aki toronymagas esélyesként ment az olimpiára, mikor "csak" 6. lett, úgy fogalmazott ellovagoltam magam! =))
A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója egy személyben döntött százmilliós támogatásokról
Ezt nem hiszem el

telex.hu: „A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója egy személyben döntött százmilliós támogatásokról”

A cikkben arról számolnak be, hogy: Guller Zoltán vezette MTÜ egyedi döntésekre hivatkozva oszt ki több százmillió forintnyi vissza nem térítendő támogatást úgy, hogy a kérelmeket nem nyilvánosan meghirdetett pályázati felhívásra nyújtják be, s az állításukkal ellentétben „nem egy szakmai grémium, hanem ő maga dönt az egyedi támogatásokról ”!
Nos én ezt nem hiszem el! Nem
nem azt, hogy egyedi döntésekről van szó,
ahogy azt sem, hogy nyilvános pályázatot mellőzve,
s azt sem, hogy jellemző kultúrkör részsült belőle,
ahogy azt sem kétlem, hogy szakmai grémium szóba is került.
Csupán azt kétlem, sőt határozottan biztos vagyok benne, hogy nem így történt valójában: az az, hogy ő döntött!!! =))
Lovak helyett emberekre szabott akadálypályát tesztelnek az öttusában
Félúton nem kellene megállni???

egy mai harcos a klasszikus helyében inkább erre hajazna

Az egykor biztos sikersportág – számunkra így is úgy is – 5tusa jelentős változásokat kell elszenvedjen korszerűsítés címén. Elsőbb a lebonyolításba nyúltak bele, majd jött a biatlon-osítás és most már a lovaglás kivezetése van soron: „A Nemzetközi Öttusa Szövetség kúszással, kötélmászással és gerendán egyensúlyozással váltaná ki a díjugratást.”.
A dolog persze itt nem ér véget, hogyan tovább:
elsőbb ezt az akadályversenyt össze lehetne vonni fizó-lövészettel,
s akkor már csak az úszást és vívást kellene bevonni, ami az előbbi estében – úgy triatlonosan – akár el is képzelhető.,
azonban ez a fránya vívás???
Nos úgy tűnik, hogy az elég régimódi dolog, helyettesíteni kellene valami küzdősporttal! Pl. ketrecharc. Ráadásul vízben végrehajtva!
Mint ismert a fáma szerint: „Az öttusa valójában egy fontos feladatot végrehajtó katona útját szimbolizálja, aki az ellenség támadása közepette először lovon menekül, azután karddal, pisztollyal védekezik, majd át kell úsznia egy folyón, hogy elérje szövetségeseit, végül futásnak ered, hogy küldetését beteljesíthesse.”!
Manapság azonban már G.I. Joe szerű hatcosok vannak! =))
Sötét a kép
@RonaGyuri: Egy felettébb bölcs tanács

pár perce írt püffügésemre kaptam

Az Európai Bizottság minap kiadott Országjelentése és az ahhoz kapcsolódó országspecifikus ajánlások kapcsán emlegettem a tükörrel kapcsolatos mondásokat. Erre reagált az egyik olvasóm:
„A manoság divatos szelfi csak az oldalakat cseréli meg a tükörhöz képest, de nem változtat a lényegen! =))”
Sötét a kép
Nem, nem a kép sötét

hanem a rögvalóság, no meg Őfenesége

Mottó:
„A tükör a legőszintébb barátod: mindig az arcodba dörgöli a valóságot.”

„Nem lehet nem észrevenni, hogy az Európai Bizottság komolyan aggódik a magyar társadalom és gazdaság állapotáért. Ez derül ki legalábbis a minap kiadott Országjelentésből és az ahhoz kapcsolódó országspecifikus ajánlásokból. A bizottság arra hívja fel a figyelmet, hogy gyenge a magyar gazdaság versenyképessége, Magyarországé a legrosszabbul teljesítő oktatási és egészségügyi rendszer: magyarok halnak meg a leggyakrabban ellátatlanság miatt, és az iskolából kikerülő magyar gyerekek teljesítenek a leggyengébben uniós összehasonlításban.” – ezzel kezdődik a nepszava.hu „Sötét a kép” című cikke.
Majd a dikytatás: „Erről szólnak az országspecifikus ajánlások, amelyeket ha megvalósítana a magyar kormány, lenne esélyük a magyaroknak Európában. Sőt még pénzt is adnának, ha végre leszoknánk a lopásról. Mert nemcsak a kormány, de fél ország egyfajta magyar virtusnak tekinti az uniós pénzek ellopását. Nálunk ez a norma. Ám amíg egy gazdaság a lopásra és a járadékvadászatra épül, a büdös életben nem lesz versenyképes. Egy ilyen országban nem lesz jólét, nem lesznek kiművelt, egészséges emberek – lesz helyette leszakadás és egypártrendszer. Brüsszel legalább (még) aggódik a magyarokért, a jövőnkért.”! =))
VV Viktor: most igazán belevaló kormány kell!
@RonaGyuri: Az HÁBORÚ és az ő veszélyei

