decens

Létezik-e fantasy, irodalmi mélységgel?

Aszódi Ádámmal, az Összetört glóriák regénysorozat kiadójának, a Decens Magazin Média Kft-nek a vezetőjével beszélgettem a sorozat sikeres első könyvének kapcsán - ezúttal kiadói szemmel.

Könyvmolyok: A.O.Esther:Elveszett lelkek (Összetört glóriák 1.)

Bárcsak mindig ilyen jók lennének a megérzéseim ,ha könyvet választok!!! :-)

A múlt század lehelete

Ádám és én a könyvek szerelmesei vagyunk. A szüleink révén ugyanis sok szép régi kötetet forgattunk a kezünkben, így adott volt a minta és a szellem, amit követni akartunk, amikor elkészült az Összetört glóriák I. kötete, az Elveszett lelkek című regény.

A mértékadó magazin -„A fantasy világában otthon vagyok”

Az elmúlt hetekben új szerző bukkant fel a magyar könyvrajongók, kiváltképp a fantasy irodalmat kedvelők látóterében.

Mindig is hittem az angyalok létezésében

Az Összetört Glóriák című sorozat írójával, Aszódi-Ordódy Eszterrel arról a misztikus világról beszélgettünk, amely a napokban megjelent Elveszett lelkek című romantikus fantasy kalandregényt úgy lengi be, akárcsak valamiféle aranyló csillámpor.

A mértékadó magazin -"A témaválasztásomat az angyalok ihlették

A napokban jelent meg A. O. Esther első könyve, az Elveszett lelkek, amely az Összetört glóriák című romantikus fantasy kalandregény-sorozat bevezető kötete. Az írónővel, Aszódi-Ordódy Eszterrel készült beszélgetést az alábbiakban olvashatják.

A mértékadó magazin

A tavasz közeledtével egyre nagyobb az ember igénye, hogy virágokkal, napsütéssel, vidámsággal töltse meg az otthonát.

Lamborghini : gépészmérnökből autógyáros

1916. április 28-án született Centóban Ferruccio Lamborghini olasz autógyáros, a híresen szép exkluzív sportkocsik létrehozója.

Whitney Houston vs. Bobby Brown

…A szép nő nagyujját ajkai közé szorítva, révetegen maga elé meredve ült a fotelban. Semminek érezte magát. Semminek. Senkinek. Rossznak. Megsebezték, összetörték, meggyötörték. Nem értette. Nem tudta kezelni…

Greta Garbo, a megközelíthetetlen díva

"Sohasem mondtam azt: hagyjanak magamra.

Hunyor, avagy a havasi rózsa

A régi világban úgy tartották, hogy a rossz szellemeket egyetlen virággal, az erdők misztikus homályában növő hunyorral lehet elűzni, ezért aki csak tehette, a sötét, téli hónapokban szakajtott belőle, vagy a portája mellé ültette.

A gyémánt színe és a nők

A női szem állítólag jobban érzékeli, ha a gyémánt nem hófehér, hanem leheletnyi sárgás árnyalat található benne - magyarázza Philip Claes, az Antwerpeni Gyémánt Világközpont főtisztviselője, miért látni jóval több nőt, mint férfit a vizsgáló asztaloknál.

adatbank segíti az elrabolt gyerekek hazakerülését Kínában

Mintegy 2000 elrabolt kínai gyerek került vissza otthonába a közbiztonsági minisztérium DNS-adatbankja segítségével - számolt be a kínai média.

Belgium, avagy Csokiország titka

A belga csoki sikerének legfőbb titka, hogy az európai átlagnál jóval nagyobb mértékben dolgoznak igazi kakaó-alapanyagból (Belgiumban ez most 43 százalék körül van, míg az európai norma többnyire 35 százalék, azaz náluk - de különösen az angolszász termékekben - ennyivel nagyobb a növényi zsiradékok aránya). A másik a...

Mégsem szerelemből ment VIII. Eduárdhoz Wallis Simpson?

A világ egyik legnagyobb szerelmének, a brit uralkodóház története első szerelmi házasságának nevezték eddig VIII.

Hiperaktív vagy csak túl élénk?

Pörög, pattog, mint akit felhúztak, akár egy nagy sebességgel száguldó autó, amelynek elromlott a kormánya és irányíthatatlanná vált.

Toyota Land Cruiser VX Executive 60th Annyversary teszt

Egy rendkívüli autó rendkívüli tesztje

A mértékadó magazin

A Monster World Rally Team büszkén mutatja be Ken Block teljesen új ruháját és 2012-es forgatókönyvét.

Varrott holmik: romantikus tolltartó

Mindenki szívesen csinosítgatja az otthonát, de az igazán szép és egyedi lakáskiegészítők meglehetősen drágák.

Videokonferenciák: páholyból figyelnek a hackerek

Nemrégiben egy hacker világ körüli útnak indult: egy tucat videokonferencia-termet látogatott sorra, kihasználva az oda rendszeresített készülékek gyenge pontjait.

A mértékadó magazin

A virágok jó kedvre derítenek, és feldobják otthonunk hangulatát, hiszen azt sugallják: az élet épp olyan kerek, vidám és színes, mint ők, maguk.

Itt a farsang, áll a bál...

... keringőzik a kanál - énekli az Alma együttes, és mennyire igaz! A farsangi időszak ugyanis a vidámságról, a táncról, énekszóról, és nem mellesleg a finom fánkokról szól.

A kurkuma védhet a demencia ellen

Védhet a szellemi leépüléstől, ha hetente egyszer-kétszer kurkumával fűszerezett ételt, például curryt fogyaszt valaki - idézte svéd kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap online portálja (www.telegraph.co.uk).

Asztrológusi Egyenes Beszéd I. rész

Újdonsült facebook-os ismerőstől figyelmeztető levelet kaptam, - állítólag többek nevében...-, hogy értékelni ugyan értékeli mind a tárgyi ismereteimet, mind a lexikális kifejezőképességemet, de számára és számukra emészthetetlenek a hosszú és nyakatekert mondataim, nem „jön át rajtuk az üzenet”. És, mivel fél, hogy...

A mértékadó magazin

Megoszlanak a vélemények a pritamin elnevezést illetően: egyesek szerint ez ugyanis az édes, piros paprika neve, mások szerint azonban a paprika egy fajtáját nevezik így.

A mértékadó magazin

Képtelenség nem beleszeretni ezekbe a kedves, színes, pihe-puha állatfigurákba.

Londoni színpadon: A király beszéde

Angliai turnéja után márciusban a londoni West End színházi negyedben is bemutatják A király beszéde című darabot, amelyet tavaly nagy sikerű filmes változatban ismert meg a világ.

Szerdán kezdődik a nagyböjt

Szerdán kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos böjt; ezen a napon, hamvazószerdán Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét.

Boldog születésnapot, Kurt!

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 45 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely kioltotta a tehetséges, angyalarcú, szőke énekes-zeneszerző életét.

Életet menthet majd a Ford B

Az Európában a Ford B-Max-ban bemutatkozó Vészhelyzeti Asszisztenssel kiegészített SYNC rendszer baleset esetén Európa-szerte automatikusan kapcsolatot teremt a mentőszolgálatokkal, meggyorsítva a segítség helyszínre érkezését olyan körülmények között, amikor minden percen életek múlhatnak.