Kedden várható ítélet egy egykori mentős ügyében, aki kirabolt egy idős házaspárt, a nénit gézszalaggal fojtogatta.

Kedden várhatóan elítélik azt az egykori mentős szakápolót, aki Vácott támadt egy idős házaspárra – olvasható a Bors cikkében.

Gézszalaggal fojtogatta az idős házaspárt egy mentős Vácott

Fotó: pixabay.com CCO

A támadás még 2016 májusában történt a 444 cikke szerint, a férfi mentősként többször járt a 90 éves férfi és 89 éves nő lakásában, akik borsos borravalót szoktak adni a mentősöknek, valamint azzal is dicsekedtek többször, hogy nem élnek rosszul, és Budapestre taxival járnak be.

A cikkek szerint egy tartozás és a rossz anyagi helyzete vehette rá az amúgy Vácott köztiszteletben álló mentőst, hogy megpróbálja kirabolni az idős párt. 

Az ügyészség szerint a mentős a házba érve megmérte a vérnyomásukat, a férjjel még a gyógyszerét is bevetette, és jó húsz percet beszélgettek, ám egy idő után már ki akart tessékelni a házaspár a férfit. Ekkor a két idős embert betuszkolta egy szobába, a nőt egy gézszalaggal fojtogatta, ám akkor még nem akartak pénzt adni nekik. Végül egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg őket, aminek hatására az idős házaspár 76 ezer forintot adott elő.

A férfi a lopást elismerte, a bántalmazást azonban nem, szerinte a nő kezdett dulakodni pánikba esve, míg a férfi az ágyra esett. A fegyvernek látszó tárgy pedig a mobilja lehetett, amit elejtett és fevett a földről. 

A két idős ember a rablás után pár hónappal meghalt, emiatt az ügy magasabb szintre került, és a volt mentős súlyosabb büntetést kaphat, ha bebizonyosodik, hogy a rablás és az elhalálozás közt van összefüggés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.