menekült

Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Nessy: Így van! A DK ugyan a legerősebb ellenzéki párt jelenleg, de eddig is, ezután is megegyezésről, összefogásról volt szó, meg a többi párt sem hagyná, hogy csak a DK szava döntsön. De ha a hatalombirtokosok úgy akarják, márpedig úgy akarják, akkor ki tudja, elég lesz-e az összefogás.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Eriksson: Ja, mostmár értem, miről beszéltél. Fróniusról, aki meg se lett említve. Így aztán nehéz megérteni téged, a gondolataidat még nem tudom kitalálni. Hamufejű.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Cincinntatus: Nem győztél meg. Konkrétan a drogliberalizációról van szó, nem úgy általában a pártok programjairól. Szerinted tisztességes volt Tarlóstól ez az állítás?

"Sermer Ádám beszélt arról, hogy demokratikus rendszerben pártokról lévén szó lehetnek olyan kérdések, amelyekben nem értenek egyet."
demokrata.hu/magyarorszag/bealltak-a-liberalisok-karacsony-moge-sermer-visszalep-154901/
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Eriksson: Nemrég még azt nem értetted, honnan lép vissza, most meg azt, hogy miért most? Menthetetlen vagy.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Eriksson: 1. Amiket belinkeltél, azokban valóban nincs szó Tarlósról, azaz csak áttételesen, mivel ugye az ellenzék vele szemben állít jelöltet, tehát, miért is keresed bennük Tarlós nevét?
2. Tarlósról ebben a témában van szó, nézd meg, milyen témához szólsz hozzá, ennyi. És én Tarlós állítását véleményeztem. Te meg írsz, amit akarsz, a te dolgod.
3. Sermer a Liberálisok főpolgármester-jelöltje volt eddig, most visszalép, mit nem értesz ezen?
4. Ebben a témában, amiről ez a topik szól, említik Tarlós állítását, miszerint (Tarlós szerint) Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését azért, hogy Sermer visszalépjen. Ezt sehol nem állítja senki Tarlóson kívül. Tehát ez az, amiért Sermert jobbnak tartod Karácsonynál? Mert liberális, és mert drogliberalizációt követel? Mellesleg ezt a követelést sem találom sehol, de talán te majd rábukkansz.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Nessy: "A rendőrség megteszi amit tud, igyekszik lekapcsolni a csempészeket, dílereket." Vagyis, a végén kezdik. És ott be is fejezik. :(
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Nessy: A drogok gyógyászati használatát tök jól lehet(ne) szabályozni, míg a drogkereskedelmet és droghasználatot a btk-ban, ahogy most is van, legalábbis ha kell, akkor ott kell változtatni. Nagyon kezdő szinten van gondolkozásban az, aki a kettőt összemossa.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Eriksson: Naugyehogyugye? Csakhogy ez nem Sermer magyarázata, hanem Tarlós tippje, megint nem figyeltél. Mellesleg, mi történt egyszercsak? Tegnap még ezt mondtad Sermer visszalépésére: "Kár. Nekem a Sermer sokkal szimpatikusabb a KariGerinél. "
Szél: Bárhova kapargatok a “kormányzás” háza táján, a nyakamba dől egy rakat hazugság
@Tavryni őrnagy: @Rockxy: Én nem törődnék bele ebbe. A jelenünket és a jövőnket, meg a gyerekeink, unokáink jövőjét teszik tönkre, mert a ma bűnei ki fognak hatni a jövőre is.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Jozefina: Kizárt. Legalábbis szeretném hinni, hogy ehhez jó szemem van. :)
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Nessy: Drogok orvosi használata teljesen más, mint a függők esetében. Még mindig nem elég hatékony a felvilágosítás a fiatalok körében. A Liberálisok párt is inkább erre koncentráljon! Azt, hogy vannak, akik alkalmanként kipróbálják vagy használnak lájtosabb drogokat, én nem tiltanám ilyen veszettül, nem tartom kiemelt problémának. De sajnos sokan csak kipróbálják, aztán rászoknak, és onnan már egy lépés a véletlen baleset, a túladagolás. Na ezt kéne a fejébe verni sok fiatalnak.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
@Cincinntatus: Te tudod, Tarlós honnan vette ezt a bennfentes értesülést? Direkt közölték vele? Vagy ott volt ő is a megegyezésen? Egyébként ha Karácsonyt megválasztanánk főpolgármesternek, akkor előbb-utóbb kiderülne, hogy Karácsony milyen vehemenciával fogja - vagy nem fogja - támogatni az ötletet. De akármit is csinálna Karácsony, ma Magyarországon nem az ellenzéki főpolgármester dönt el ilyesmit, hanem a Fidesz. Úgyhogy tegyük oda a hírt ahova való: Tarlós bevet mindent, hogy Karácsonyt a választók ellen fordítsa. Merthogy azt tudni lehet, hogy a többség ellenez mindenféle drog legális használatát. De mondott Tarlós már különbeket is, választás jön, úgy gondolja, neki minden megengedett.

