farczadi

Kiadják az USA-nak a FIFA-botrány egyik vádlottját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA) érintő vesztegetési ügy vádlottjai közül utolsóként a brazil Jose Maria Marin is hozzájárult, hogy Svájc kiadja őt az Egyesült Államoknak.

A Real Madrid ellen térhet vissza a Barca kulcsembere

Játszhat a Real Madrid elleni rangadón a Barcelona egyik legfontosabb védekező játékosa, Javier Mascherano, akit csak két mérkőzésre tiltott el a spanyol szövetség.

Hosszú Katinka két aranyat és két ezüstöt szerzett az első napon

Hosszú Katinka két arany- és két ezüstérmet szerzett az úszók idei világkupa-sorozatának tokiói versenyének szerdai nyitónapján.

Váratlanul ismét válogatott lett Stieber és Szalai

Az utolsó két csoportmérkőzésről hiányzó Szalai Ádám és Stieber Zoltán is visszakerült a fociválogatott keretébe, amelynek a hazai játékosai már vasárnap megkezdik a felkészülést a norvégok elleni pótselejtezős párharcra.

Blatter kitálalt az oroszoknak

Sajnálom, hogy nem távoztam a FIFA éléről már 2014-ben, közvetlenül a brazíliai vb után - jelentette ki Joseph Blatter elnök, akivel szemben - több magas beosztású vezetővel, így a FIFA-alelnök és európai futballelnök Michel Platinivel egyetemben - vizsgálat folyik pénzügyi szabálytalanságok, korrupció gyanúja miatt.

Nem bontják le a román-szerb határ mellé felépített sátortáborokat

A román hatóságok a vasárnap kezdődött gyakorlat lejárta után sem bontják le a román-szerb államhatár közelébe felépített két sátortábort - közölte a Digi 24 hírtelevízió.

A Premier League-ben a legdrágább a jegy

A OneFootball magazin felmérése szerint a 25 legerősebbnek tartott labdarúgó-bajnokság közül az angol élvonalban a legdrágábbak a belépők, míg ár-érték arányban a német pontvadászat a legjobb.

Hazaviszik a Pelisor-kastélyba Mária román királyné szívét

Visszaviszik Mária román királyné ereklyeként őrzött szívét a szinajai (Sinaia) Pelisor-kastélyba, oda, ahol az utolsó román királyné 77 éve elhunyt.

Budapest és Belgrád összefogott migránsügyben Horvátország ellen?

Napok óta azt kérjük Szerbiától, hogy ne árasszon el bennünket migránsokkal, amíg nem történik változás, Zágráb nem enged a szerb-horvát határzárból - közölte Zoran Milanovic horvát miniszterelnök csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Magyar nagykövet: Nem a Nagy-Magyarország-jelvények miatt rosszak a magyar-román kapcsolatok!

Romániának nagyon sok területen van törleszteni valója a magyarokkal szemben, mutatott rá a România liberă című lapnak adott interjúban Magyarország bukaresti nagykövete.

Megbüntették a Barcelonát a katalán autonómiakövetelések miatt

Harmincezer eurós bírsággal sújtották a Barcelonát.

Korrupciós vád a a Román Labdarúgó-szövetség főtitkára ellen

Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Román Labdarúgó-szövetség főtitkára ellen.

Letartóztatták a világhírű zenészt halált okozó fegyverrel elkövetett agresszió miatt

Bevitte a rendőrség P. Diddy-t, miután halál okozására is alkalmas fegyvernek nyilvánított súlyzóval fenyegetett egy edzőt a kaliforniai egyetemen (UCLA). A 700 millió dolláros vagyont gyűjtött zenészt láthatóan nem érdekelte, hogy akár meg is ölheti a férfit.

Három év letöltendő börtönt kapott a boxbajnokból lett szövetségi elnök

Három év letöltendő börtönt kapott a boxbajnokból lett szövetségi elnök.

Mégsem épül meg az autópálya!

Autópályaépítésben újabb kudarcot könyvelt el a román állam, miután nem talált magánbefektetőt a Brassót Comarnickal összekötő sztrádaszakasz kivitelezésére.

