Egy nap telt el a bőnyi diákkéselés óta, az iskola utcája látszólag csendes. Csak néha halad el egy-egy autós, kerékpáros az épület előtt. Szinte mindegyikük vet egy rövid pillantást az intézményre. Érezhetően megrázták a helyieket a történtek. A bőnyi általános iskolában is ez a téma, a tanítás ugyanakkor nem szünetel. Három pszichológus segíti a pedagógusokat, szülőket és a gyerekeket a tragédia feldolgozásában.

A diákok egy részének élete a megszokott kerékvágásban folytatódik, azonban a szülők dönthettek úgy is, hogy nem viszik be őket az órákra. – Nem teljes a létszám, de együtt mégis könnyebb és erősebbek. Így gyorsabban átvészelik a velük történteket – mondja az egyik szülő a többiekkel beszélgetve. Épp a pszichológusokkal egyeztettek az egyik tanteremben.

Bőnyi tragédia: sírva ébredt a győri kórházban Mirella, a megkéselt lány

Halállista pirossal és zölddel

Voltak olyan szülők, akik inkább be sem hozták reggel a tanításra a gyermeküket, vagy napközben hazavitték őket.

"Csak annak a négy lánynak volt zöld a neve a papíron, akik a barátnői voltak. A többieké mind pirossal. Bárkit bánthatott volna, ez csak a véletlenen múlt, hogy pont Mirellát szúrta hátba"

- mondja egy másik szülő.

Mindeközben Mirella, a megkéselt kislány édesapja nyilatkozott a rádióban. A 12 éves fiatal állapota stabil, túl van az életveszélyen – számolt be a kisalfold.hu

A lány édesanyja a győri kórházban nyilatkozott az esetről, valamint arról, hogyan ébredt a lányuk a Petz-kórházban az életmentő műtétet követően. Mirella rögtön zokogni kezdett, s arról beszélt, nem érti, hogy történhetett meg vele mindez.

Pszichológusok az iskolában

Három szakember segítségével folytatják tovább a tanítást a Bőnyi Szent István Király Általános Iskolában. A pszichológusok nem csak a gyerekekkel és a tanárokkal foglalkoznak, a szülők kérésére ők is részt vehettek a tréningen.

A folyosón nincs gyermekzsivaj, mindenki fegyelmezetten hallgatott. Nem kérdés, hogy a késelés volt a beszédtéma a zárt ajtók mögött. Sok a kérdés és kevés a válasz.

14 éven aluli elkövetők nem büntethetők, de javítóintézetbe kerülhet a késelő lány

A Kisalföld úgy tudja, az elkövető, B. Katalin őrizetben van, a nyomozás zajlik. Hétfőn számos érintettet, gyermeket és szülőt hallgattak ki a rendőrök.

"Hosszú nap volt a hétfői, még nem ocsúdtunk fel belőle. Egész nap a tragédián jár az eszem, hogyan történhetett ilyen"

- mondja egy másik osztálytárs édesanyja az iskola előtti beszélgetés közben.

Jogilag a 14 éven aluli elkövetők nem büntethetők, azonban ha a tettes a 12. életévét már betöltötte, javító-, nevelőintézetbe küldheti a bíróság. Ez az időszak egytől négy évig is terjedhet, fontos szempont ugyanakkor, hogy a gyermek mennyire volt beszámítható a bűncselekmény elkövetésekor.

Forrás: Kisalfold.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ki tudja, talán a gyerek viselkedése már régebben megváltozott, csak senki nem figyelt rá. Hiszen iskola orvos, pszichológus a törvény szerint nem foglalkozhat a tinikkel! Csak amikor már végzetes baj történik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@Sakk Matt: Ezeket a dolgokat nem lehet "törvényekkel" megoldani! Ebben az ügyben ki a valódi áldozat? Ki a felelős ezért? Egy 12 éves gyerek aki tehetetlenül tűri a megaláztatást? A megkéselt lányt is nagyon sajnálom, mert nem így kellene elintézni a konfliktusokat, de honnan tudnák ezt 12 évesen? Milyen világ ez? Utólag már késő új törvényeket/szabályokat bevezetni, ahogy már annyi más ügyben is teszik.
division
@vacsi: "osztálytársai verbálisan bántalmazhatták a lányt, aki erre válaszul vitt be magával kést az iskolába"
Én talán ezen gyerekek szüleit is megvizsgálnám kicsit, mert a gyerekek az esetek 90% - ban a szülők tükörképei.
kakukkmadár
1/ Jobbulást és teljes felépülést a kislánynak! 2/ Szüleinek meg némi szaksegítség kellene, hogy figyeljenek jobban erre az amúgy lehetetlenül furcsa nevű gyerekre...
Sakk Matt
@Ezodabasz: Igaz. Viszont segíteni lehet törvényekkel. És pénzzel, amiből felvilágosítást lehet tartani, iskolapszichológust lehet fizetni.
Ezodabasz
@Sakk Matt: ma, 08:53 Szerintem törvényekkel ilyen dolgokat nem lehet megoldani, és valószínú, hogy más hasonló problémát sem. Pénzzel meg biztos hogy nem! Akik ilyesmiért pénzt tudnak kapni azok magukra költik...Lásd a tanfolyamokat a szegényeknek. Milliókat kapnak arra, hogy elmagyarázzák hogy kell növényeket ültetni, jószágot nevelni. Magyarul: Nesze semmi fogd meg jól.
Globális probléma ez, csak senki sem látja hogy mi miért lett így. Ördögi kör az ha egy családban nincs harmónia. Szomszédok egy településen belül is harcolnak egymással? Falvak, városok, országok építőkövei a családok lennének. Olyan családok akik odafigyelnek a gyermekeikre, hogy jó emberek legyenek, segítsék egymást és tartsanak össze! Ehhez képest mi van ma? Lövöldözések, gyilkosságok, tanárverések az iskolákban. Az USA előbbre jár az ilyen történetekben és nagy előny lenne a hibáikból tanulni! Ilyen elvetemült aberrált világot épít az aki le se szarja a gyermekeit mert el van foglalva a saját egojával. Ezek az elvakult/elfajult emberek maguk alatt vágják a fát és leszarják mi lesz a gyerekekkel.
A kormányt ez nem érdekli, mert csak jó rabszolgákat akar kinevelni, de ezt nagyon elbaszták!
Ki a felelős azért, hogy ilyen gonoszkodó csúfolódó lett egy új nemzedék nagy része? Miért lettek ezek ilyenek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.