Csütörtökön a többórás napsütés mellett csak kevés fátyol- és gomolyfelhő jelenik meg az égen – írja a Köpönyeg.hu. Minimális az esély záporra. A déli szél csak néha élénkül meg. Folytatódik a melegedés: délután már 29–34 fok között alakul a hőmérséklet, szinte országos hőség lesz. Melegfronti hatás valószínű.

Pénteken a napsütés mellett megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és elszórtan (főleg a Bakony tág környezetében) fordulhat elő zápor, zivatar. Néhol megélénkül a nyugatira forduló szél. 31 fok körüli kánikula várható.

Szombaton délutánig sok napsütésre számíthatunk, alig lesz felhő az égen. Délután aztán erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, és estétől már záporok, zivatarok is előfordulnak (néhol jégeső is lehet). Reggel 20, délután 32 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnapon hidegfront vonul át hazánk térsége felett. Hatására főleg keleten lesznek záporok, zivatarok. Az északnyugati légmozgás nagy területen lesz erős, nyugaton viharos. Több helyen megszűnik a hőség, felfrissül a levegő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.