RonaGyuri

Itt van minden, amire kíváncsi volt a Sinopharm vakcinával kapcsolatban
csak a lényeg maradt ki: az, hogyan lett az eredeti ár kb. 4szerese!! Az sem lenne érdektelen, bár sejthető, hogy kiknek a zsebébe vándorolt a különbség! =))
Elstartolt az előválasztás – Jakab–Gyurcsány: 1-0
Egyetlen körzetben sem lesz verseny! =))
A magyar választási rendszerben nincs KÖRZET!!! =))
Jakab-Gyurcsány: 1-0 - innen indul az előválasztás
Az egy dolog, hogy Törököt fogtak, de nem ártana már elengedni

Van véleményem az alapkérdésről is, de maga a cikk és azt inspiráló Török agymenés ennél is bornírtabb

A fizetős HVG „Jakab-Gyurcsány: 1-0 - innen indul az előválasztás” címmel rúgja be az ajtót, a most induló ellenzéki előválasztás folyamata kapcsán/ürügyén. Nem játszik cinkelt lapokkal - Török Gábor politikai elemző –re hivatkozik -: ezerrel keveri…=))
Magáról az előválasztásról (ezem formájáról külön is) és annak beillesztődéséről persze meg van a szakmai véleményem. Azonban a legfontosabb – s ebben is a HVG valamint Török eminens kártevő – a kétszer is kiemelt gondolat: „több körzetben nem is lesz érdemi verseny” illetve „azokban a körzetekben, ahol a Jobbik erős és esélyes jelöltet állított”!
Igen már megint ez a magyar választási rendszertől teljesen idegen firkászi-megmondói blődli: a körzet!!! =))
Nézni is félelmetes, ahogy épülnek a párhuzamos univerzumok
Alapigazságok

igazából az elmúlt napok legfontosabb „eseményeiről”

A telex.hu like-bajnokság című post-jában olvastam:
A helyzet: „Berobbant a kémfegyver-botrány, …. Aztán … Orbán Viktor személyesen jelentette be, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot, és egy ’gyermekvédelmi népszavazás’ (finoman szólva nem túl racionális kérdésekkel) az egyetlen fegyverünk megvédeni a hont. ”.
Értékelés: „mintha két párhuzamos valóság létezne, ahol kölcsönösen az egyik a év bombahíre, ami alapjaiban rázza meg a világot; a másik pedig üres hülyeség, kamu, még arra sem érdemes igazán, hogy viccet csináljon belőle az ember.”
S végül a tanulság: „hogy objektíve a kettő közül melyik a vérfagyasztóan fontos hír és melyik a kétségbeesett, béna terelés: kommunikációs hadszíntéren vagyunk, ahol nem ez a lényeg”! =))
Megállíthatatlanul erősödik az oroszok perverziója
Innen nézvést ez azért annyira nem meglepő

nő az oroszok körében Joszif Visszarionovics Sztálin népszerűsége

Ami azt illeti első olvasásra meglepőnek tűnő megállapítás, jobban belegondolva – pontosabban a dolgok lényegét tekintve, s összevetve a mai matyar rögvalósággal – annyira azért nem meglepő.
Ha jól belegondolunk nem nehéz észrevenni, hogy a szovjet kommunista párt vezére valójában egy elmebeteg népirtó diktátor volt, aki saját országa lakónak szisztematikus gyilkolásával foglalatoskodott.
Nos ezzel kapcsolatban a hazai rögvalóság fényében két dolgot érdemes megjegyezni:
adott egyfelől a propaganda – élén Kancsi-mancsi világ-bajnok történelem-hamisítónkkal -, ami nálunk a legbornírtabb mélységeket ért el! Talán a két legjellemzőbb momentum:
sikerült közellenséget faragniuk az EU-ból, miközben az ország 4/5 feltétlen támogatója,
nem elégednek meg azzal, hogy hazaárulóznak, de Bayer-show után korlátlanul biodíszletnek nevezik politikai ellenfeleiket.
Másfelől; nagyon más az emberek rálátása a „félistenekre”. Míg a generalissimus a ködös felhők közül tartotta népén a szemeit, a mi retardált dagadt törpénk ezerrel nyomulva képünkbe a gusztustalan jelenségével, no meg a műveletlen arrogáns bunkó szövegével! =))
Szijjártó: nemzetközi lobbihálózat áll a magyar gyermekvédelmi törvény elleni támadás mögött
Petike igencsak kitartó (a baromságok hajtogatásában), akár csak az origo.hu, ahol Oroszország részt vesz az olimpián!!! =))
És akkor egészen új módszert találtak ki, hogy meghallgassák a magyarok véleményét
@RonaGyuri: A klubváltás nála mindennapos,

