kadar9

Budapest SUP Fesztivál idén júniusban

Kilencedik alkalommal rendezik a leglátványosabb hazai SUP-os összejövetelt.

Egészséges reggeli

Reggelente gyakran rohanásban vagyunk, és hajlamosak vagyunk kihagyni az egyik legfontosabb étkezést, a reggelit.

Kaposfest augusztus 12. és 18. között

Komolyzenei hangversenyeknek a világ élvonalába tartozó szólistái lépnek fel a Kaposfesten, amelyet augusztus 12. és 18. között tartanak Kaposváron.

Szekér- és India fesztivál június végén a fővárosban

Ingyenes, egész napos programmal várják az érdeklődőket június 29-én, szombaton a belvárosban és a Városligetben a Szekérfesztiválon és az India Fesztiválon.

Boldogkisfalud Feszt júniusban

Csütörtökön kezdődik a harmadik Boldogkisfalud Feszt a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bodrogkisfaludon, ahol többek között a Kispál és a Borz is fellép.

Felfedezetlen egzotikus gyöngyszem Thaiföld egén: Phang Nga

Ha Thaiföld, akkor Bangkok vagy Phuket, vágják rá sokan, ám ha valaki igazi egzotikumra és érintetlen tájra vágyik, egyszer mindenképpen el kell látogatnia Phang Nga tartományába, amelyhez a híres James Bond sziget is tartozik, ami mostanra igazi zarándokhellyé vált.

A döntéseket - nagy százalékban - a szebbik nem hozza meg

Szakértők szerint a tendencia nem ma kezdődött: a párok nagy hányadánál jobb, ha a hölgyek választanak ingatlant a családnak, hiszen túlnyomórészt rajtuk múlik a család bővülése is.

Utopia of the Seas utra készen

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.

Néhány jó tanács, hogyan óvjuk kutyusainkat a tűző naptól

Ismét megérkezett a „kutya meleg”. A hőségben különösen fontos, hogy mind házi kedvenceinkre, mind haszonállatainkra fokozottan ügyeljünk.

Vad Fruttik koncert a Szépasszonyvölgyben!

Kevés találóbb hely van a legendás észak-magyarországi városnál, ha nyári kikapcsolódásról van szó.

Családi fotózás: Tedd a pillanatokat maradandó emlékké

A családi fotózás hiteles, érzelmes és mély kapcsolatokat örökít meg: akkor is, amikor a gyermeketeket először tartjátok kezetekben és akkor is amikor egy hosszú mérföldet ünnepeltek az életetek eltelt szakaszából.

Hirtelen csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó

Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra kerülése után.

A sejtfalat szétroncsolva pusztítja el a baktériumokat az új magyar antibiotikum

Célzottan a baktérium felszínén kialakuló szupramolekuláris peptid antibiotikumot terveztek a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont (HUN-REN TTK) kutatói, akik egy különleges elektronmikroszkóp segítségével azt is megfigyelték, hogy miként működnek a baktériumölő peptidek.

Indul a 48. Bétazen

Június 20. és július 6. között negyvennyolcadik alkalommal rendezik meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat, ismertebb nevén a Bétazent Békés vármegye névadó településén.

Brutális, közel húsz százalékos emelkedés várható az építőipari árakban

Az építőipar 1-2 éve megtorpanó fázisban van, az idei év második felére azonban szakemberek az iparág fellendülését jósolják, ami nem csak egy közel húsz százalékos emelkedést jelenthet az árakban, de jó eséllyel szakemberhiánnyal is szembe kell néznie az építtetőknek.

Álmodozók és befektetők paradicsoma: Eladó a történelmi Barkóczy-kastély

Képzeljen el egy helyet, ahol a történelem és a természet találkozik, egy helyet, ahol a múlt meséje és a jövő lehetőségei kéz a kézben járnak.

Középkori kincsek a mezőkeresztesi csata kutatásának helyszínén

Ezüst áldozókészlet és földbe rejtett, 70 ezüstérméből álló bécsi fillér kincslelet is előkerült a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ (MNMKK) Nemzeti Régészeti Intézet Tisza-tó melletti kutatási projektjében az idei feltárási időszakban.

Felmérték a magyar klímahasználati szokásokat

A magyar háztartások több mint fele rendelkezik már klímaberendezéssel, de a legtöbben a készülékeket csak hűtésre használják.

Budapesti randevúra várják a cigányzene szerelmeseit június 15-én

Szívet-lelket melengető dallamokkal telik meg Budapest június 15-én.

Hollywood kedvenc kezelése már Magyarországon

Nem mindennapi holisztikus, egészségközpontú luxusszálloda nyílt meg Kehidakustányban: a húsz szobás, komplett egészségügyi és wellness, valamint sport szolgáltatásokkal felszerelt komplexum világszínvonalú technológiával, képzett orvosokkal és a legmodernebb, valamint a tradicionális keleti terápiákat is alkalmazó kezelésekkel...

Kezdődik a Balaton Piknik

A nemzetközi előadók és magyar zenekarok fellépése mellett napközben a város ismert és rejtett érdekességeit, éttermeit, kávézóit lehet felfedezni, de piacok és vezetett túrák is várják az érdeklődőket a tihanyi Balaton Pikniken június 14. és 16. között.

Avagy Badár Sándor + Fábry Sándor önálló estje az UP-ban

Klisé, hogy a humor az élet sója, de mit tegyünk, ha annyira igaz a mondás.

Az ország háza bemutatója

Az Országház építészeti, történelmi és iparművészeti gazdagságát, a monumentális épület csak kevesek által látogatható részeit és a magyar történelem emblematikus pillanatait mutatja be a nemzetközi közönségnek Az ország háza című dokumentumfilm, amelyet június 14-én mutatnak be a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon,...

Megújult a Herendi kiállítás a tatai Kiskastélyban

A Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítása 2015-ben nyílt meg az épületben, a Nyári lak földszintjén, korhű bútorok között, hiszen a Herendi porcelán történetében Tata jelentős szerepet játszik.

Megannyi fellépővel vár rád a Mizújs Babám?!

Idén először berobban a nyárba az első alföldi vizes fesztivál is!

Indul a MOZ.GO fesztivál

Ma kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál, a MOZ.GO, amelyen szombatig mintegy száz magyar filmet mutatnak be Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, összesen tizenkét helyszínen.

Mennyi ideig hagyható magára az akvárium? - Pe-Ki Apartmanok

Az, hogy mennyi ideig hagyható magára az akvárium, több tényezőtől függ, mint például a halak és növények típusa, az akvárium mérete és a technikai felszereltség.

Hány éves kortól ajánlott az akvárium tartása gyerekeknek?

Az akvárium tartása izgalmas és tanulságos hobbi lehet gyerekek számára, azonban fontos figyelembe venni, hogy a gyermek korának megfelelően kell kialakítani a felelősségi köröket és feladatokat.

Áció, káció, Gyerek Sziget

A vakáció idén is a Generali Gyerek Szigeten kezdődik, ahol a három napon át énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek lepik majd el a Hajógyári-szigetet, de akkor se lepődjünk meg, ha egyszer csak vásári forgatagban találjuk magunkat vagy számháborúzó cserkészekbe és morzézó amatőr rádiósokba botlunk.

Lufivilágot építettek és elhozták Budapestre

Több tucatnyi külföldi, és magyar léggömbművész, és közel 100 fős önkéntes csapat vállalkozott arra, hogy elkészítse Európa legnagyobb lufikiállítását, egy olyan világot létrehozva, ahol minden lufiból van.