Lefilmezték a halálos balesetet. Sokkoló felvétel!

Életét vesztette egy 45 éves férfi, amikor a menetirányával ellentétes oldalon közlekedő teherautó vezetője elvesztette uralmát a jármű fölött, áttért az ő oldalára, és telibe találta.

Elhunyt a korábbi török államfő

Elhunyt a korábbi török államfő és miniszterelnök, Suleyman Demirel.

Elképesztő! Ezért nem épülhet több autópálya Romániában!

Többmillió eurót herdál el minden évben az Országos Autópálya- és Főútkezelő Társaság (CNADNR) a vállalat szakszerűtlen vezetése, a korrupció, a működés átláthatatlansága, valamint a hatékonyság hiánya miatt, mutat rá cikkében a Cotidianul.

Leugrott a 10 emeletes blokk tetejéről, és... életben maradt!(?)

Leugrott egy tíz emeletes tömbház tetejéről és a csodával határos módon életben maradt egy 36 éves férfi a romániai Râmnicu Vâlceán, kedden este.

A PepsiCo visszatelepíti székelyföldi gyárát Bukarestbe

Lakat kerül a PepsiCo kovásznai üzemére, a gyártósorokat visszatelepítik Buka­restbe.

A két fiatal a helyszínen meghalt

Személyautóval ütközött a nemzetközi gyorsvonat, amikor a fiatal sofőr egy mezei úton próbált átkelni a síneken autójával, a szlovákiai Galántai járásban.

Tízszer vált el a házasságszédelgésért beperelt fiatal nő

Házasságszédelgés és csalás vádjával eljárást indítottak Iránban egy húszéves nő ellen, aki az elmúlt két évben legalább tízszer vált el, és vette fel az iráni törvények szerint a házasság felbontásakor esedékes járandóságát - számolt be róla vasárnap az Irán című napilap.

Chuck Norris 75 éves

Hetvenötödik születésnapját ünnepli kedden Chuck Norris, számos amerikai akciófilm karatebajnokból lett sztárja, az általa játszott figurák keménysége révén pedig még több vicc forrása.

Nemzeti konszenzusra kényszerül a Fidesz

Mivel nem rendelkeznek kétharmados többséggel az Országgyűlésben, ezért szükségük van valamelyik ellenzéki frakció támogatására, az Együtt képviselőcsoportját kivéve, amelynek nincs parlamenti frakciója.

Súlyos vereséget mért Nyárádszereda Búzásbesenyőre

Nyárádszereda csapata aratta a legnagyobb gólkülönbségű győzelmet a Maros megyei 4. ligás labdarúgó-bajnokság hétvégi, 19. fordulójában.

Ismét fészkel rétisas a Szatmár-Beregi-síkságon

Újból fészkel rétisas a Szatmár-beregi-síkságon, ahol a természetvédelmi őrök mindent megtesznek a költés zavartalanságának biztosítására.

Így döntött az udvarhelyszéki Székely Tanács a marosvásárhelyi felvonulás betiltásának hírére

A marosvásárhelyi felvonulás betiltását követően az udvarhelyszéki Székely Tanács úgy döntött, hogy a Székely Szabadság Napját Firtosmartonosban tartjuk Gálffy Mihály székely vértanú szobránál.

Újra változnak a határok Európában

Csehország úgy döntött, átadja Lengyelországnak azt a 3,5 négyzetkilométeres területet, amelynek hovatartozása okán csaknem 60 éve van vita a két állam között.

Leesett egy gerendáról két tűzoltó

Egy 50 négyzetméteres parasztház több helyisége kigyulladt kora reggel a tápiósági Dózsa György utcában. Az ingatlanban tartózkodó férfi még időben, sérülés nélkül ki tudott menekülni.

Fokozott jegyellenőrzés a MÁV budapesti elővárosi vonalain

Fokozott jegyellenőrzést tart a reggeli csúcsidőszakokban a MÁV-Start a budapesti elővárosi vonatokon, a kampányszerű ellenőrzés a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon kezdődik - közölte a vasúttársaság az MTI-vel.