avagy Őfenesége újabb elmeHÁBORÚs ámokfutása

A dolog sokkal veszélyesebb, hogy az ember vicceljen vele, de az egész olyan jellemző. Jellemző erre a műveletlen és arrogáns paraszt-suttyóra, alapvető mentalitására és egyre romló elmeállapotára. Ugyanakkor sajnálatosan jellemző a birka hívei népes (számoságában és „
S a nép, az istenadta nép, -
Ha oly boldog-e rajt'
Mint akarom, s mint a barom,
Melyet igába hajt?
”) táborára.
Még meg sem száradt a pecsét a kinevezésükön a kormány vészhelyzetet hirdetett. Háborús, vagy mi vészhelyzetet, ami egy igazi gumi lehetőség, s amit pikk-pakk alkot… akarom mondani alaptörvénybe iktattak. Amit gondosan úgy fogalmaztak, legalábbis ők majd így fogják olvasni, s főleg értelmezni, hogy mindig jól jön egy kis (na jó inkább nagyobb) teljhatalom.
A vonatkozó igencsak HÁBORÚs propaganda dumákban nem csinált titkot abból, hogy az ő bomlott elméjében nem – na jó nem csak – az ukrán dolgok jelentenek HÁBORÚt, ennél sokkal fontosabb az a HÁBORÚ, amit a gaz EU ellen folytat. Na jó időnként a NATO-nak, sőt az ENSZ-nek is nekirontanak. De nem hiányzik a HÁBORÚs retorika a válság és az infláció témaköréből sem.
Egy dolog azonban felettébb kimarad a küzdelemből. Na jó ez sem igazán HÁBORÚ, de tény, hogy: „a korrupció ellen végre tenne valamit a kormány” nem szerepel az étlapon!! =))
Rántás a pórázon vagy látszatspórolás a hoki-vb kormányzati megvétózása?
Elsőre furának tűnő történet,

de jobban belegondolva egy igencsak tanulságos, s jellemző történet

Mottó:
„Vlagyimir Putyin számára vitathatatlan szívügy a jégkorong, hasonló módon, mint Orbán Viktornak a futball. Más kérdés, hogy Oroszország a sportág nagyhatalma, nem csak valami felfoghatatlanul drága hóbortja az ország első emberének”

Az index.hu, igen Wazze az az index.hu, szerzője „Rántás a pórázon vagy látszatspórolás a hoki-vb kormányzati megvétózása?” címmel számol be arról, hogy „A Magyar Jégkorongszövetség hétfőn este bejelentette, hogy visszavonja a szlovénokkal közösen benyújtott pályázatát a 2023-as A csoportos világbajnokság megrendezésére.”. Esetünkben a cím nem csak – ami már magában sem gyakori – fedi a valóságot, de a megfogalmazása is konform a cikk hangnemével. Próbálja körüljárni – persze egy hoki-fun szempontkából, azt hogy: „A hokira hirtelen nemet mondott a vezérkar, szembemenve az eddigi irányvonallal. De mégis miért?”!
A feltárász némi bezzegezéssel kezdi: „Arra pedig emlékezhetünk a közelmúltból, hogy az atlétikai vb-ért micsoda harcot vívott a kormány Budapesttel.”.
Aztán belecsap a nem éppen bátortalan lecsóba:
„A nemzetközi szövetség (IIHF) Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziója miatt elvette Oroszországtól a rendezés jogát a 2023-as tornára”, amire „Putyin így válaszol a szövetségnek: ha van büntetés, vissza kell vágni, így pedig a globalizációs törekvéseken egy kis csorbát tud ejteni. Orbán pedig ezt végrehajtja.”!