Szerintem inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy azt a rengeteg dolgot, amit ígért, vagy nem ígért, de nem tett meg 9 év alatt, azt most beígérje, és megválasztása esetén meg is valósítsa. Valamint az elkövetett rengeteg hibát és gyalázatos dolgot helyrehozza. Na erre nem képes.
Így reagált Tarlós Sermer visszalépésére
Na most azt honnan lehet tudni, hogy Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését? Ezt csak Tarlóssal közölték?
Visszalép a Liberálisok főpolgármester-jelöltje
@Eriksson: Nem baj, ha én most ezt a rendkívül érdekfeszítő beszélgetést abbafejezem?
Visszalép a Liberálisok főpolgármester-jelöltje
@Eriksson: Persze! A lufik előbb-utóbb kipukkadnak. Vagy így, vagy úgy. :)
Magyarországról szóló, pozitív kisugárzású képeket vár a kormány
Hát igen, Magyarországon nagy a baj a pozitív eredményekkel, muszáj a kormánynak valami hamis képet adni az országról, ha már nagyítóval kell keresni a büszkeségre okot adó értékeket.
Visszalép a Liberálisok főpolgármester-jelöltje
@Eriksson: Nagyon nem mindegy nekem, és én aztán igazán liberális vagyok. Azt meg, hogy "Holott tudjuk", helyesen úgy kell írnod, hogy "én abban a hiszemben vagyok". De tudod, a sündisznó is hogy járt.
Visszalép a Liberálisok főpolgármester-jelöltje
@Eriksson: Elhiszem. Neked, mint illiberálisnak természetes, hogy ez tetszik:

" kiemelt témái a kisebbségek jogainak védelme, a politikai szélsőségek elleni fellépés és a kannabisz legalizációjának elősegítése. "
"Programja a „Közös Budapest” nevet viseli, ami tartalmazza a jelenlegi legsúlyosabb érdekképviseleti nehézségekkel küzdő társadalmi csoportok – a romák, a fiatalok és a melegek – célkitűzéseit."

Nekem meg Karácsony szimpatikus.
Merkel a mérlegen
Én Merkel helyében ezt mondtam volna 0rbánnak:
Igaz, hogy nem ön zavarta el Magyarországról az oroszokat, igaz, hogy a rendszerváltáshoz alig volt köze mivel igen csekély szerepet játszott benne, a kerítést sem ön bontotta le és a határokat sem ön nyitotta meg, de mivel azok közül a magyarok közül, akiknek óriási része volt a határnyitásban, most senkit nem hívott ide, ezért önön keresztül üzenem azoknak a magyaroknak, hogy köszönöm.

