Megbetegedések miatt az utóbbi hetekben laboratóriumba küldött minták száma 86 db, melyből 44 mintában mérgező gombát mutattak ki a hatóság szakemberei. 15 alkalommal a nagy döggomba, 8 világító tölcsérgomba volt a megbetegedés hátterében, valamint négy esetben előfordult karbolszagú csiperke és mezei tölcsérgomba is. Diagnosztizáltak továbbá párducgalóca, és retekszagú kígyógomba mérgezést is. Eddig összesen 6 mintából regisztrálták gyilkos galóca jelenlétét. Itt ingyenesen letölthető és online is terjeszthető a hatósági gombavizsgáló helyek címéről és nyitvatartási idejéről készített összeállítás!

Forrás: zold8.hu
Feltöltő: Judka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Judka
Végre valami hasznos dolog! Ment a megosztás is facebookon.
alfás
@Judka: hát én kb:20 éve vettem meg a "mérgező gombafajták" könyvet. valóban,mekkorát léptünk előre :-)
Judka
@alfás: Ez éppenséggel egy összeállítás arról, hogy hol mikor van nyitva gombavizsgáló :P
Shenki
Én csak azt szedem, amit annyira ismerek, hogy nem tudnám összetéveszteni semmivel. Amúgy meg nem rossz dolog ez, aki bizonytalan, az tényleg inkább vigye el megvizsgáltatni.
alfás
@Judka: ezt mondom én is. mióta megvan a könyvem,nem érint a nyitva tartás :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.