de a módszer nagyon sokat elárul a mai matyar rögvalóságról

A derék hvg.hu „Orbán Viktor klubot váltott azzal, hogy homofób propagandával építi vissza a vasfüggönyt” címmel közölt egy írást (pikáns, hogy nem engedi a kommentelését!!!).
A cikk alapfelütése is elgondolkodtató: „Az egykori keleti blokkban az LMBTQ-ellenes törvények és kampányok egyszerre tesznek politikai szolgálatot a hatalmukat féltő vezetőknek, és az orosz geopolitikai érdekeknek.” illetve „Orbán Viktor szerdai népszavazási kezdeményezése után már nemcsak sallang, hanem tény, hogy az LMBTQ lett az új migráns.”!
Bár a cikkben azért vannak erős tévedések – túl magán a klub-váltás dolgon -, mint: „nyugat felé kacsingató konzervatív társadalom” vagy „Orbán olyan társasághoz csatlakozott, ahol nagyjából ő számít felvilágosultnak.”!
Azonban van egy igazán érdekes megállapítás: „Orbán nagyon közelről láthatta Vlagyimir Putyin példájából, mennyi mindent el lehet adni a nyugathoz felzárkózást már rég elengedő posztszovjet tömegeknek, ha politikai témává tesszük a nemiséget.”!
Igen sokat elmond mindez – mármint a fejlemények – arról, hogyan is állunk a „a nyugathoz felzárkózást már rég elengedő” mérce mentén??? =))
Kósa Lajos: "Aki nem akarja a gyermekeinket megvédeni, az ártó szándékú, gonosz ember"
@RonaGyuri: Egy igencsak árulkodó gondolat

a Fidesz kommunikációs agytrösztje ennyire primitív bagázs, vagy komolyan így vélekednek Orbán híveiről

Mottó:
„ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén,
akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba”

„Orbán ezért ismét konfliktust generált az Európai Unióval, hogy ismét legyen egy olyan ellenségképe, amely jól jöhet számára a választási kampányban.” – így foglalt össze a szeka.blog az elmúlt napok történéseit. A dolog, mármint a „OLYAN ELLENSÉGEKRE VADÁSZIK ORBÁN VIKTOR, AKIK EGYELŐRE CSAK A GONDOLATAIBAN LÉTEZNEK” post lényege igencsak releváns magyarázat, mind tényében, mind módszerében és sajnos jelentős mértékben a hatásaiban is.
Azonban maga a mondat – sajnos pontos leírásként – ennél sokkal elkeserítőbb dolgot fogalmaz meg: Orbán azon igyekezetét, hogy EU-t ádáz ellenségként fogalmazza meg, aki ellen minden hazafinak kötelessége harcolni. S Nép az Isten adta Nép, mely … ezt is ezerrel like-olja. A Nép melynek mintegy 4/5-e (még az aktív fityesznyikek 2/3-a is) támogatja az ország EU tagságát!
Duda Ernő szerint egy tízezer forintos bónusszal további másfél millió embert be lehetne oltani
@Pálinkás Pál: ad "ez a mélyszegény rétegnél lenne esetleg ösztönző." kitételedhez:
népünk szemefénye az átlag nuggereknél ennek a felével váltott ki hála-cunamit! =))
Így örült Orbán Viktor az első tokiói aranyunknak
Egy sajnálatosan aktuális kérdés

bár az igazat megvallva fiktív, mert Őfenesége csak a sikereket ismeri

Mint ismert tegnap „Szilágyi Áron sporttörténelmet írva megszerezte Magyarország első aranyérmét a tokiói olimpián.”, ami – pontosabban aminek ürügyén – „Orbán Viktort is megihlette, és Petőfi Sándor Nemzeti dal című verséből idézett:”. A „ lájkgyűjtő Facebook-posztján” emígyen szóla: „Ide veled, régi kardunk! Bravo, Szilágyi Áron!”.
Sajnos nem ment ilyen jól, sőt nagyin nem ment jól, a mai folytatás a magyar úszóknak sem a nők sem pedig férfiak nem tudtak még csak egy érmet sem hozni a nekünk tradicionálisan sikeres 400 vegyesen.
Mint írtam nem szokása a sikertelenséget észrevenni, de ha megteszi akkor: „Régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban?” (Vörösmarty Mihály: Zalán futása)!=))
Szanyi Tibor: nyugi! Semmilyen népszavazás nem lesz!
Szanyi kapitány ebben is téved - hacsak az nvb-re nem jön rá a szakmai tisztesség (amire nagyon kicsiny az esély) - Orbánnak egy számszaki vereség is siker lenne! Legalább is bedumálná! És a népe be is venné! =))
Így örült Orbán Viktor az első tokiói aranyunknak
@RonaGyuri: persze ha nem lennél műveletlen bunkó pl. "Leap to my side, ancestral sword", vagy "Come to our aid, ancestral sword!"!! valamelyik ismert fordítást idézhetted volna=))
A paksi államtitkárt is megfigyelhették a Pegasuson keresztül
@RonaGyuri: Érted jöttünk NER-társ nem ellened

A Pegasus ügy kapcsán (nomen esz omen) szárnyalnak a pikánsabbnál pikánsabb információk

Találgatások és tények, illetve süketelések, tagadások többé-kevésbé vallomások, vagy látszólagos elszólások, etc. sorjáznak. A katyvaszból egyértelműen kiemelkedik a dolog azon része, ami kicsiny hazánkban folyik. Első hallásra meglepőnek tűnő információ, hogy a megfigyelés tárgyaként érintett Aszódi Attila, aki Orbán Viktor kormányának volt a paksi bővítésért felelős államtitkára.
Kis túlzással akár azt is emlegethetnénk, hogy Rajk effektus, vagy más belső konfliktusok. Azonban egy dolog jellemző, az az ádáz „népakart”, ahogy Orbán-népe ezt is fogadta! =))