De hát Merkel tisztában van a diplomáciai szabályokkal. Talán csak addig, amíg egyszer nem kap egy bokánrugást Szíjjártótól.
Szijjártó: Magyarország már csak koránál fogva is tiszteletet követel magának
Érdekes, más országok, olyanok sem, amelyek sokkal régebbiek nálunk, soha nem követelnek maguknak tiszteletet, mégis megkapják. Ezen gondolkozzál már el, kakastaréj, hogy miért lehet ez!
Nagyon meghallgatnák a finnek Magyarországot a jogállamiságról
@Cincinntatus: Az a nagy büdös helyzet, hogy ez minálunk is már majdnem így van, csak Magyarországon a hatalom még erőlködik, hogy fenntartsa annak a látszatát, mintha nem lenne kézivezérlés. Nem véletlenül került Handó Tünde (egy vasorrú bábának hogy lehet ilyen neve, hogy Tünde?), ahova, és teszi, amiket nem szégyell. A különbség az, hogy Finnországban demokrácia van, akkor is ha egyesek ezt a fogalmat nem értik. Ott a bírákat képességeik és nem lojalitásuk szerint nevezik ki.
Nagyon meghallgatnák a finnek Magyarországot a jogállamiságról
"Finnország egy olyan ország, tisztelt Hölgyeim és Uraim, ahol nincs alkotmánybíróság. Az alkotmány védelmét a parlament erre a célra létrehozott külön bizottsága látja el." - mondja 0rbán. Mit is véd nálunk az alkotmánybíróság? Milyen alkotmányt? Nincs is alkotmányunk! Egy [email protected] "gránitszilárdságú" folyamatosan toldozott-foldozott alaptörvényünk van, azt védi ezerrel a hazaáruló bandájuk. Mit is ünneplünk jövő kedden?

Szóval a magyar kormány példát vehetne a finnekről, ahol a Parlamentben is képesek az alkotmányvédelemre, külön (kiherélt és a hatalom szolgálatába állított) alkotmánybíróság nélkül. A finnek estig sorolhatnák, mit vét a magyar kormány az alkotmányos demokrácia ellen, de 0rbán a finnek ellen semmit nem tud felhozni azon kívül, hogy más testület végzi az alkotmány védelmét, mint nálunk.
A „Donáth-módszer”
@bencemacska: Köszi, nem vagyok nagyon jártas a különféle egyházakban.
A „Donáth-módszer”
@bencemacska: Iványi egyszer azt mondta, hogy az az irány, amit a miniszterelnök vett, a fasizmus iránya, és felsorolta egy sor becstelen intézkedését. Ezután mondta 0rbán, hogy „volt a parlamentnek egy döntése, amely miatt lefasisztázott. Ezt nem tudom megbocsátani neki.” A döntés az volt, hogy kivette az Evangélikus egyházat az elismert, támogatható egyházak közül.

Iványi szerint a miniszterelnök ezzel a kijelentésével elárulja, hogy ő döntött az egyházi státusz elvételéről, személyes sértettsége, ellenszenve miatt, majd addig csűrték-csavarták a törvényt, amíg „örökre” megakadályozhatják, hogy a közösség visszakaphassa azt. Szerinte akkor is meg kell mondani, hogy Orbán bűnöket követ el, ha ezek őt sértik vagy ezekért bosszút áll.

Most Donáth van soron. Mondom, minden kritikusát sorra veszi. 0rbán egy, Magyarország testét felzabáló végzetesen kártékony vírus.
Alkotmányjogász: teljes a káosz az Európai Ügyészség körül
@reagens: Nem akartam nagyot mondani, csak az igazat mondtam. A magyar ügyészség legfőbb feladata végrehajtani a politikai vezetés parancsát: nem tudomást venni a fideszes és fidesz-közeli emberek által elkövetett ordító bűnökről, amennyire lehet eltussolni ezeket, és koncepciós perekbe hajszolni az ellenzékieket. Nem érdekel, mit hazudsz erre, ez nyilvánvaló, mindenki tudja, csak van, aki letagadja, vagy helyesli. Emiatt van nagy szüksége Magyarországnak arra, hogy csatlakozzon az Eurólapi Uniós Ügyészséghez. Aki ellenzi, az mind cinkos, vagy maga is elkövető.