Fogalmuk sincs a hajdú-bihari gazdáknak, mihez kezdjenek: a földpályázatokon elnyerték előlük a legelőket, de úgy néz ki, a nyertesek csak a föld után járó támogatásra hajtanak. Többezer juh halhat éhen, ha minden így marad.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
a Nemzeti Parlagfűtermesztési Minisztérium pályázatot hirdet:

- bogáncstermesztés
- birkakinyírás

témakörökben.
A pályázatok elbírálását az Ürügyminisztérium végzi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
a Nemzeti Parlagfűtermesztési Minisztérium pályázatot hirdet:

- bogáncstermesztés
- birkakinyírás

témakörökben.
A pályázatok elbírálását az Ürügyminisztérium végzi.
1magyar
Szégyen, hogy emberek éheznek, állatok éhen döglenek mert legelő nem jut nekik.
Aki foglalkozna vele rendesen: ellehetetlenítik.
Mennyi ilyen esetet látni, hogy csontsoványra lefogynak a jószágok!
Dr. Felipe
Akkor a keményen dolgozó juhászemberek már nem is számítanak, pedig habony mit tanakodott mire kitanáta ezt a "keményen dolgozó kisemberek" szlogent.
miazavalami
@nyanya001: Kaptak itt is földet olyanok akik azt se tudják mi a mélyszántás.
Pestabátyám sose hagyja ki a sétát a határban. Örülnek neki mert beszélget mindenkivel, és segít ha tud . vagy meghallgatják. Bobbi kutya ott kocog mellette. Pesta bátyám jobb lábra sántit egy kicsit Bobbi kutya a bal hátsót húzza... Na ő hozta nekünk a híreket , melyik földet ki kapta . Egyik darab igen kedves a szívének mert az az övék volt, be kellett vele menni a TSz-be. Most ha jól tudom búza és trikitáli van benne. Mikor megszünt a TSZ az új "gazdák" hagyták eltömődni az árkokat, aztán jöttek újabbak..., most egy igen ügyes úriemberé. De tényleg az. Kiszáll a terpjáróból öltönyben 40 fokos nyári melegben és úgy dirigálja az embereket mint egy "gróf" . Pesta bátyám természetesen neki is próbálta mondani az árkot... sikertelenül. " Na ez még hülyébb , mint az első TSz elnök" . Mondta az öreg. Áll a víz a földön, de nem az a legnagyobb baj, hanem hogy a szélső utcákban is. Tavaly előtt nyáron a lakók felmentek az önkormányzathoz. Jöttek fényképeztek ígérgettek, mig ott volt a tévé. Aztán jött az aszály. Még azt is megtették volna, hogy saját erőből önköltséggel a kertek alatt megássák és kikövetik az árkot. De azt nem lehet , mert az a föld magánkézben van...
nyanya001
@miazavalami: Szégyen, amit a magyar parasztsággal tett ez a rohadék maffia,
azokkal, akik mindig megtermelték az ország kenyerét, ennivalóját !
Hogy rohadnának meg ezek a mocskos gengszterek !
tivoli
Életveszélyes dolog manapság juhásznak lenni már Hajdú-Biharban is..
miazavalami
@nyanya001: Azt azért tegyük hozzá, hogy a paraszt is huncut népség. :-)
Bár ez az újparasztokra igaz akik úgy gondolják egy , két év alatt meggazdagodnak a földből.
tivoli
@miazavalami: ma, 12:45
Mint ez a juhász is mondja. Az illető nevén lenne a föld meg az állatok, hogy felvehesse a támogatást, énnékem csak gondozni kéne őket.
nyanya001
@miazavalami: Én a klasszikus parasztságra gondoltam akinek
- tényleg - az élete a föld ! :)
Akik 2 év alatt akarnak meggazdagodni, na azok csak műparasztok, megélhetési
szarháziak, akik naponta benyaltak a maffiavezérnek ! Röviden : kártékony tetvek !
miazavalami
@nyanya001: Igen de nekei "köszönhetjük" hogy a magyar gyümölcsöt csak fillérekért lehet eladni. Én még emlékszem hogy 200 -300 forintot is megadtak a meggyért, de az alma is jól fizetett. Aztán elkezdték a ládákat kövekkel súlyozni. Ezek a kövek aztán a gépekben is kárt okoztak. A vevő se hülye. Következő évben már nem kellett , mert nem tudták kié volt tiszta kié köves. De azt is megcsinálták, hogy 2-3 kiló burgonyát beleöntöttek a necc zsák aljába, arra állították a kályhacsövet, azt körül rakták nagy , szép krumplival , a kályhacsőbe ment a rohadt vagy apró, tetejére megint a szép. A zsákban kivülről szép burgonya volt. És ezeket a stikliket megcsinálták egye többen azok is akik gyerekkoruktól túrták a földet. Igaz ők kevesebben voltak.
miazavalami
@tivoli: Így van az egész országban. Amiről senki se nagyon tud, mert csak tavaly nyáron derült ki.
A kis háztáji földeket is beléptették a kamarába, Na ez azt jelenti, hogy 1 mázsa termény után már fizetni kell, mindent. Ha nem terem akkor is. Eddig az volt hogy 600 ezer forintig adó és illetékmentes volt a gazda. Itt sokan visszaléptek, mert ez éves szinten 70 - 80 ezer forint. még akkor is ha egy szem almát se szedsz le a fáról. De ezekre a földekre nem jár támogatás mert kicsik ahhoz. Jól meg van ez csinálva. Sok kis parcellát otthagytak, kitűnő földeket, majd egy ügyes ember összevásárolja, szép nagy darab lesz belőle, és eljövé neki is a fidesz kánaán. Lesz támogatás, lesz csóró ember aki napi 2000 - 2500 forintért dolgozik helyette. Még az is lehet hogy az akié előtte volt.
tivoli
@miazavalami: ma, 13:01
Mi mindent ki lehet hozni a földből, még ha nem is művelik. :-((
tivoli
@miazavalami: ma, 13:28
Gondolom a jó pályázatok benyújtóinak igen.
Akik eddig művelték, gazdálkodtak, azoknak befellegzett.
miazavalami
@tivoli: Valahogy így van.
Mi már eladtunk szinte mindent. De nem sajnálom. :-)
tivoli
@miazavalami: ma, 13:44
Van aki elkötelezett, élete értelme, egzisztenciája a mezőgazdaság, az állattartás, annak bizony nem mindegy.
miazavalami
@tivoli: Nincs olyan sült paraszt akit ne érdekelne a pénz. Mindenki tisztában van azzal, hogy egy - két , sőt néha több év is lehet veszteséges, esetleg kevés hasznú, de az már mindennek a teteje, hogy sok - sok év veszteséges. Tisztában vannak azzal hogy a természet időnként gondoskodik arról hogy a növényevők ne haljanak éhen. csak az ember hagyja éhezni a másikat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.