Vízkereszt, azaz az elmúlt szombatra esett január 6-a után gyorsul fel az ünnepek elmúltával a karácsonyfák leszedése, kidobása.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit (FKF) Zrt. a Magyar Nemzet érdeklődésére kiemelte: Budapesten a következő egy-másfél hónapban több mint félmillió kiszáradt, tűleveleit hullató fenyő elszállításáról kell gondoskodniuk.

Így szabadulhat meg a karácsonyfájától

Az semmiképpen sem tanácsolható senkinek, hogy az ünnepi díszektől megfosztott, csak a földben örökzöld növényektől mondjuk egy panelház erkélyéről ledobva szabaduljon meg. E helyett a fővárosiak több lehetőség közül is választhatnak: kitehetik a kiszolgált fákat az utcára kihelyezett kukák mellé, vagy a városszerte kijelölt, több mint 250 gyűjtőhely valamelyikére maguk is elvihetik őket.

Az FKF, amelynek a kisebb és nagyobb növényekre „szakosodott” úgynevezett fenyőfajáratai a következő hetekben rendszeresen körbejárják majd a budapesti utcákat, arra külön felhívja a figyelmet, hogy ügyelni kell arra, a kitett fenyők ne akadályozzák a gyalogos- és autóforgalmat vagy a parkolást.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.