Vádat emeltek egy német állampolgár ellen, aki a vádhatóság szerint tavaly decemberben az M5-ös autópályán lelőtte egy ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit a főügyészség több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja.

Öt lövéssel végezte ki adósát – vádat emeltek az M5-ös autópályán elkövetett gyilkosság ügyében

Rendőrök dolgoznak a csengelei gyilkosság helyszínén. Fotó: police.hu

Az 53 éves vádlott évekkel korábban ismerte meg a későbbi sértettet, segített a bolgár állampolgárnak Ausztriába költözni, elhelyezkedni és kölcsön is adott neki.

Mivel a pénzt nem kapta vissza, a viszonyuk megromlott. Amikor a vádlott megtudta, hogy a sértett hazaindul Bulgáriába, elhatározta, hogy megöli. Magához vette engedély nélkül tartott lőfegyverét és tavaly december 4-én Hegyeshalomra, az osztrák-magyar határra hajtott.

A sértett egy osztrák állampolgárságú munkatársával együtt érkezett a határra, majd továbbindult Röszke felé. Hajnalban megállt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél, ahol leparkolt, majd utastársával együtt elaludt.

A vádlott is megállt a pihenőnél, sapkát, kesztyűt húzott, és bekopogott a sértett autójának vezető felőli oldalán.

A bolgár férfi felriadt, felismerte őt, és megpróbált az autóval elmenekülni, a vádlott azonban ekkor lőtt:

ötször az ismerősét, kétszer az utast találta el.

Az egyik lövés a bolgár férfi szívébe hatolt, de még maradt annyi ereje, hogy az autót elindítsa és kihajtson a pihenőből.

Száz-százötven méterrel arrébb, az autópálya leállósávjában megállt és meghalt.

Utastársa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még időben tudott segítséget hívni, a kórházban pedig életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A vádlott elhajtott a helyszínről, másnap este a német, az osztrák és a magyar ügyészség – az európai ügyészi szerv, a Eurojust által összehangolt – munkájának eredményeképpen fogták el

- ismertette a szóvivő.

Forrás: MTI

Nagyvilág - 2019. July 23., 19:19
A britek nem örülnek Boris Johnsonnak
Nagyvilág - 2019. July 23., 21:08
Trump büntetővámokkal zsarolja Guatemalát

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Értitek a lényeget, MÁR MÁSNAP ELFOGTÁK A PACÁKOT !!!
Miért mert működött az Európai Ügyészség, az amit nem akarnak ide beengedni a fütyiszek !!!
maci0427
Nem a mi ügyünk ! Német vállalkozó volt, akit átcseszett a bolgár alkalmazottja ! Gondolom, hogy besokallt ! De mi ne ezzel foglalkozzunk !!! Hanem azzal, hogy hol van a Mosonmagyaróvári és a többi villanyszerelő akik hirtelen eltűntek, amikor a vállalkozójukkal találkoztak, hogy talán megfogják kapni a munkájukért a fizetésüket ?! És utána nyomuk veszett és nem találják őket ! Megölték őket ? A főnökük megölette őket ? Gondolom, de hol van a holttestük a szerencsétleneknek és ilyen hogyan fordulhatott elő ? A családjuk várja őket !!! Hol vannak ?
papa.49
@maci0427: Ahogy látom ez nem igazán izgatja a söndöröket, csak a VV Fanni hol léte !!!
maci0427
@papa.49: Pontosan így van, nem tudom, állítólag a vállalkozó aki odacsalta őt - őket az meg van de a villanyszerelők nincsenek ! Szomorú elkeserítő és egyben félelmetes eset is ! Több ezer euróval tartoztak a villanyszerelőknek az Ausztriában végzett munka után !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok